O vara perfecta alaturi de EUCERIN SUN!!!



Chiar daca pare ca nu e tocmai vara in ultimele zile, eu sunt sigura ca soarele va straluci din nou, iar vacanta bate deja la usa! Planuri mai mari sau mai mici, dar intalnirea cu marea nu poate sa lipseasca din peisaj, asa ca trebuie sa ne luam masuri de siguranta! De siguranta solara!

EU CRED IN FRUMUSETEA SUSTINUTA DE O PIELE SANATOASA!!!





Am stat si m-am gandit, am avut vreodata alergie solara? Sa fiu sincera, cred ca nu...o singura data m-am ars ars la soare, dar din prostia mea! Eram in vacanta in Malta, asteptam o parte a grupului cu care eram sa revina dintr-o excursie si ne-am balacit vreo ora fara sa ne dam cu nimic de protectie. Vreo doua seri nu am suportat nici cearceaful pe noi, iar de atunci sunt vreo 7-8 ani si nu ma mai prinde soarele fara crema de protectie.

In orice caz, e bine stiut faptul ca ne putem sensibiliza la orice varsta, chiar si la un produs/medicament pe care in trecut l-am folosit cu succes si fara repercursiuni. De aceea nu e de glumit nici cu alergia solara. 

Dar ce este acest tip de alergie?
Alergia solara, este o afectiune destul de des intalnita, studiile spun ca aproximativ 15% dintre persoane sufera de acest tip alergie, care se manifesta prin aparitia unei eruptii  in zona decolteului, pe fata si pe toata suprafata tegumentara expusa razelor solare. Mancarimi, usturimi, uneori chiar flictene, toate pot insoti acest tip de alergie. 

De obicei se confrunta cu acest tip de alergie cei cu tegumentul deschis la culoare, dar si cei care sunt alergici la diverse alte substante, detergenti, parfumuri, creme  se pot „bucura” de un astfel de „cadou”. In plus, modificarile care au aparut in stratul de ozon, au crescut alarmant cantitatea de radiatie care se poate absorbi la nivel cutanat, asa ca fiecare dintre noi poate fi un potential candidat la alergia solara.

Un lucru extrem de important de retinut este faptul ca in timp, aceasta alergie solara, poate sa devina tot mai grava, singura solutie fiind aceea de a nu te mai expune deloc la soare, sa umblii vara, oricat ar fi de cald complet acoperit. Da, realmente nu e de glumit, de aceea as vrea ca toata lumea sa intelega de ce TREBUIE  sa ne protejam de razele solare.  





Recunosc, NICIODATA, dar NICIODATA nu plec de la hotel cand sunt in vacanta, fara protectie solara. De ce as face asta? Se stie ca soarele modifica ireversibil structutra pielii, colagenul si elastina sunt rupte si se dezorganizeaza! Cine isi doreste o piele flasca si ridata, care atarna? Vedem mult prea multe persoane tinere dar nu numai care, pe langa faptul ca se expun irational la soare la ore complet nepotrivite, nici nu se dau cu produse de protectie solara, ceea ce mie mi se pare complet iresponsabil. De curand am aflat de un caz de cancer de piele cu metastaze cerebrale...Si daca putem preveni toate aceste tragedii de ce nu o facem? Nu e vorba doar de estetica, tinerete si frumusete, e vorba de sanatatea si viata noastra!!!

Nu mai vorbesc despre copii, este esential sa-i protejam. Fetita mea din prima luna de viata a beneficiat si de protectie solara si nu concep sa fie altfel.

De aceea, am fost foarte incantata sa aflu, ca EUCERIN, expertul in produse de ingrijire a pielii, a bifat o noua premiera: produse destinate pentru protejarea pielii la alergii solare. Gama cuprinde:




-Gelul crema impotriva alergiilor solare cu SPF 25(UVA/UVB) 
Ofera  protectie medie, nu are miros, este un gel fara conservanti si emulsifianti, rezistent la apa, un lucru extrem de important pentru mine,  special creat pentru pielea sensibila (disponibil si in varianta cu SPF 50).



