Monini, alegerea perfecta pentru mine!


monini


Conform unui studiu cantitativ reprezentativ la nivel urban, realizat pe 1030 de respondenți, 1 din 4 mileniali români ascultă la radio sfaturi despre sănătate și nutriție. Milenialii decid ce mănâncă abia după ce se informează. Înainte de a încerca un aliment sau un preparat nou, ei au nevoie de recomandări ale experților sau influencerilor.


Informațiile căutate nu se limiteaza doar la rețete și aprecieri, ei vor să cunoască și alte detalii precum: ustensile folosite, ingrediente, condimente, calorii etc. Alegerile mai pot fi influențate de familie și grup de prieteni.

Milenialii optează pentru mâncarea realizată din ingrediente a căror proveniență este cunoscută, arată studiul calitativ desfășurat pe o perioadă de 2 ani în interiorul comunității online create, moderate și coordonate de Exact & WaveTree.Zero. Gătitul este perceput ca o oportunitate de a învăța și exersa abilități noi, demonstrând că sunt la curent cu ultimele tendințe. Când vine vorba de produse cumpărate din magazin.

Milenialii verifică eticheta: nutrienți, E-uri, aditivi, zaharuri, gluten. Ei se opresc asupra produselor care reușesc să convingă prin informația conținută de etichetă.Toate aceste informatii arata o evolutie atat a pietei dar in primul rand a noastra care dorim un stil de viata sanatos, alimentatie de calitate.

Dorim sa consumam alimente sanatoase si sa oferim familiei si copiilor nostri preparate bogate
in nutrienti si nu „calorii goale”. Uleiul de masline extra virgin este unul dintre aceste alimente.
Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute inca din antichitate, din vremea lui Hipocrate, Galen sau Diocles, cand maslinele erau simbolul pacii al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extra virgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii organismului.

Cea mai bogata sursa de grasimi mononesaturate este uleiul de masline, din acest motiv acesta este componentul principal in dieta mediteraneana. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile curative ale maslinelor. Totodata, acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat - proaspat presat din masline.


monini


In 2002 ziarul Capital considera ca uleiul de masline reprezinta un lux pentru romani si obiceiul de a consuma zilnic ulei de masline s-a pierdut in urma cu doua - trei generatii. In timp ce bunicile noastre il foloseau frecvent atat la gatit, cat si ca remediu medical sau ca tratament cosmetic pentru ten si par, in perioada mentionata noi abia ii redescopeream virtutile. In plus vanzarile predominante erau la categoriile Sansa (pomace) sau pur, deci cele prelucrate industrial. Astazi cresterea pietei uleiului de masline este semnificativa de la 3-5% in 2002 la 16% in 2017. Uleiul de masline extra virgin a castigat locul sau la raft si pe masa romanilor.

Beneficiile nutritive si terapeutice ale uleiului de masline extra virgin au dus la aceasta schimbare, dar si gustul consumatorului s-a educat. Initial aroma puternica a uleiului de masline extravirgin a determinat ca acesta sa fie respins, dar gamele largi ale uleiurilor de masline extra virgine si prezenta unor variante cu aroma delicata au facut ca romanii sa se apropie din ce in ce mai mult de uleiul de masline extra virgin. Monini Delicato este o astfel de varianta. Uleiul de masline extra virgin Delicato beneficiaza de toate proprietatile nutritive ale unui ulei de măsline extra virgin, dar aroma sa este mai ușoară si catifelata.

Reprezinta o soluție pentru cei care nu sunt obisnuiti cu gustul putenic si înțepător (piperat, picant), gust tipic pentru uleiul de măsline extra virgin. Condimentand si gatind cu uleiul de masline extra virgin Delicato veti evidentia gustul preparatelor, fara ca aroma uleiului de masline sa devina nota dominanta. Este ideal pentru salate, marinate, dressing si toate specialitatile italiene.

Voi ce ulei alegeti atunci cand vreti sa fiti sigure ca are toate calitatile necesare? Sunt tare curioasa sa va aflu parerile!

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu