Mashenka by Diana Barbur




Dragile mele, eu am descoperit de curand un brand nou care pur si simplu m-a fermecat! De la medele la culori totul imi place si mi se pare ca mi se potriveste tare mult! De aceea nu am putut sa nu va aduc si voua in atentie o poveste cu un farmec deosebit!



Un univers creativ amprentat de o simbolistica aparte, un artist ambitionat de dorinta a transpune povestile unor locuri indepartate in piese vestimentare menite a transgresa tendintele sezoniere si un simt estetic unic ce se reflecta in frumusetea deplina a unor creatii ce invita fiecare femeie sa acorde mai mult timp relatiei cu sinele. Nascut din dragoste pentru creativitate, Mashenka by Diana Barbur este un brand fashion ce cucereste atat prin complexitatea compozitiilor si tehnicilor de manipulare a materialelor, cat si prin eleganta, rafinamentul si doza de ludism pur si simplu molipsitoare.




Povestea Mashenka a inceput sa fie scrisa in Nowosibirsk, centrul administrativ al Siberiei, in care artistul din spatele brandului – Diana Barbur – a locuit timp de sase ani. Inainte sa invete sa scrie, Diana si-a exersat “caligrafia” pe diferite tipuri de materiale textile, cusand, reparand si modificand aproape tot ce putea fi definit drept piesa vestimentara – rochiile din matase ale mamei sale, minutios brodate intr-un atelier rusesc, au fost primele victime ale creativitatii timpurii. Pasiunea pentru desen si grafica, concretizata in sute de schite si picturi, a insotit-o pe Diana de-a lungul studiilor universitare – Facultatea de Arte Vizuale – sectia Design Vestimentar si Masterul in Design Vestimentar urmat in cadrul UAD Cluj -  conturandu-i un portofoliu impecabil, atat din punct de vedere al executiei tehnice, cat mai ales al expresivitatii artistice.

Povestile rusesti au fost si sunt o sursa nesecata de inspiratie pentru Diana Barbur, artista determinata sa scrie cu fiecare noua colectie lansata, un capitol efervescent in jurnalul fashion al tarinelor contemporane. Primele creatii – paltoanele brodate cu flori, realizate pentru diploma de licenta – au avut un impact surprinzator, cateva dintre modele fiind reluate si in prezent la cererea clientilor. Papusa traditionala Matrioshka este purtata de Diana Barbur intr-o calatorie imaginara ce rezoneaza intr-o maniera unica cu sensibilitatea ascunsa in sufletul feminin. De la pardesie, mantouri scurte si robe-mantou-uri, pana la rochii casual sau elegante, simbolul Matrioshka se constituie intr-un element definitoriu al creatiilor semnate Diana Barbur.




Mashenka este diminutivul de la Masha (Maria in varianta romaneasca) si simbolizeaza spiritul mereu tanar, latura copilareasca care nu dispare in ciuda trecerii anilor si atingerii maturitatii. Asemenea papusii Matrioshka care se poate desface de la o piesa mare pana la zeci de versiuni din ce in ce mai reduse ca dimensiuni, femeia intampina de-a lungul vietii o serie de transformari, isi aroga noi roluri, atinge nivele spirituale superioare, insa intotdeauna in interiorul sau se ascunde Mashenka – fetita cu o fantezie debordanta, ce isi picteaza fiecare clipa in culorile curcubeului si isi creaza contextul unor aventuri palpitante si eliberatoare.

O piesa Mashenka nu se constituie atat intr-un obiect al dorintei, cat intr-un declic prin care fiecare femeie poate sa provoace amintirea unor lucruri demult uitate: relaxarea, seninatatea, jocul si joaca, bucuria sincera reiesita din cele mai simple aspecte ale vietii, cochetaria si lejeritatea fiecarui gest. Diana Barbur nu isi alinieaza colectiile tendintelor sezoniere, ci decupeaza din universul modei doar ce ii este benefic si potrivit in materie de culori sau suprafete textile.

In atelierul sau de creatie din Oradea, Diana Barbur supune numeroaselor procedee tehnice – decolorare, pictura, decupare etc -  cele mai simple materiale, din care iau nastere texturi extraordinare. Piesele Mashenka sunt dedicate celor care apreciaza creatiile de designer si doresc sa isi actualizeze garderoba intr-o maniera inteligenta, care pune accent pe calitate si originalitate. Toate materialele utilizate in colectiile Mashenka by Diana Barbur sunt 100% naturale – matase, bumbac, stofa de lana fina – inclusiv captuselile tinutelor fiind realizate din bumbac sau matase.

Colectiile sezoniere Mashenka sunt completate si de o linie speciala de rochii, costume sau trusouri pentru copii si bebelusi, realizata din bumbac, in si matase si innobilata de broderii manuale sau aplicatii speciale. De la rochii de printese, usoare si delicate asemenea unei spume de bezea si pana la tutu-uri sau botosei pentru botez (veritabile bijuterii, decorate cu cristale si dantelarii fine), linia Mashenka Kids se dezvaluie asemenea unui wonderland in care fiecare copil se poate transforma intr-un personaj de basm.

Creatiile Mashenka si Mashenka Kids sunt disponibile in magazinele Designers Store (Oradea), Boudoir Designers Boutique (Cluj), Designers Showroom (Baia Mare), Fabulous Romanian Designers (Ramnicu-Valcea), iar un boutique online dedicat urmeaza sa fie lansat in luna aprilie.

Dragile mele, eu ma declar un fan al acestor minunate creatii! Cu siguranta mi-ar placea sa port una dintre ele! Voua cum vi se par? Va regasiti in povestea Mashenka?

Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!

CONVERSATION

1 comentarii:

  1. ce sa zic? superbe creatii, vazusem o rochita si la Stella, am admirat-o tare mult dar nu stiam de unde este!

    RăspundețiȘtergere