 

-Spray-ul transparent cu protectie ridicata, SPF 50(UVA/UVB) 
Recomandat si pentru pielea cu tendinte acneice – un lucru minunat, eu una nu am mai auzit pana acum despre o lotiune cu factor de protective destinata pielii acneice! Intra foarte repede in piele, nu lasa film gras la suprafata si poate fi folosit cu placere si de catre barbati! Este disponibil si in varianta cu SPF 30.



 

-Gelul-crema pentru ingrijirea dupa plaja pentru piele sensibila si predispusa la alergii
Nu contine parfum, nici emulgatori, are o textura usoara  si calmeaza, racoreste si regenereaza pielea ce a fost expusa la soare.

Gama Eucerin Sun contine  filtre UVA/UVB concepute la cel mai inalt standard stiintific, sistem de filtre cuTinosorb® S, in concordanta cu recomandarile Uniunii Europene si standardele Cosmetics Europe (Colipa), este testata dermatologic si ofera protectie solara prin doua ingrediente active:
1-Alpha-Glucosilrutin (AGR), un flavonoid din arborele Pulmeria ( pagoda) modificat biotehnologic cu o inalta eficacitate antioxidanta (reduce formarea radicalilor liberi), cu tolerabilitate extrema pentru piele (patent Beiersdorf pentru acest ingredient)
2-Licochalcone A -ce are efecte multiple: anti-oxidanta, anti-iritanta si anti-inflamatoare
Este un ingredient natural din radacina de lemn dulce (Glycyrrhiza inflata), planta ce rezista foarte bine la conditii extreme de mediu, Intrerupe cercul vicios al stresului oxidativ si reactiilor inflamatorii.

Eu recunosc ca in ultimii ani am redus considerabil expunerea la soare, ma ajuta si tenul care nu e foarte alb, dar nu imi doresc sub nici o forma sa arat ca o stafida la patruzeci de ani si din nefericire ma apropii cu pasi repezi de aceasta frumoasa varsta.

In plus trebuie sa tinem cont de faptul ca radiatia solara afecteaza ireversibil structura ADN-ului, iar melanomul (cancerul de piele)  evolueaza uneori si zece ani pana sa fie evident clinic, deci de obicei este descoperit prea tarziu!!! Asa ca , in conditiile actuale de clima nu vad decat solutia protectiei solare cu produse dedicate tipului de piele si cu ingrediente active de foarte buna calitate, cu studii serioase, obinute in urma cercetarii atente!

Eucerin, prin expertiza pe care o are in acest domeniu, este cu siguranta un reper pe care nu ai cum sa il treci cu vederea, iar anii de cercetare sunt astazi fructificati in produse de o calitate incontestabila. Gasiti toate produsele lor in farmacii, pentru ca asa cum sunt convinsa ca stiti deja, vorbim despre dermato-cosmetice!
De aceea eu spun DA, EUCERIN SUN!

Mi-ar placea sa stiu cum priviti voi acest subiect al protectiei solare, daca va numarati printre cei care sunteti afectati de alergiile solare, sau ce experiente mai putin placute ati avut cu soarele!

CONVERSATION

10 comentarii:

  1. I love this brand! So good for the skin!
    <3
    visit me soon on http://pearlinfashion.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai bun brand. Da, e obligatoriu sa ne protejam pielea, nu vrem sa suferim de arsuri solare : Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos si clar expuse informatiile! Foarte bun articol, educativ - mi-a placut!

    Alergii nu am avut dar arsuri am cateva la activ (de-ale tineretii imprudente)! Acum folosesc fara abatere lotiunea pentru corp la plaja (dar nu in restul timpului). Pentru fata, zilnic, indiferent de context.

    Multi pupici, draga mea Camelia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte fain articolul! Am observat ca dupa ce am nascut, pielea a devenit mult mai sensibila la soare; de aceea, incerc sa ma protejez cat pot de bine, desi nu prea imi plac texturile cremelor pentru plaja. Anul acesta am ales chiar Eucerin si am cumparat varianta pentru copii cu SPF 50 pe care o impart cu fiul meu ;)! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Am rarit si eu expunerea la soare si am observat ca nu e suficient sa te dai inainte sa pleci de acasa ci sa si reaplici in functie de timpul petrecut afara, daca stergi zona din diverse motive. Nu doar pe motiv ca ai intrat in apa. Eram la munte si cum deseori imi suflam nasul... soarele a gasit o portita libera si m-a parlit putin incat sa se cojeasca pielea.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere