Eucerin Volume Filler


Despre structura si nevoile pielii, despre prevenirea imbatranirii si a instalarii ridurilor s-au scris articole fara numar si se vor mai scrie. E normal ca subiectul sa intereseze, nu cred ca exista cineva care sa nu-si doreasca sa ramana tanar, frumos, optimist, cu pofta de viata.

Din fericire exista si companii interesate de a descoperi noi valente ale unor ingrediente minune care sa incetineasca procesul de degradare a tenului. Una dintre companiile care manifesta un interes deosebit in aceasta zona a frumusetii si sanatatii pielii si care investeste in cercetare este Eucerin. Nu degeaba produsele comercializate de ei se vand exclusiv in farmacii si poarta denumirea generica de "dermato-cosmetice". Eucerin se dedica frumusetii si sanatatii pielii prin produse specifice diverselor probleme cu care ne putem confrunta la un moment dat, incepand cu anul 1900. Este ceva nu, 114 ani dedicati sanatatii si frumusetii, mie una mi se pare un lucru extraordinar, iubesc firmele cu istorie...

Stiati ca...

centrul internaţional de cercetare a pielii este cel mai mare astfel de centru din Germania? În cadrul acestui centru, 650 de oameni de ştiinţă din mai multe ţări, desfăşoară cercetări dermatologice fundamentale şi dezvoltă produse în cooperare cu institute şi universităţi renumite. Aici se creează baza pentru o nouă generaţie de produse pentru îngrijirea şi frumuseţea pielii. Fiziologia pielii şi dezvoltarea de tehnologii inovative pentru producerea emulsiilor reprezintă obiectivele principale ale acestor cercetări.

Sincera sa fiu, as fi tare curioasa sa pot vizita acest centru...




 Pielea, asa cum toate stim, este cel mai mare organ al corpului, cu o suprafata de aproximativ 2 metri patrati, avand o grosime, care variaza in functie de zona, intre 0,5-5 mm, avand functii multiple, nu doar cea de bariera de protectie. Faptul ca este supusa zilnic atator factori de stres (expunerea la radiatii UV, alimentatie deficitara, stres, stil de viata -nopti piedute, etc) duce la o deteriorare destul de rapida si de cele mai multe ori ireversibila, fapt pe care sunt sigura ca nu ni-l dorim niciuna dintre noi.

Structura pielii este bineinteles formata din:




-epiderm -stratul extern care contine keratina - o proteina care asigura rezistenta celulelor epidermului dar si melanocite, cele care secreta melanina, responsabila de "bronzarea" pielii. Nu este vascularizat, ci doar foarte bine inervat.

-derm -stratul cel mai gros, format din tesut conjunctiv dens, foarte bine vascularizat si inervat. Contine fibre de colagen grupate in fascicule groase, dar si fibre de reticulina si elastina, toate impreuna reprezentand un adevarat schelet de sustinere al pielii.

-hipoderm - contine tesut conjunctiv lax, alcatuit din fibre de colagen si fibre elastice. In profunzime sunt dispuse adipocitele, acesta fiind stratul care se dezvolta cel mai mult la persoanele obeze.

Daca epidermul devine prea uscat (sa nu uitam ca nu e vascularizat), daca dermul isi pierde din densitatea retelei de colagen, iar hipodermul din structura stratului adipos, pielea pierde dramatic in volum si apare aspectul de piele lasata, flasca care atarna inestetic.

De aceea, ajutorul venit atat:
- intern (prin consumul adecvat de apa si alimente corespunzatoare)
dar si
-extern - prin cremele si potiunile magice adecvate tipului de ten
este esential.

Ultima lansare a laboratoarelor Eucerin, despre care voi vorbi si eu astazi, contine trei produse:




-crema de zi se adresează tenului uscat È™i are È™i SPF 15 +UVA. Este  non-comedogenică, ÅŸi conÅ£ine o combinaÅ£ie unică de ingrediente active care redau fermitatea tenului pentru un contur facial mai bine definit. Este si o foarte buna baza de machiaj.

-crema de noapte se adresează tuturor tipurilor de ten È™i conÈ›ine È™i Dexpanthenol, pentru a susÈ›ine regenerarea pielii pe timpul nopÈ›ii.

-crema de ochi contine SPF15+ UVA, fiind potrivită și pentru purtătorii de lentile de contact, nu conţine coloranţi, parabeni sau parfum. Lupta eficient impotriva ridurilor datorita ingredientelor active.




Ingredientele active de care beneficiaza noile creme sunt:
- Magnololul - extractul din magnolie, stimuleaza sinteza de catre celulele grase a moleculelor de adiponectina, regland astfel productia de colagen in derm.
- Oligopeptidele  - stimulează reÈ›eaua de colagen din derm, astfel încât să compenseze pierderea determinată de îmbătrânire, consolidand structura pielii.
- Acidul hialuronic - crește capacitatea de legare a apei în epiderm, mentinand astfel gradul de hidratare optim al pielii, deci lupta impotriva ridurilor din interior.




Astfel volumul atat de important pentru un aspect tanar, placut al pielii este mentinut prin aportul unor substante extrem de importante si a caror productie interna din pacate scade cu varsta. Din fericire astazi avem solutii la indemana, iar anii de documentare si cercetare isi spun cuvantul, aducandu-ne astfel un ajutor nepretuit.

Cremele sunt disponibile in farmacii, unde va invit si pe voi sa le testati!

Pentru mai multe informatii despre aceste produse sau despre altele ale aceluiasi brand puteti accesa si site-ul Eucerin.

Daca ati incercat deja aceste creme, va rog sa impartasiti cu noi parerea despre ele, as fi tare curioasa sa stiu cum vi s-au parut!








CONVERSATION

2 comentarii:

  1. Brandul Eucerin e unul pe care nu l-am incercat. Il am in vizor de mult timp. In mod sigur va veni si momentul sau, nu accept altfel! :)

    Te pup cu mult drag, Camelia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt sigura ca va veni si randul lui. Eu am avut doar vreo doua miniaturi de ma ei, dar nu pot spune ca mi-am format o parere solida despre ele, cantitatea era destul de mica.
    Te pup si eu draga mea!

    RăspundețiȘtergere