Lansare Capra Nera la Timisoara


M-am gandit mult daca merita sa fac aceasta postare sau nu, dar pana la urma am decis sa scriu cum mi s-a parut mie aceasta experienta.
A fost vorba despre lansarea gamei Aqua Treatment Line. Am asteptat cu mult interes aceasta lansare, dar a fost o lansare ratata, din pacate pentru ei.
Am mers la prezentare impreuna cu o prietena, care m-a incurajat, spunandu-mi ca a vazut lucruri si mai rele, dar mie mi s-a parut o pierdere de vreme...
In primul rand locatia pe care au ales-o mi s-a parut de la bun inceput dubioasa, un hotel de care nu mai auzisem, in apropiere de Complexul Studentesc. M-am gandit din start ca va fi o lansare adresata studentilor, dar, surpriza, media de varsta a participantilor era in jur de 50 de ani. Nu ma mir de faptul pe care prezentatorul l-a afirmat potrivit caruia, in Romania nu cosmeticele sunt cele mai vandute, ci ... lavetele!
In sala vreo 16 persoane, unele dintre ele nu aveau nici o legatura in mod clar cu zona de beauty. 
Practic, sub pretextul unei lansari cosmetice, ei si-au prezentat strategia de marketing si toata gama de produse, modalitatile prin care poti cumpara, discount-uri etc.
S-a ajuns la un moment dat si la gama noua, care a fost prezentata si pentru o exemplificare si mai buna, au fost invitate persoane din sala sa participe la o demonstratie live. Doua doamne au fost cobaii, iar alte doua in rol de cosmeticiene.
Dezastru! Sincer, nu imi imaginez cine a putut sa aiba o asa idee "stralucita" de astfel de manifestari. Chiar daca produsele ar fi bune, ceea ce eu nu contest, modalitatea de a fi testate direct in sala, sub presiunea de a face afirmatii care sa fie pe placul organizatorilor mie nu imi surade deloc.
La finalul "tratamentului", doamnele au fost intrebate cum se simt. Una dintre ele a spus ca pe ea o arde fata! S-a lasat un moment penibil de tacere, dupa care domnul care prezenta ( imi cer scuze, dar nu i-am retinut numele ), a venit cu o explicatie care suna cam asa: " Pentru ca aveti tenul gras, complexul activ de hidratare actioneaza sa va restabileasca echilibrul hidric, de aceea simtiti ca va arde fata". O explicatie care nu are nici o logica...
Crema contine concentrat activ de mar 4%. Testele s-au facut cu doua concentratii: 2% si 4%, respectiv placebo pe loturi de : 7 persoane!!!!
Un lot de 7 persoane nu este semnificativ statistic si eu pot strange 20 de persoane sa testez niste produse.
Pe de alta parte aceste creme nu sunt deloc ieftine, se invart pe la 50 Euro. Consilierii lor de vanzari le puteau lua mult mai ieftin, iar noi, ca si participanti eram imbiati sa facem precomanda pe loc a acestor produse cu un oarecare discount.
Recunosc ca toata aceasta experienta nu mi-a placut, iar la final am plecat fara sa mai stau sa testez produsele. Nu mi s-a parut un mediu propice...
Pozele le-am facut la inceput, altfel nu cred ca mai aveam rabdarea sa mai stau in sala nici un minut in plus. Am cerut permisiunea de a face aceste poze pentru blog si am primit-o.
Am aflat si un lucru interesant: toata productia de fir de argint din LUME (2 tone) a fost cumparata de Capra Nera. In prezent nu mai produce nimeni fir de argint, iar Capra Nera are in productie singurele sosete din lume cu fir de argint.
Eu nu spun ca aceste produse nu sunt bune, pot fi exceptionale, dar modalitatea de lansare mi-a lasat un gust amar, nu-mi place genul acesta de business.
La intrare am primit un CD cu muzica de relaxare, un gest foarte dragut!
Va arat si cateva poze:






















Am purtat:
-rochie si sacou: - Mango
-pantofi si geanta: - Musette

Sunt curioasa daca a mai participat cineva la aceste lansari si daca da, ce parere v-au facut!

CONVERSATION

10 comentarii:

  1. sa stii ca de aceea nu am scris nimic , am fost si eu si mai mult mi-a placut la prezentari cu cosmetice ieftine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca se poate mult mai bine, in fond nu intotdeauna pretul este etalonul. Aceste produse au un pret foarte mare, dar nu se investeste mai nimic in aceste prezentari cu exceptia inchirierii salii...

      Ștergere
  2. Ce aiurea. In alte orase pare ca a fost mai ok.
    Mi-a placut cum te-ai imbracat pentru eveniment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos.Adevarul este ca am mai citit cate ceva despre prezentarea de la Cluj, dar mie nu imi place modul lor de a lansa un produs. Oricum cred ca scheletul intalnirilor a fost acelasi in toate orasele, poate doar interesul publicului mai mare!

      Ștergere
  3. Imi place tinuta, va sta bine, sa fiti sanatoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte frumoasa tinuta !
    te pup

    www.mychoicebysorana.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. lovely dress:) I really like polka dots:)

    RăspundețiȘtergere