7 Pacate de Stil


Dragile mele, am acceptat provocarea Anei-Maria de la Beauty Barometer de a scrie despre 7 Pacate de Stil la inceput de vara!

Ohhh, daaaa, trebuie sa vina vara, chiar daca in ultima perioada pare cam indepartata ideea, dar suntem pe aproape, sunt absolut convinsa!

Vara, este anotimpul meu preferat, anotimpul in care abia astept sa plec in vacanta pe care o visez tot anul...si pentru care ma pregatesc intens. Asadar care sunt greselile pe care le consider eu capitale in acest sezon...

1. Lipsa hidratarii si a protectiei solare eficiente! 

Am scris despre acest subiect in nenumarate randuri, dar eu sunt incapatanata si insist! Nu iesim pe strada fara SPF, maxim daca se poate, pentru ca ne expunem inutil radiatiei solare...pielea se rideaza, imbatraneste si in scurt timp vom regreta cu siguranta gestul inconstient! In plus o sticluta cu apa, ar trebui sa ne insoteasca mereu in drumurile noastre prin oras pentru ca organismul nostru se hidrateaza cel mai bine din interior!




Si uitati va rog frumos de "ungerea" cu ulei de masline la plaja! Asta in cazul in care nu vreti sa sfaraiti pe un gratar, haha!


2. Decoltat, mulat, ultra-scurt!

Haine mulate, bluzite decoltate alaturi de fuste "o palma sub centura" vorba profesorului meu de sport din liceu...




Sigur ca la plaja nu vom merge costumate in calugarite, dar pe strada nu mai este de mult cool sa pari coborata de pe o bara de streaptease. Rochite frumoase, colorate sau din bumbac alb, din in sau matase pot fi aliatele noastre cele mai de pret in acest sezon!


3. Pe toc sau fara toc?




Parerea mea este clara: nu, nu, nu....dar NUUU tocuri in timpul zilei cand alergam prin oras dupa treburi, la piata, la supermarket si la plaja! Sandalele cu toc sunt minunate, le iubesc si le port cu mare drag, mai spre dupa-amiaza, seara la o iesire...Evident ca aici nu includ platformele sau un job care presupune o anumita tinuta!


4. Costumul de baie

Si aici sunt convinsa ca parerile sunt impartite! Fiecare are stilul ei, unele prefera chestiile mai decoltate, slipul tanga, brazilian sau gen boxeri poate fi o alegere personala! Recunosc ca eu oscilez de la un an la altul, de la un stil la altul, de la colorat la si mai colorat, daca pot sa spun asa. Rareori aleg ceva sobru in acest domeniu si personal nu aleg talia inalta la un slip pentru ca nu mi se pare ca te poate avantaja decat daca esti super-mega-slaba! Ce nu recomand insa sunt costumele de baie super stramte din care sa se reverse continutul. Pe de alta parte nici cele largi, care fac falduri si atunci cand se uda atarna pe tine nu sunt o solutie. Deci alegerea trebuie facuta cu multa atentie si de asemenea trebuie sa alegem un costum de baie de calitate, al carui material nu cedeaza la prima baie...Personal imi plac mult costumele de baie accesorizate cu pietre, strasuri, paiete!
























Eu as alege pentru acest sezon acest costum, pe care tare mi-ar placea sa vi-l prezint in urmatoarea mea vacanta!




5. Machiajul grotesc!

Iubesc sa vad fete machiate frumos, potrivit cu locul in care merg, dar nu imi place machiajul acela strident, incarcat, pe care si-l aplica cu trafaletul dis-de-dimineata de zici ca se pregatesc pentru o reprezentatie la circ...Nu merg nici pe varianta all natural pentru ca nu intotdeauna este cea castigatoare, dar mai ales vara cred ca machiajul nu ar trebui sa fie unul atat de intens...Acel glow dat de razele soarelui poate fi creat usor si cu pensula cu ajutorul unor produse bune...






6. Ingrijire si iarasi ingrijire!

Chiar daca asta inseamna destul de mult timp de alocat propriei persoane, trebuie sa avem in vedere ca orice tinuta, oricat de divina, rafinata, sofisticata ar fi, va fi cu siguranta ruinata de un par care nu este proaspat spalat sau de niste picioare respectiv brate paroase...Stiu, suna dizgratios, dar nu de putine ori imi este dat sa vad astfel de minuni! Evident tot aici voi include si unghiile ingrijite, chiar daca nu sunt intotdeauna date cu oja, dar trebuie sa fie curatate si pilite uniform.




Trebuie sa recunosc ca la maini nu imi lacuiesc tot timpul unghiile pentru simplul motiv ca oja mea nu rezista mai mult de o zi-doua intacta orice as face....Spalatul des pe maini la cabinet cred ca are si el un rol in acest proces! Dar la picioare, vai de mine, nu pot fara unghii colorate! Iarna mai incerc sa le las si fara oja, sa mai respire si ele, dar ma simt tare ciudat, asa ca revin repede la sentimente mai colorate!


7. Tonul ridicat

Ei bine, pur si simplu mi se pare deranjant sa vad in jur persoane care povestesc cu lux de amanunte si cu o voce afectata si suficient de tare incat sa se auda de la cateva zeci de metri, tot ceea ce au visat, facut, mancat, in ultimul cincinal...Ce vacante au mai bifat, cu ce super "toale" si-au innoit garderoba, ce super telefon le-a cumparat iubitul afla toata plaja sau terasa, ca sa crape dusmanii de ciuda! Din punctul meu de vedere, o astfel de persoana mai are multe capitole de bifat din cartea numita rafinament!

Dragile mele, cam acestea au fost greselile de stil pe care eu le taxez cel mai des! Sunt curioasa care sunt cele pe care le considerati voi de neiertat! Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!






CONVERSATION

6 comentarii:

  1. Oh, eu tocmai am acceptat cealalata provodcare a Anei Maria, cea cu 3 secrete feminine. :)
    Sa ai in continuare un weekend frumos!
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu tot ce ai scris tu! Chestia eca fetele din ziua de azi sunt inconjurate de prea multe "tendinte" care se tot schimba,de aceea cred ca le e cam greu sa.si gaseasca un stil propriu,mai putin socant

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de misto sunt sandalele! In rest, da, cam sunt de acord cu tine :) Pups!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si eu sunt de acord cu cele scrise de tine, chiar daca mai cad si eu prada tentatiei costumelor de baie alese prost. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place tot ce am citit aici. Mereu v-am admirat pentru ca am simtit finetea, inteligenta, bunul simt, delicatetea pe care o aveti. Pretuiesc oamenii cu valori morale.
    "Ceea ce esti, întotdeauna, se vede in ceea ce faci!"

    RăspundețiȘtergere