Produsele Bio din viata mea...


...lipsesc aproape cu desavarsire! Am doar un demachiant si o crema de fata, si acelea primite spre testare...

Si am stat si m-am gandit de ce se intampla acest fapt:

-nu, nu din lipsa de cunoastere sau documentare - stiu foarte bine care sunt atributele unui astfel de produs, beneficiile asupra sanatatii pielii si nu numai...Compozitia 100% naturala a produselor, din culturi atent selectionate si netratate cu pesticide si alte chimicale ar trebui sa reprezinte tot ceea ce ne dorim de la un produs cosmetic!!!

-nu, nu pentru ca nu am suficiente fonduri pentru astfel de produse - la urma urmei daca stau sa analizez preturile pe site-ul cosmetice bio, preturile nu ma socheaza in nici un fel, si cu siguranta am dat foarte multi bani pe atatea altele...

-nu, nu pentru ca nu ar fi destul de multe locuri de unde sa cumpar astfel de produse...In ultima perioada sunt tot mai frecvente site-urile care ofera produse bio...oferta e variata, iar eu cumpar mult, tot mai mult on-line...De fapt cosmetice si produse de make-up, cumpar peste 90% on-line

-nu, nu pentru ca nu as avea incredere in produse! E foarte simplu sa verifici daca un produs este cu adevarat bio...cauti certificarea produsului si lista de ingrediente! Poate fi mai greu la inceput sa te descurci in hatisul denumirilor trecute pe o lista scrisa mic-mic, dar cu bunavointa si dorinta de a face un lucru intelept pentru sanatatea ta, poti trece peste comoditate! Certificarea produselor este obligatorie pentru a se incadra in categoria bio, asa ca un institut acreditat trebuie sa se regaseasca ca o dovada autenticitatii, pe eticheta!



Si atunci, care ar fi raspunsul?!

Sunt sincera cu mine, deci trebuie sa fiu sincera si cu voi:

-"reclama e sufletul comertului", iar eu sunt extrem de "sensibila" la acest aspect - deci daca ma intoxici bine cu un slogan, ajung sa il visez si noaptea si pana nu-mi satisfac nebunia, capriciul, nu ma las!

-nu ma intersectez foarte des in cautarile mele cu astfel de produse, asa ca trec pe langa sanatate...

-sunt atrasa ca si cioara de tot ce e stralucitor si glamorouse - prin urmare intotdeauna la mine au avut intaietate produsele care au un ambalaj "glam".

-nu in ultimul rand, am cumparat si am tot cumparat de-a lungul timpului atat de multe produse, incat acum am, asa cum imi place mie sa spun, o rezerva cu care as putea traversa linistita un razboi mondial ...

Ce imi propun pentru viitor:

-sa fiu selectiva, mult mai selectiva cu ceea ce folosesc, doar tin la viata si sanatatea mea.

-sa citesc cu mult mai multa atentie etichetele produselor

-sa nu ma mai impiedic de aspectul ambalajului. Aici am totusi un amendament - un produs care se respecta, bio sau nu, trebuie sa fie ambalat in mod corespunzator, igienic si cat mai practic!

-sa constientizez ca sanatatea este primordiala si nu trebuie sa fac concesii!

Cu ce mi-ar placea sa incep incursiunea mea in lumea bio?

Stiu exact, asa cum stiu intotdeauna cu precizie ceea ce vreau cand vad o colectie noua de haine, spre exemplu...Mi-ar placea sa incep cu o crema de protectie solara bio, pentru ca, daca de fata am grija destul de bine la capitolul protectie solara, pentru corp cred ca e loc de mai bine! Si aici nu vorbesc doar de mersul la plaja, unde nu ma abat de la cele "sfinte", dar suprafata corporala este expusa radiatiilor si pe strada sau la volanul masinii...Dar lista de "dorinte bio" este deschisa si in continua dezvoltare!

Ana-Maria, iti multumesc pentru ca m-ai determinat sa fiu un pic mai aproape de ideea de frumusete si sanatate prin produse de beauty bio!










CONVERSATION

3 comentarii:

  1. Mi-a placut mult aceasta postare-marturisire. pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult draga mea Miha! Este scrisa cu tot sufletul, asa cum simt in acest moment! Pupicei!

      Ștergere
  2. Iti recomand din suflet sa dai mai multa atentie produselor naturale si aici nu ma refer numai la cosmetice ci si la fructe si legume bio si tot ce'mi inseamna cuvantu asta,dar da trebuie si in cazul asta sa fi atenta la eticheta.Eu de mult timp ma axez pe partea asta,si am aflat multe remedi care pentru mine sunt miraculoase ,am fost de multe ori in situatii de cumpana cu sanatatea si fara posibilitatea de a da bani pentru consulatii specializate plus medicamente si am recurs la magazinul Plafar si mi'am gasit alinarea .Iti doresc o zi frumoasa, si o viata sanatoasa :)

    RăspundețiȘtergere