Dreptul la educatie, pentru toti copiii nostri!

Uneori aleg sa scriu si despre alte subiecte, chiar daca nu sunt aparent legate de beauty si fashion pentru ca sunt om, mama, medic, iar preocuparile mele, si sunt convinsa ca si ale voastre, depasesc aceasta granita!

Organizația Salvați Copiii a lansat de Ziua Internațională a Educației Manifestul pentru Dreptul la Educație prin care propune autorităților 10 priorităţi pentru sistemul de educație.

Cele 10 obiective ale manifestului aduc în discuție problemele urgente cu care se confruntă elevii din sistemul de învățământ și propun un proces transparent de finanțare al educației.
OrganizaÈ›ia SalvaÈ›i Copiii îi invită pe toÈ›i cei care cred că educaÈ›ia ar trebui să fie o prioritate pentru România să adere la  Manifestul pentru Dreptul la EducaÈ›ie È™i să semneze petiÈ›ia pentru schimbarea educaÈ›iei din România
.
 Manifestul însoÈ›it de semnături va fi trimis Ministerului EducaÈ›iei, dar È™i celor două comisii parlamentare pentru educaÈ›ie din Parlamentul României.

Cele 10 priorități ale Manifestului pentru Dreptul la Educație sunt:

-    Utilizarea a minimum 6% din PIB pentru educaÅ£ie È™i transpartenÈ›a în folosirea banilor publici.
-    Asigurarea accesului universal la educaÅ£ie preÅŸcolară, primară ÅŸi secundară pentru toÅ£i copiii.
-    ÃŽmbunătăţirea calităţii educaÅ£iei printr-o mai bună formare iniÅ£ială ÅŸi continuă.
-    Curriculum modern, actualizat ÅŸtiinÅ£ific ÅŸi bazat pe cercetări ÅŸi bune practici privind educaÅ£ia copiilor.
-    Incluziunea ÅŸcolară a copiilor cu dizabilităţi.
-    Adoptarea ÅŸi implementarea Strategiei naÅ£ionale ÅŸi planului de acÅ£iune privind educaÅ£ia timpurie.
-    Introducerea educaÅ£iei interculturale ÅŸi a educaÅ£iei pentru toleranţă ÅŸi eliminarea discriminării È™i a unor sisteme de prevenire ÅŸi eliminare a violenÅ£ei în ÅŸcoli.
-    Participarea copiilor în procesul decizional al ÅŸcolilor (obiectiv propus de  copii).
-    Asigurarea serviciilor de consiliere prin creÅŸterea numărului de consilieri ÅŸcolari, astfel încât unui consilier să-i revină 300 de elevi.
-    Consolidarea cooperării dintre sectorul public ÅŸi organizaÅ£iile neguvernamentale




Festivalul Brazilor de Crăciun, în sprijinul educației

Tot de Ziua Internaţională a Educaţiei, Organizaţia Salvaţi Copiii anunţă lansarea a celei de-a XV-a ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun, eveniment de strângere de fonduri pentru asigurarea accesului la educaţie şi prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor proveniţi din medii defavorizate. La fel ca în fiecare an, și în 2015 unii dintre cei mai cunoscuţi designeri vor crea, exclusiv pentru această ocazie, brazi de Crăciun care vor fi apoi licitaţi. Fiind una dintre atracţiile calendarului social al sezonului, Festivalul Brazilor de Crăciun sprijină proiectele educaţionale derulate de Salvaţi Copiii România.
„SalvaÈ›i Copiii România are drept principale priorităţi prevenirea ÅŸi reducerea abandonului ÅŸcolar, cât ÅŸi reducerea impactului negativ al migraÈ›iei economice a părinÈ›ilor asupra copiilor rămaÈ™i acasă. Gala Brazilor de Crăciun este un eveniment anual extrem de important pentru OrganizaÅ£ie ÅŸi sperăm ca ÅŸi în acest an să înregistrăm rezultate cel puÅ£in la fel de bune ca ÅŸi în anii precedenÅ£i, pentru ca un număr cât mai mare de copii din comunități defavorizate să poată fi sprijiniÈ›i cu servicii educaÈ›ionale È™i de asistență socială”, a declarat Gabriela Alexandrescu, PreÅŸedintele Executiv SalvaÅ£i Copiii România.

Despre Festivalul Brazilor

Festivalul Brazilor de Crăciun este cel mai important eveniment de Business Charity & networking anual, organizat de SalvaÅ£i Copiii România, în cadrul căruia are lor strângerea de fonduri ÅŸi care are ca centru de interes o licitaÅ£ie specială de brazi de Crăciun, creaÅ£i exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai apreciaÅ£i designeri, precum Doina Levintza, Stephan Pelger, Irina Pogonaru (Photoliu), Rhea Costa ÅŸi mulÅ£i alÅ£ii. 

Atracţia principală a calendarului social de iarnă, Festivalul Brazilor de Crăciun reuneşte la fiecare ediţie peste 250 de invitaţi din mediul de business, politic, designeri, media şi artişti, care se bucură de un spectacol inedit, găzduit în fiecare an de Andi Moisescu & Andreea Raicu, dar şi de o cină specială. Aflat la cea de-a XV-a ediţie, impactul festivalului este unul deosebit reuşind colectarea a peste 3 milioane de euro, cu care au fost ajutaţi 23.260 de copii

De altfel, în ceea ce priveşte Gala 2014, suma totală colectată a fost de 280.000 de euro, care a ajutat la integrarea în programe de prevenire a abandonului şcolar şi de integrare socială a 2.000 de copii şi a famiilor acestora.

Va astept cu drag parerile, sa le putem dezbate aici!

KISSES!


CONVERSATION

2 comentarii: