Interviu cu Dr. OZ




Dragii mei, il cunoastem cu totii pe celebrul Dr. Oz, cel care a revolutionat emisiunile de profil medical in televiziune. Daca sunteti curiosi sa vedeti ce are de spus, va invit sa parcurgeti urmatorul interviu!

Petrecerea timpului în grădină ajută la reducerea stresului!



Dr. Oz a devenit cunoscut în întreaga lumea grație modului în care rezolvă diverse probleme de sănătate prin tehnici și leacuri din toată lumea, fiind adeptul medicinei alternative. Echipa Praktiker a stat de vorbă cu Dr. Oz pentru a afla în ce fel petrecerea timpului în grădină și grădinăritul ne influențează sănătatea, dar și pentru a descoperi trucuri pentru un stil de viață sănătos, în aer liber.

Sunteţi cel mai cunoscut doctor care folosește practici de sănătate alternative, cât de important este mediul în care trăim?

Dr. Oz: Mediul în care trăim este crucial, pentru că el determină sănătatea fizică și mentală, bunăstarea noastră în general. În acest sens, eu încerc să am o viață cât se poate de echilibrată.

Cât timp pe zi ar trebui să petrecem în aer liber pentru a avea o viață sănătoasă?

Dr. Oz: Orice persoană ar trebui să petreacă cel puțin 15 minute în aer liber. Acest proces este esențial pentru producerea de vitamina D.




Care este efectul grădinăritului la nivelul psihicului nostru?

Dr. Oz: ÃŽmi place articolul scris de unul dintre experÈ›ii mei, Dr. Ni: „Sfaturi pentru longevitate: îmbunătățeÈ™te-È›i abilitățile de grădinărit“ („Longevity Tips: Work on Your Green Thumb“). ÃŽn acest articol, el vorbeÈ™te despre modul în care grădinăritul poate reduce incidenÈ›a bolilor de inimă, a osteoporozei, stresului È™i a creÈ™terii în greutate. Se pare că, atunci când ne jucăm în noroi, ne protejăm sănătatea fizică È™i psihică. Astfel, grădinăritul este o disciplină È™i, prin urmare, necesită răbdare, cultivă tăria morală È™i, în cele din urmă, oferă atât beneficii palpabile, cât È™i multă bucurie celor care îl practică. Studiile realizate pe indivizi care suferă de anxietate sau demență au demonstrat că activitatea de grădinărit ajută la calmare È™i îmbunătățeÈ™te calitatea somnului, normalizând stadiile de somn. De asemenea, activitatea fizică, care implică antrenament È™i miÈ™care variată, este una dintre cele mai bune metode de creÈ™tere a mobilității articulaÈ›iilor, puterii È™i echilibrului. ÃŽntr-un studiu desfășurat la Universitatea din Arkansas pe 3.310 femei, cele care practicau grădinăritul sau alte activități în curte aveau un nivel de osteoporoză mai scăzut decât cele care făceau jogging, înot sau aerobic. Mai mult, numeroase activități fizice din rutina zilnică - inclusiv ghemuirea, ridicarea, împingerea, săpatul (activități necesare în grădinărit) sunt considerate exerciÅ£ii È™i pot ajuta la întărirea corpului È™i a sistemului imunitar, iar în timp reduc sensibilitatea la anumite boli, incluzând diabetul. Activitățile zilnice pe care le presupune grădinăritul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, determinând muÈ™chii să folosească excesul de zahăr din sânge, cauza principală a diabetului.

Care credeți că este cea mai mare problemă a locuitorilor din marile orașe?

Dr. Oz: Poluarea aerului și zgomotul sunt cea mai mare problemă a locuitorilor din marile orașe.

Pentru cine nu stă la casă și nu are posibilitatea să dețină propria grădină, cum își poate modifica apartamentul pentru a avea această senzație?

Dr. Oz: Cea mai bună alegere este să își decoreze spațiul cu plante de interior, care au un efect benefic.

Care sunt plantele cu cel mai mare impact pozitiv asupra sănătății?

Dr. Oz: Palmierii, arborii de cauciuc și iedera dracului sunt preferatele mele pentru împrospătarea aerului.

Care sunt sfaturile dumneavoastră pentru cei care vor să-și amenajeze o grădină? Oferiți-ne câteva trucuri.

Dr. Oz: Grădinăritul este unul dintre cele mai comune hobby-uri în rândul centenarilor din întreaga lume. Studiile arată că nu trebuie să sapi întreaga grădină pentru a obține toate beneficiile, câteva plante de interior sau jardinierele de la geam fiind, de asemenea, de ajutor. La început, să amenajezi o grădină pare descurajator: trebuie să plivești, să semeni, activități care provoacă transpirație. În plus, dacă locuiești într-un mediu urban și nu ai curte, apare problema spațiului și a inovării. De aceea, este bine să colaborezi cu persoane specializate în grădinărit, pentru a primi sfaturi, a învăța tehnici sau pentru a face rost de propria ta bucată de pământ în mijlocul orașului. Grădinile comunitare și cluburile se răspândesc din ce în ce mai mult în ultima vreme, așa că profită de acest fenomen!

Ce nu ar trebui să lipsească dintr-o grădină „sănătoasă”?

Dr. Oz: Pacea. Apa curgătoare este mereu încântătoare.




Ce boli pot fi ameliorate prin petrecerea timpului în grădină și de ce?

Dr. Oz: Petrecerea timpului în grădină ajută la reducerea stresului, cauza nr. 1 a bolilor din întreaga lume.

Hmmm, iata de ce ma bucur ca am decis sa stau la casa si sa am si o gradina!

Voi ce parere aveti? Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!

Toate informatiile si fotografiile apartn Praktiker Romania

CONVERSATION

1 comentarii: