Hidratarea corecta a tenului


Astazi vreau sa va vorbesc un pic despre hidratarea corecta a tenului.
Uneori poate parea obositor, ajungi sa te plictisesti de aceleasi si aceleasi articole. Ai senzatia ca totul s-a spus deja, ca stii foarte bine toate aspectele care compun povestea si totusi asa este? Respectam pasii esentiali pentru a avea o piele in primul rand sanatoasa?
Militez pentru sanatate, hidratare corespunzatoare inaintea realizarii unui machiaj, pentru ca asa cum unele dintre voi stiti sunt de profesie medic, pentru mine sanatatea este pe primul loc! Nici cel mai bine realizat machiaj nu va putea compensa o piele terna, flasca, fara stralucire!




Dar sa incepem cu inceputul...
Corpul nostru contine in jur de 60% apa, cantitate care variaza cu varsta, nou nascutul are peste 70% apa. Celulele, tesuturile sau organele, toate au nevoie de apa pentru a functiona in parametri normali. Daca nu bem suficienta apa, acest lucru se va simti la nivelul pielii destul de repede pentru ca tendinta organismului este sa foloseasca apa pentru organele vitale, in defavoarea celor periferice, cum este si pielea!
Concluzia este una singura: hidratarea trebuie asigurata in primul rand din interior, prin aport adecvat de apa, sucuri, supe, ciorbe care sa ajunga la cei 2 L bine cunoscuti. Nevoile fiecarui organism sunt diferite insa, depind si de mediul in care locuim ( temperatura ambianta ) sau efortul fizic depus, gen exercitii fizice.

Apoi trebuie sa ne gandim asa cum spuneam, la modul in care putem avea grija cat mai eficient de tenul nostru.
La acest capitol trebuie insa sa ne cunoastem foarte bine tenul pentru ca produsele de ingrijire sunt dedicate celor trei tipologii majore de ten:
-uscat
-normal
-mixt/gras

Daca ai tenul gras nu inseamna ca este si hidratat, ci doar ca trebuie sa folosesti produse dedicate acestuia. Demachiantul ar trebui sa fie sub forma de spuma sau gel delicat pentru spalare, fara alcool, care ar degresa prea mult tenul si ar determina un cerc vicios in care ar aparea sebumul in exces. Tonicul este cel care pregateste tenul pentru aplicarea cremei si este specific fiecarui tip de ten in parte. Crema ar trebui sa fie cat mai usoara si bineinteles sa contina factor de protectie.
Evident un ten uscat are nevoie de hidratare multa si din exterior, demachiantul va fi sub forma de crema, iar crema de fata ceva mai consistenta.

Pentru o eficacitate maxima a principiilor din produsele de hidratare, pielea trebuie sa beneficieze cel putin o data pe saptamana de un gomaj care sa indeparteze celulele moarte si sa redea stralucirea pielii. Gomajul ar treui sa fie urmat de o masca, specifica de asemenea tipului de ten. Eu de multe ori prefer sa-mi fac singura mastile, sunt atat de multe combinatiile de fructe, legume, ou, miere, argila care pot fi folosite, tine doar de noi sa avem timp. Atunci cand sufar din lipsa timpului am un stoc suficient de pliculete cu diverse masti asa ca am de unde alege.
Aceeasi rutina trebuie respectata si seara, evident. Recunosc ca eu sunt un pic tipicara si dupa tonic, folosesc crema pentru conturul ochilor si un serum, abia apoi aplic crema de fata. Pentru gat, spre exemplu, folosesc o crema mai grasa dar tot cu factor de protectie. Seara, dupa demachierea temeinica, folosesc un alt serum , pentru a beneficia pielea de principii diferite si o crema de fata mai consistenta.




De ce este importanta o rutina corespunzatoare?
In primul rand nu traim intr-o eprubeta, sunt in jurul nostru atatia factori agresivi, gen frig/caldura, poluare, radiatii ultraviolete. Fara a respecta aceste principii de baza ne vom trezi mai repede sau mai tarziu, in functie si de fondul genetic, cu un ten tern, obosit si ridat. Iar ridurile odata instalate putem doar sa le mai incetinim evolutia!

Asa ca intrebarea cea mai de bun simt este: de ce sa amanam cel mai simplu mod de a ne pastra tineterea si frumusetea si anume HIDRATAREA?

Acest articol a fost scris pentru concursul Physiogel, in care daca voi castiga, am posibilitatea sa testez un gel de curatare si o crema. De asemenea voi putea organiza un concurs pe blog in care si o cititoare sa beneficieze de aceleasi produse. Concursul se desfasoara simultan pe mai multe bloguri: A Beauty Tale, Frommonawithgloss, Macnetize, DarLyst, The BFF Blog si puteti participa si voi ca si cititoare! 



CONVERSATION

13 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tot ce ai scris mai sus.
    Multa bafta. :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord cu tine,eu credeam ca daca am tenul gras nu trebuie sa-l hidrataz,dupa ce am mers la dermatolog am inteles ca trebuie doar sa folosesc creme hidratante pentru tipul meu de ten,da nu trebuie sa evit hidratarea

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit cu drag! :)
    Mult succes, Camelia!

    Weekend relaxant iti doresc!
    Te pup!
    Ilda
    Lavender Thougths

    RăspundețiȘtergere
  4. deși, cum spui și tu, lucrurile astea s-au tot zis, am convingerea că foarte multe dintre noi ignorăm toate aceste reguli simple. Și motive ar fi destule: fie că suntem delăsătoare, fie suntem încă tinere și credem că nu ni se poate întâmpla nimic rău, fie pur și simplu pentru că noi considerăm că o cremă, oricare ar fi ea, are proprietăți ilimitate și poate face totul... și bine. Dar iată că timpul trece și pentru greșelile tinereților suntem nevoite să plătim poate înainte de a împlini 30 de ani. De aceea, ceea ce ai scris tu aici ar trebui să fie un decalog pentru fiecare dintre noi. Mulțumiri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, si eu ma confrunt cu lipsa timpului, cred ca toti suferim din cauza asta! Si trebuie sa recunosc ca am zile in care nu respect chiar totul, cel mai fecvent mi se intampla in vacanta acest lucru, cand ar trebui sa am mai mult timp, dar cred ca il utilizez pentru altceva. Ma bucur daca gasesti util articolul. Pupici draga mea!

      Ștergere
  5. foarte util, draga mea. eu imi impun sa beau apa, altfel nu mi-e sete...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Wow, n-am mai auzit sa nu-ti fie sete! Dar este si aceasta o solutie sa-ti impui. Te pup draga mea!

      Ștergere
  6. Foarte important articolul, multumim! Nici mie nu mi-e sete, doar vara mi se face sete foarte rar. Oare de ce? Ma cam tem pentru sanatatea mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este bine sa bem cam 30 ml apa / kg corp / zi. Specialistii recomanda sa nu ne panicam daca nu ne este sete, dara daca este asa cum spui tu nu trebuie sa lasi sa treaca multe ore fara sa bei nimic.

      Ștergere
  7. Keep on working, great job!

    Also visit my page attorney phoenix arizona

    RăspundețiȘtergere