Advent Calendar 2013


Recunosc, sunt un mare fan al acestor tipuri de calendare. Primul meu calendar de Advent a venit ca o surpriza din partea unui prieten care mergea des in Germania cu vreo unsprezece ani in urma. Este catolic si de la el am aflat despre aceasta traditie specifica religiei catolice de a face cate un dar copiilor in fiecare zi pana in Ajunul Craciunului. Am primit atunci un calendar Kinder, evident cu dulciuri, in fiecare zi altceva. In anul urmator am cautat si noi in Ungaria acest tip de calendar si cine cauta gaseste. Am gasit Milka dar si altul specific unguresc, nu mai retin numele. De atunci in fiecare an am avut un calendar cu dulciuri, pana in acest an cand ne-am mutat din Timisoara si nu am mai ajuns in Ungaria.
De fapt voiam sa va povestesc despre un alt tip de calendar care a cunoscut un avant imens in ultimii doi ani. In 2011 Selfridges a lansat un astfel de calendar la 65 Lire care a fost imediat sold-out. Tin minte si acum ce rau imi parea ca nu mi-am putut lua si eu unul. Mi-am promis ca anul urmator sa fiu pe faza si sa achizitionez unul. Dar...anul urmator acelasi calendar era 85 Lire si mi s-a parut aberant, prea mult pentru bugetul meu, asa ca am zis din nou...sper ca la anul...
Anul trecut am vazut intr-un salon un calendar cu produse Academie care costa 400Ron si, pentru ca trecuse Craciunul si nu-l cumparase nimeni, il desfacusera si vindeau produsele la bucata si nici asa nu le cumpara nimeni!

Anul acesta...oferta este diversificata...dar nu in Romania! Singurul care se gaseste pe piata noastra este cel Ciate, la Sephora, din cate retin la 203 Ron.Inca ma gandesc daca merita banii aceasta extravaganta. Ojele sunt in format mini.




Gandul meu insa a ramas in acest an la un calendar You Beauty, la 50 Lire, care cuprinde miniaturi Caudalie, Dermatologica, Stila, Sisley, Leighton Denny, dar din cate stiu ei nu livreaza in Romania. Valoarea acestui calendar este de 240 Lire, de altfel cred ca este singurul care chiar isi merita banii.




Calendarul Selfridges de anul acesta costa 84 Lire si cuprinde miniaturi Lancome, YSL, Victor & Rolf, Armani, Maison Martin Margiela, Kiehls si valoreaza 100 Lire.




Si culmea, anul acesta nu ma mai tenteaza asa de tare!
Dar concurenta a devenit acerba, au lansat un calendar si cei de la Boots, la numai 30 Lire care contine miniaturi Soap & Glory, Nails Inc, Paco Rabanne, Juicy Couture, Rimmel, Mavala, Umberto Giannini, Vichy, Boots Botanics si Seventeen. Valoarea acestui calendar depaseste 65 Lire. Se gaseste pe site-ul Boots cu livrare doar in UK.




Ar mai fi calendarul Benefit, care nici acesta nu este disponibil in Romania, la un pret de 50 Lire. Contine mimniaturile celor mai iubite produse Benefit.




Tot in  UK exista calendarul Body Shop, care contine miniaturi ale celor mai iubite produse, la pretul de 55 Lire, avand o valoare de 80 Lire.




In State, cei de la Sephora, au creat o cutiuta cu cele mai iubite saisprezece rujuri, la 59 $, cu o valoare de 209 $. Nu este un calendar de Advent propriu zis, dar pare tentant!




Au creat de asemenea inca o cutie cu paisprezece esantioane generoase de parfum, la 70 $. In acest pret ai si un cupon cu care iti poti cumpara si un parfum full size.




Iar daca nu vreti ca va ganditi doar la voi exista, ce credeti...un calendar cu sticlute de whisky.




Pentru copii sunt calendare cu figurine Lego, dar si de la o multime de firme de ciocolata care ofera tentatii dulci.

Lasand la o parte fatul ca nu le avem in Romania, exceptie fiind Ciate, pe voi v-ar tenta vreunul dintre aceste calendare?


CONVERSATION

16 comentarii:

  1. Ohh, a salivat de parca fiecare calendar prezentat ar fi fost cu dulciuri! Apropos, nu stiam despre existenta unui astfel de produs, imi place tare mult ideea!

    Stii cum e asta?! Mananci, calule, ovaz! Nu ma pot hotari, sunt mai multe cele care ma ispitesc!:))

    Multumesc pentru postare, am aflat noutati!
    Pupicei si imbratisare, Camelia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu ador ideea, dar sunt mult prea scumpe totusi pentru un buget normal. Poate daca l-am primi cadou, eventual de la Mosul...Ma bucur daca ti s-a parut util. Eu cred ca cele cu dulciuri Milka sunt si la noi deja, parca asa imi aduc aminte de anul trecut, trebuie sa ma uit prin magazine!
      Te pup si eu!

      Ștergere
  2. oh..mi-as dori si eu unul, dar uitandu-ma la partea financiara nu cred ca as investi intr-un astfel de calendar,poate pentru ca sunt o persoana "zgarcita" cu mine in preajma Craciunului si prefer sa strang bani pentru a face cadouri altora :-D

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesant totul, dar prea scump, multumim pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea e foarta scumpa si la propriu si la figurat, imi aduc aminte ca vedea prin filme la dulciuri.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este si o varianta destul de ieftina la dulciuri, gasesti cateva modele la Lidl.

      Ștergere
  5. Eu sunt catolica, dar n-am auzit in viata mea de obiceiul asta :)) Si nici de la cei apropiati nu am auzit :)) Nu cred ca are vreo legatura cu religia :)
    Oricum ar fi, e o idee ffff misto si mi-ar placea mult sa se gaseasca si la noi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic, poate in anumite zone ale tarii s-au pastrat di ferit anumite traditii. Si mie mi-ar placea sa fie si la noi, evident la un pret cat mai decent.

      Ștergere
  6. foarte interesant calendarul la care ti-a ramas gandul!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Peste tot am auzit de cel de la Benefit, ma tenta sa-mi cumpar unul insa, preturile sunt piperate....in fine, poate fii Craciun si fara el...Craciun Fericit tuturor!!! ^_^

    RăspundețiȘtergere