Stresul trece prin stomac?

 
Se stie ca atunci cand avem o perioada mai stresanta sau momente in care suntem anxiosi, stresul trece inclusiv prin stomac. Acel ghem inexplicabil din stomac, care nu ne da pace, lipsa sau cresterea inexplicabila a poftei de mancare sau diverse alte simptome gastrice.

O legatura interesanta intre creier si intestin

Intestinul este considerat al doilea creier si nu e doar o metafora! La nivelul intestinului avem miliarde de bacterii (flora intestinala), care produc substantele chimice de care avem nevoie si care actioneaza ca neurotransmitatori, ducand mesaje catre creier prin nervul vag.

Nervul vag este cel mai lung nerv din organism si controleaza organele interne, intestinele si bataile inimii. Microflora intestinala este asemenea un ecosistem, care sufera dezechilibre (disbioza), atunci cand este atacat de factori externi si nu numai.
Stresul, flagelul secolului

Stresul face parte din viata cotidiana, iar simptomele acestuia sunt multiple: de la iritabilitate si furie, la oboseala, anxietate, lipsa de motivatie, dureri de cap, depresie si pana la indigestie, modificari ale apetitului, diaree sau constipatie, pierderi de memorie sau lipsa de concentrare. 

La stres se poate adauga si o dieta nesanatoasa, care nu afecteaza doar diversitatea, ci si numarul de specii bacteriene prezente la nivelul microbiotei. Studiile au aratat ca dieta bazata pe hrana procesata, zahar, grasimi procesate duc in timp la o micsorare a diversitatii si chiar la extinctia anumitor specii de bacterii benefice.


Despre microbiom, numai de bine

Microbiomul se modifica si odata cu varsta, o parte din aceste modificari sunt asociate cu un nivel crescut de inflamatie si reducerea sanatatii emotionale. Acestea sunt strans conectate si ne influenteaza radical viata de zi cu zi. 


ND Medhealth a lansat pe piata din Romania un produs pionier, inovatorul psihobiotic Dr. BIOM Happy Mood. Dubla noutate pe care o aduce produsul Dr. BIOM Happy Mood, care are la baza complexul Cerebiome®, este ca acesta echilibreaza atat microbiomul intestinal, dar actioneaza direct si asupra axei creier-intestin-microbiota.

Dr. BIOM Happy Mood este cel mai bine documentat psihobiotic din lume, care sustine raspunsul pozitiv al organismului in raport cu stresul cotidian. Complexul Cerebiome® contine Bifidobacterium longum Rosell®-175 & Lactobacillus helveticus Rosell®-52 – 3 mld UFC - garantate pana la finalul termenului de valabilitate al produsului.

Psihobioticul pionier Dr. BIOM Happy Mood are efect benefic asupra intestinului, atunci cand acesta este afectat de perioadele stresante (bacteriile supravietuiesc acidului gastric si biliar, ajungand nealterate in intestin) si il colonizeaza, cu scopul de a-l echilibra si a induce o stare de bine organismului. In plus, Dr. BIOM Happy Mood reduce stresul fiziologic care afecteaza negativ organismul, dar si simptomele gastrointestinale asociate cu acesta si, de asemenea, scade nivelul de anxietate si depresie. Unde mai pui, ca Dr. BIOM Happy Mood aduce intregului corp o stare de bine, restabilind echilibrul florei intestinale, imbunatateste calitatea somnului si creste nivelul de precursori ai serotoninei (hormonul fericirii).

Un produs pentru mici si mari

Noul psihobiotic de la Dr. BIOM are o adresabilitate mare si poate fi administrat atat adultilor, cat si copiilor cu varsta de peste 3 ani, cate o capsula pe zi, in timpul mesei, preferabil la micul dejun. Continutul capsulei poate fi amestecat si cu alimente sau lichide reci. Avantajele? Nenumarate, dupa cum ai vazut deja.

Dr. BIOM Happy Mood este produs de Lallemand Health Solutions (Canada), unul dintre cei mai mari producatori de probiotice din lume, cu o expertiza de peste 85 de ani in studierea potentialului tulpinilor probiotice in cazul diverselor afectiuni ale organismului. Expertii canadieni au fost totodata primii care au studiat influenta bacteriilor benefice asupra starii de spirit si sanatatii mintale.

Concluzia? Ai grija de echilibrul tau fizic si psihic! Stresul poate avea un impact semnificativ asupra florei intestinale si axei intestin-creier, in toate stadiile vietii. El afecteaza atat compozitia, cat si masa microbiomului, disbioza fiind asociata cu tulburari ale sistemului nervos si ale sanatatii mintale.

Include in rutina ta zilnica un psihobiotic cu tulpini specifice pentru modularea sistemului nervos si fa un pas inainte catre un mai bun control al nivelului de stres. 

Alege Dr. BIOM Happy Mood si imbunatateste-ti calitatea vietii.

Produsul Dr. BIOM Happy Mood se gaseste in Farmacia Tei, Bebetei, pe helpnet.ro si emag.ro si in alte farmacii locale din toata tara.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu