O cina dacica, La Bordei!


La Bordei


Intr-o seara de martie am avut bucuria sa particip la degustarea unui meniu dacic...Nu am apucat inca sa va povestesc, desi cred ca ati vazut macar o fotografie de la eveniment!

Restaurantul nu imi era strain deloc, ba chiar extrem de familiar, pentru ca intr-o vreme sotul meu numai despre el vorbea..."La Bordei" in sus "La Bordei" in jos, curiozitatea nu mi-a dat pace si a trebuit sa vad despre ce era vorba. Pentru ca sotul meu avea biroul in imediata apropiere a restaurantului si de cele mai multe ori lua masa de pranz acolo si pentru ca uneori o mai ducea si pe Beatrice la pranz cand o lua de la scoala va dati seama ca trebuia sa ma asigur ca e totul ok.


La Bordei


Asadar am vazut, am testat si m-am linistit, copilul putea manca in siguranta. Despre noi ce sa mai zic, nici nu se punea problema, numai silueta sa ne permite festinuri culinare!

Asadar, revenind la eveniment ca de acolo plecasem cu povestea...M-am dus cu drag pentru ca aveam deja o impresie foarte buna si cateva ore in compania unor fete dragi, nu putea decat sa fie un rasfat in plus.


La Bordei


Propunând un meniu inedit, compus în principal din preparate de inspirație dacică, Cristina Profeanu, managing partner al restaurantului, a reușit să surprindă oaspeții prin gustul preparatelor, realizat din ingrediente naturale, dar și prin atmosfera inspirată, conținând elemente originale.


La Bordei


Restaurantul La Bordei promovează, într-un mediu decorat cu materiale naturale și motive inspirate din folclor, un meniu tradițional românesc, dar și preparate dacice, puțin cunoscute. Meniul propus oaspeților a fost compus în principal din preparate de inspirație dacică, realizate după rețete documentate de Virgil Profeanu.


La Bordei


"Prin acest experiment culinar încercăm să fim mai aproape de străbunii noștri, și poate să înțelegem acest popor puternic, despre care știm că avea vaste cunoștințe, inclusiv despre folosirea plantelor tămăduitoare" a explicat Cristina Profeanu, alegerea rețetelor și ingredientelor.


La Bordei


"La prepararea bucatelor am ținut cont de principiile alimentației sănătoase. Pornind de la cunoștințele referitoare la nutriția străbunilor noștri, ne-am străduit să respectăm rețetele tradiționale, folosind ingrediente cât mai apropiate de cele care au permis acestui popor să evolueze în acest spațiu. Țin să menționez că în bucătăria noastră nu folosim premixuri și aditivi, iar gustul preparatelor este rezultatul combinării ingredientelor proaspete, de calitate și al măiestriei bucătarului șef" a adăugat d.na Profeanu.


La Bordei


În alcătuirea meniului restaurantului La Bordei s-a ținut cont de specificul fiecărei zone a țării, astfel încât se regăsesc preparate extrem de populare, dar și unele mai originale.


La Bordei


Restaurantul La Bordei se află în imediata apropiere a AFI Cotroceni Mall, în incinta Cotroceni Business Center iar eu va invit cu drag sa le treceti pragul pentru ca merita!


La Bordei


Meniul, extrem de gustos il vedeti in imagini! Sa nu spuneti ca nu v-am facut pofta! Ca eu desi am mancat atat de mult de sarbatorile astea, cand vad imaginile, parca le-as face o vizita daca as fi in Bucuresti!


La Bordei


Voi cunoasteti acest restaurant? Ati avut ocazia sa va delectati cu preparatele lor? Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra, pe care o astept cu mare drag!

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu