O vizita la Balaton


In vara aceasta, pentru ca ne-am mutat din Timisoara la Bucuresti, nu am mai plecat in vacanta! Dar inainte de a pleca din Timisoara, am hotarat sa mergem intr-un weekend la Balaton, in Ungaria. Am stat atatia ani in Timisoara, am fost de zeci de ori in Ungaria si nu am ajuns niciodata la Balaton, cel mai important loc de distractie vara pentru unguri.
Ne-am rezervat pe Booking un apartament cu chicineta cu 50 euro/noapte in Balatonlelle ( una dintre statiunile de pe lac) si am plecat. Dar, socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. Apartamentul rezervat, nu era de fapt un apartament, nu corespundea cu pozele, era o camera jalnica! Nu am mai patit niciodata asa ceva. Nu am vrut sa ramanem in acele conditii desi proprietarul s-a oferit sa ne dea o noapte gratis si a doua zi sa ne mute in ceea ce numea el apartament. Am refuzat, am sunat la cei de la Booking sa spunem ca vrem sa anulam rezervarea si sa nu ne ia banii de pe card. Au fost intelegatori, s-au oferit sa ne ajute cu o alta cazare, dar am refuzat si ne-am cautat singuri.
Am parasit Balatonlelle care mie mi se parea cam prea putin animat si ne-am indreptat spre Siofok, principala statiune de pe lac. Acolo in jumatate de ora am gasit la 45 Euro pe noapte o cazare superba, la 100 de metri de lac si de principala alee pietonala a statiunii.




Accesul la lac nu se face pe oriunde, se plateste o taxa pentru a intra, fiind ingradit, nu se face baie oriunde ai chef, lacul fiind inconjurat de o bordura. Exista si o portiune de plaja cu nisip, dar marea majoritate a plajei se face pe iarba.










Din port se pot face calatorii cu barca, vaporasul, etc, dar noi nu am experimentat. In imagini apare farul!










 In statiune exista si un parc imens, presarat si cu locuri de joaca pentru copii.








 Lebedele si ratele sunt la ele acasa.




 Drinking Mojito...






Seara s-a incheiat la o terasa, cu o mancare delicioasa, doar ungurii sunt experti in acest domeniu!

Am purtat:
-Rochie: - Mango
-Sandale: - Il Passo
-Geanta: - Musette

 In postarea urmatoare vor urma si alte impresii din Siofok.

 Ati fost la Balaton si daca da, cum vi s-a parut?



CONVERSATION

19 comentarii:

  1. Foarte frumoase pozele,iar tu te incadrezi perfect in peisaj :)
    pupici :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am fost la Balaton, desi locuiesc de 13 ani in Timisoara, poate la vara imi conving barbatul sa mergem si noi macar o noapte, arata foarte frumos in pozele tale, o sa mai caut pe google sa vedem despre ce e vorba.
    Si tu zici ca te-ai mutat in Bucuresti? Deci nu mai esti timisoareanca? :( Se subtiaza si mai tare randul bloggeritelor din TM si asa eram putine :(
    Off, desi nu stiu conditiile mutarii, eu sper din suflet sa te acomodezi perfect la Bucuresti si sa nu ai niciun fel de regret cu privire la relocare!
    Te pup, o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am stat 18 ani in Timisoara, si mi se strange inima de cate ori aud ceva legat de Timisoara. Imi este greu sa ma uita la pozele pe care le-am facut in oras sau acasa, ma cuprinde o usoara nostalgie...Imi lipsesc prietenele mele si in plus regret ca nu ne-am cunoscut personal. Dar pe de alta paarte stiu ca voi mai ajunge destul de des, sotul meu este din Lugoj, asa ca ma consolez astfel! M-am acomodat foarte bine, ne este bine, mai avem lucruri de pus la punct, dar m-a ajutat enorm ca am familia mea mai aproape. Ne-am mutat cu serviciul, dar totul decurge foarte bine! Te pup draga mea si ma bucur sa vad ca imi esti aproape!

      Ștergere
    2. Ma bucur sa aud ca te-ai acomodat repede, eu nu simt niciun soi de apartenenta fata de TM si m-as putea muta foarte usor cu conditia ca orasul sa fie unul mai mare. In cazul tau daca familia iti este mai aproape cu atat mai bine. Conditiile de dezvoltare personala/profesionala pe care le ofera Bucurestiul sunt mult mai mari, asa ca...fara regrete!! :)
      Intr-adevar ma gandeam si eu la faptul ca nici nu am apucat sa iesim la o limonada pe malul Begai, dar daca vei avea timp intr-un din vizitele tale, da-mi un mail sa fixam o intalnire, mi-ar placea foarte mult. :)

      Ștergere
  3. Utile informatiile date in postare! Suna si arata civilizat!
    Fotografiile sunt foarte frumoase, rochia ta imi place mult si-mi aminteste de una dintre cele primite la ziua mea, cea care nu mi s-a potrivit ca marime!
    M-am bucurat sa o vad si pe gargarita ta!
    Iti dau dreptate in privinta bucatariei maghiare!:)

    Pupici, Camelia!
    Toate cele bune!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai spus-o si alta data, de cand treci granita, totul arata altfel, mult mai civilizat. Imi plac mult casele lor si mai ales curtile foarte ingrijite si pline de flori!
      Imi amintesc rochita ta, mi-a placut tare mult, pacat ca nu ti s-a potrivit! Iar bebelina mea se bucura sa se vada in poze pe blog, asa ca va mai arat si voua cate o poza cu ea!
      Te pup cu drag!

      Ștergere
  4. simpla si frumoasa rochita!
    nu am fost la Balaton...m-am plimbat cu tine acum! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult Coco pentru apreciere! Ma bucur daca ti-a placut rochia mea, eu ma bucur deja de cativa ani de ea!

      Ștergere
  5. Nu stiu cum e in Ungaria, mancarea, dar mi-ar placea sa vad si sa gust si din bucataria lor.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-e pofta numai cand ma gandesc la bunatatile pe care le pregatesc ungurii, sincer ii apreciez din multe puncte de vedere si nu am nici o legatura de nationalitate cu ei! Ma mai gandesc cu aceeasi placere la o salata de cartofi mancata la Viena, o portie de paste carbonara la Venetia, taretele cu capsuni de la Paris si cele mai bune prajituri mancate de mine in Tunisia! Concluzia este ca sunt o gurmanda!

      Ștergere
  6. the bag is so pretty!♥ cute outfit!:) and thank you so much for following me back♥ kisses!

    www.lorietta.cz

    RăspundețiȘtergere
  7. Rochita e frumoasa si va vine foarte bine! Aceste imagini imi dau o stare de bine, ma simt de parca as fi acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tit multumesc mult Aurelia ca esti alaturi de mine in aceasta calatorie! Te pup!

      Ștergere
  8. Arati minunat, Camelia *__*

    Lots of love,

    Nicole

    www.nicoleta.me

    ps. check out my first wedding post if you want *_*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iti multumesc foarte mult! Tu arati extraordinar, ai avut o rochie foarte frumoasa si speciala, nu mai vorbesc de pantofi, n-am mai vazut asa ceva! Te pup!

      Ștergere