O scurta istorie a rujului!



Ruj-Guerlain-1-Notino.ro


Ok, bine, bine, va povestesc despre rujuri pentru ca pe langa parfumuri si creme (ok , si haine!) sunt favoritele mele! Cunoasteti cu siguranta expesia " nu ma duc nici pana la cosul de gunoi nerujata", ei bineeee, daaaa, eu ma incadrez aici!

Culoarea variaza...depinde de momentul zilei, de cum sunt imbracata, de feeling-ul de moment...

Dar sa revenim la istoria rujului! Pentru ca are vechime si pentru ca intotdeauna a atras, dar evident a fost si controversat de-a lungul timpului.

Prima atestare documentara apare undeva acum 5000 de ani, cand femeile din orasul Ur , regiunea Babylon, foloseau pentru machiajul bujelor pietre pretioase sfaramate.

In Egiptul antic se foloseau diverse specii de insecte macinate, carabusi, extract de henna, extracte de iod, brom sau din diverse ciuperci. Unele dintre aceste substante puneau serios in pericol sanatatea femeilor care le foloseau, dar ce nu facem pentru frumusete? Cleopatra se stie ca era o mare consumatoare de machiaj, spre exemplu.

Sideful din rujuri se adauga prin macinarea solzilor de peste!

Incet, incet acesta a capatat popularitate, iar in secolul al XVI-lea, sub domnia Reginei Elisabeta I , acesta este tot mai folosit, machiajul fiind unul in care fata era complet alba, iar buzele de un rosu aprins.Cu toate acestea, machiajul era permis doar celor din clasele superioare.

Totusi, in secolul urmator, rujul intra in dizgratia celor religiosi, astfel incat in 1770, parlamentul britanic interzice folosirea rujului de catre femei inainte de casatorie, pentru a nu seduce barbatii si a nu-i forta sa le ia in casatorie.

Am zice ca pe masura ce timpul trece, puterea rujului a crescut si totusi In Marea Britanie, urcarea pe tron a Reginei Victoria in 1837, nu aduce lucruri bune pentru sfera machiajului. Rujul este considerat indecent si este purtat doar de actori si prostituate! Si totusi cei din clasele instarite, incep sa mearga la Paris la cumparaturi, unde Guerlain a creat deja din 1828 precursorul rujului de astazi. Cu toate acestea primul ruj de serie este creat de Guerlain abia in 1884.

Avantul acestei industrii are loc dupa 1920 , cand branduri celebre precum Chanel, Guerlain, Max Factor isi disputa un loc pe podiumul acestei industrii! Si dezvoltarea continua chiar si in vremuri foarte dificile cum a fost cel de-al doilea Razboi Mondial!

Astazi nu doar ca avem mii de nuante de ruj, dar uneori suntem in mare dificulate ce sa alegem! Sfatul meu insa este sa mergem catre branduri consacrate care au investit mult in cercetare si folosesc ingrediente de cea mai buna calitate, pentru ca un studiu a aratat ca de-a lungul vietii, alaturi de alimente, o femeie consuma mai mult de 3 kg de ruj.

Asadar, eu va arat astazi 4 dintre rujurile mele preferate! Toate aceste minunate rujuri le gasim pe Notino dar si muuuuulte altele evident!


Rouge G - Guerlain - creat pentru prima data in 1956, devine un adevarat simbol si o referinta in istoria rujului. Imbogatit cu unt de shea sau de mango, acid hialuronic sau diverse principii active si pigmenti, ruj G este acel ruj iconic pe care orice femeie merita sa il aiba in trusa de machiaj. Finetea cu care se aplica pe buze dintr-un singur gest, culoarea intensa, rezistenta pe buze dar si hidratarea de care da dovada fac din acesta un must have. Carcasa impecabila, cu oglinda in interior pentru retusuri rapide il incadreaza cu siguranta la categoria bijuterii!


Ruj-Guerlain-2-Notino.ro


Rujul KissKiss - Guerlain - s-a gasit de-a lungul timpului intr-o varietate larga de nuante a carcasei, de la auriu, argintiu, negru, roz, sau alb. Aici in imagini aveti varianata aurie, dar va asigur ca diversele subcolectii nu stirbesc cu nimic frumusetea nuantelor, calitatea ingredientelor sau usurinta aplicarii. Este un ruj foarte hidratant si care rezista bine pe buze. Il veti gasi in finish-uri diferite de la mat, cremos, sidefat la glossy. Al meu este cremos, sidefat.


Ruj-Guerlain-3-Notino.ro



Ruj-Guerlain-4-Notino.ro


Lancôme L'Absolu Rouge - a trecut si el de-a lungul timpului prin numeroase schimbari de carcasa dar calitatea a fost de fapt pe primul plan. Mirosul subtil de trandafiri, emblema casei Lancôme te insoteste mereu atunci cand alegi un astfel de ruj.


Ruj-Lancome-1-Notino.ro


Nu iti mai arat culoarea pe care o am eu in geanta, ca este aproape pe terminate, dar te asigur ca orice nuanta ai alege, vei fi extrem de fericita cu alegerea ta. Iar pe Notino sunt fooooooarte multe variante, cu siguranta vei gasi ceva care sa te incante.


Ruj-Lancome-2-Notino.ro


Rouge Volupte Shine Oil-in-Stick - Doamneeeee, este pur si simplu un ruj genial! Aluneca pe buze, practic nu simti ca te-ai dat cu el, dar se mentine impecabil, hidrateaza, nu se intinde si iti face cele mai frumoase buze! Si in plus pe Notino este in extrem de multe culori, peste 30 de nuante! Fabulos, pur si simplu!


Ruj-YSL-1-Notino.ro



Ruj-YSL-2-Notino.ro


Si adevarul este ca rujul a fost si va fi acel ceva care nu trebuie sa iti lipseasca din geanta, o arma secreta la care atunci cand apelezi stii ca ai succes garantat.

Sigur ca imi plac mult mai multe rujuri, de la branduri diferire, dar ma opresc aici. Insa cu siguranta va voi povesti in viitorul apropiat si despre altele.

Ce spuneti de alegerile mele? Rujul vostru preferat care este? Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!

#notinoromania


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu