Cu volum, fara volum...


Astazi vreau sa va povestesc despre par...Parul ca si podoaba capilara, de data aceasta...

Cine nu si-ar dori un par frumos, bogat, plin de vitalitate?! Da, intrebare retorica...Toate avem ideile proprii cu privire la lungimea ideala sau cea mai potrivita, la stilul de a coafa parul, la cat volum trebuie sa aiba acesta in functie de ceea ce avem in realitate.

Eu sunt mandra posesoare a unui par destul de lung, nu foarte rar dupa cum sustin stilistii, dar cu un fir ingrozitor de subtire...Intotdeauna, dar de cand ma stiu, mi-am dorit sa am parul tatalui meu, adica mai deschis la culoare si cu usoare onduleuri. Nu a fost sa fie pentru mine, insa l-a mostenit fetita mea! Acum eu sunt curioasa daca ea, la varsta la care va incepe sa constientizeze cum are parul, va fi fericita cu situatia data, dar asta e alta poveste.

Cam asa stau lucrurile cu noi, femeile, doar se stie...cand avem parul intins, drept ca indreptat cu placa ( a se citi eu) il dorim buclat si cu volum. Cand il avem cret il vrem intins! Recunoasteti povestea nu?

De fiecare data cand scriu un articol putin mai detaliat, aduc in discutie formarea mea profesionala, si asta nu din dorinta de a epata, ci pentru ca am tendinta sa explic lucrurile pas cu pas, asa incat sa poata fi usor de inteles, altfel nu au cum sa fie retinute. Asa am invatat in facultate, asa am aplicat mai tarziu pe pacienti, omul trebuie sa inteleaga pentru a putea pune in practica o informatie. Asadar...

Genetic, ne nastem cu un numar de foliculi pilosi, dar desi nu putem modifica numarul acestora ii putem stimula pentru a creste numarul firelor de par care cresc din ei, precum si viteza de crestere. Cum altfel daca nu ajutandu-i printr-un aport atat intern, cat si extern de substante nutritive, care sa ajute la accelerarea cresterii firului de par.

Un adult are in jur de 120 000 - 150 000 de fire de par si pierde zilnic pana la 100 de fire, dar care sunt inlocuite de altele care cresc.

Care este structura firului de par?

Firul de par are trei staruri:

-Cuticula: usor translucida, este invelisul protector al firului de par. Este formata de fapt din solzi, dispusi in straturi care asigura in acest mod flexibilitatea firului de par. La acest nivel patrund substantele din tratamentele dedicate firului de par in interiorul fibrei capilare.

-Cortexul: este cel care da culoarea firului de par. El este format din fibre lungi, care au aspectul unei sfori. In partea centrala a acestor fibre sunt dispuse niste formatiuni de tipul unui arc, cele care dau de fapt forma in care parul este aranjat. Ele asigura elasticitatea firului de par si sunt legate intre ele prin trei tipuri de legaturi. Practic pe aceste legaturi se intervine atunci cand ne dorim sa modificam forma parului, spre exemplu sa il incretim...

-Maduva: compusa din celule mari, moi, care nu au rol in coafarea parului.

Acestea fiind stiute, acum nu ne ramane decat sa ne ingrijim parul cu la fel de mare responsabilitate ca si restul corpului.

Ok, eu am grija de parul meu, il tratez cu tot ce e mai bun, dar el tot nu imi asculta dorinta...Ei, care dorinta...Par ondulat, doar am spus ca asta imi doresc de cand eram mica-mica...


Am o singura varianta, si anume sa ma ocup tot eu si de acest aspect...cu aceeasi atentie si grija, am ales un ondulator conic Babyliss, care sa ma ajute sa pun in practica dorinta mea cea arzatoare.

Pare sa fie cel mai potrivit...

-are invelis ceramic - turmalina, o mixtura de cristale care la incalzire genereaza ioni negativi, ce ajuta la obtinerea efectului antistatic. Asigura si inchiderea cuticulei si obtinerea unui aspect stralucitor pentru firul de par.
-are 25 de trepte de temperatura - de la 110 la 200 de grade, asa incat, in functie de structura firului de par, putem seta cea mai potrivita treapta pentru parul nostru.
-se incalzeste in doar 50 de secunde la 125 grade.
-bonus, daca il uiti in priza, Doamne fereste,se opreste singur dupa 72 ore.


Arata asa:



Ma si vad cu bucle usor nedefinite, ca atunci cand esti la mare si briza si apa marii iti dau acel look fabulos, deloc studiat! Cam astea ar fi asteptarile mele...

Pentru mine pare varianta ideala, dar stiti ca eu va cer si voua sfatul...Nu am mai folosit un ondulator conic, se spune ca aspectul buclelor este unul foarte natural cu ajutorul lui. Voi ati folosit ceva asemanator, sau poate chiar pe acesta? Si daca da, va rog sa-mi spuneti si parerea voastra vis-a -vis de el.

KISSES!






CONVERSATION

3 comentarii:

  1. Eu ador parul intins, dar daca aceasta va este dorinta, sa-l folositi cu drag! Aveti totusi grija sa nu ardeti la varfuri aceasta frumoasa podoaba capilara cu care v-a inzestrat Dumnezeu, ar fi pacat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am castigat pe blogul Stellei un ondulator! Cu cele doua maini stangi si cu un antitalent innascut si cultivat in arta coafatului, inca nu am fructificat asa cum se cuvine prezenta lui! Dar stiu, simt eu...ca va veni momentul (cum s-a intamplat de atatea ori) sa spun: De ce oare nu am actionat mai devreme?! Bleaga am mai fost! :))

    Sa-l folosesti cu drag si cu rezultate frumoase!
    Multi pupici, Camelia!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere