Deodorant versus antiperspirant – beauty-lecţia de îngrijire B.U.

Dragilor, astazi va aduc in atentie cativa termeni de anatomie, care ne sunt de real ajutor in viata de zi cu zi si in alegerile pe care le facem.

Există adesea o confuzie între termenii „deodorant” şi „antiperspirant”, caracteristicile fiecăruia fiind neclare. Cunoaşterea produselor este necesară pentru alegerea corectă a acestora, adecvată nevoilor individuale. Credinţa comună este că cele două combat transpiraţia şi mirosurile neplăcute, deşi cele două au acţiuni diferite.

Cum funcţionează axila?
 
Axila este locul de intersecţie pentru două glande sudoripare. Glandele ecrine se află pe întreaga suprafaţă a corpului şi elimină o sudoare apoasă, incoloră şi inodoră, alcătuită din apă şi substanţe solubile precum sarea. Rolul acestora este de a regla temperatura corpului. Glandele apocrine sunt prezente doar în zona axilei şi inghinală şi secretă o substanţă mai vâscoasă, alb-lăptoasă şi în cantităţi mai mici decât glandele ecrine. Acest tip de transpiraţie se dezvoltă la pubertate şi este influenţată de factori hormonali şi nervoşi. Pe lângă apă, sunt eliminate şi săruri minerale şi toxine care, odată eliminată prin pori, reacţionează cu bacteriile de pe suprafaţa pielii şi produc acel miros specific, neplăcut.

Anatomia deodorantului

Deodorantul NU previne senzaţia umedă a axilei deoarece acesta nu luptă împotriva transpiraţiei, ci împotriva mirosului neplăcut, prevenindu-l. Datorită unor ingrediente antibacteriene, deodorantul combate mediul propice dezvoltării bacteriilor, care odată ce intră în contact cu transpiraţia formează mirosul neplăcut. Astfel, acest produs, însoţit de diverse arome, combate efectele neplăcute ale transpiraţiei. Deodorantul poate fi utilizat atât în zona axilei, cât şi pe întregul corp (braţe, abdomen, picioare).

B.U. prezintă următoarele Deo Body Sprays:




B.U. Wild Deo Body Spray este aroma clasică B.U. şi este potrivită pentru femeile sigure pe ele şi pe senzualitatea lor.
B.U. Heartbeat Deo Body Spray, parfumul femeilor ce iubesc să se înconjurate de frumos.
B.U. Trendy Deo Body Spray le vorbeşte celor chic & fun, mereu în pas cu ultimele tendinţe.
B.U. My Secret Deo Body Spray este pentru cele witty, care au oraşul la picioare.
B.U. Fancy Cinderella Deo Body Spray spune poveşti despre prinţese urbane şi îndrăzneţe.
B.U. Candy Love  Deo Body Spray este o reţetă delicioasă pentru cele etern îndrăgostite de vanilie.

12,5 lei fiecare

Anatomia antiperspirantului




Spre deosebire de deodorante, antiperspirantele controlează transpiraţia şi efectele sale. Acestea au ingrediente ce previn şi împiedică transpiraţia să ajungă pe suprafaţa pielii, păstrând epiderma uscată. În acelaşi timp, asemenea deodorantului, antiperspirantul conţine ingrediente antibacteriene care nu permit dezvoltarea bacteriilor responsabile cu declanşarea mirosurilor neplăcute.

B.U. prezintă următoarele antiperspirante din gama in action:

in action tender touch, pentru o îngrijire delicată.
in action fresh & clean, partener pentru zile lungi.
in action soft skin şi pielea se simte confortabil.
in action sensitive, pentru pielea sensibilă.
in action fresh vibe oferă o senzaţie proaspătă.
in action protect plus, cu parfum vesel şi energic.

10 lei fiecare

Recunosc ca nu mi-am pus niciodata problema foarte tare privitor la aceste diferente, dar cu siguranta informatiile sunt pretioase! Voi ce alegeti de obicei deodorant sau antiperspirant?

Va astept cu drag parerile!

KISSES!

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu