Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Dragile mele, stiu sigur ca toate sunteti prinse cu pregatirile pentru Paste, asa ca vin si eu astazi, asa, pe ultima suta de metri cu cateva propuneri, poate va surade ceva! Am avut ocazia minunata de a participa la un Cooking Class si de a pregati o parte din preparatele de mai jos si anume pastele cu legume si salata de vinete cu ajutorul minunatelor oale Zepter!Un prânz pascal reușit este despre un meniu delicios, dar și despre rapiditate și simplitate în bucătărie. Primul workshop Cooking Class by Zepter România aduce o selecție de 6 rețete potrivite pentru masa de Paște, rețete gustoase, aspectuoase și ușor de gătit, care să fie atât  pe placul familiei, cât și al oaspeților. Totul simplu, practic și aplicabil imediat, fiindcă Zepter e în primul rând despre utilitate și simplificarea vieții.

1. Paste cu legume:Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


O sticlă roșii pasate
Zuchini mic
Ardei gras tricolor
Capere
Măsline negre
Ciuperci 200 g
Paste făinoase- 100 g
100 ml apă
Busuioc, piper mozaic
2 linguri ulei măsline

Se pun toate ingredientele (cu excepția uleiului și a mirodeniilor) în vasul Zepter rece. Sursa de căldură se dă la mediu timp de 5 minute, după care se reduce la minimum și se păstrează timp de aproximativ 20 minute. La final se adaugă uleiul, busuiocul și piperul proaspăt măcinat.

2. Salată de vinete:Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Vinete
Ceapă
Ulei


Cooking Class by Zepter România


Vinetele se taie pe jumătate și se așază în vasul rece cu coaja pe bază. Sursa de căldură se dă la mediu până când acul indicator al termocontrolului ajunge la jumătatea zonei verzi. Se oprește sursa și se mai lasă aproximativ 10 minute cu capacul pus. Vinetele se scot din vas, se scoate miezul acestora cu lingura și se lasă la scurs într-un vas strecurătoare.
Apoi, în recipientul de la Micsy se pun vinetele scurse, ceapa și uleiul și se mixează totul cu multicuțitul.


Cooking Class by Zepter România


3. Friptură cu sos de portocale și orez basmatiCooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Piept de pui dezosat
3 portocale
1 lingură de muștar
2 linguri de miere
1 ardei mic chili
mix condimente: scorțișoară, turmeric, ghimbir, usturoi praf
orez basmati


Cooking Class by Zepter RomâniaCooking Class by Zepter România


Pieptul de pui se masează cu mixul de condimente, apoi se așază în vasul de frigere rece, iar sursa de căldură se potrivește la mediu timp de 5 minute. În acest timp, se va face suc de portocale cu More Juice Press. După cele 5 minute, se întoarce pieptul, se adaugă sucul, muștarul și ardeiul chili, iar sursa de căldură se dă la minim timp de 10 minute. Se adaugă mierea și se oprește sursa, după care se mai lasă 15 minute.


Cooking Class by Zepter România


Orezul basmati:

Se pune o masură de orez cu două măsuri de apă la fiert pe sursa de căldura medie. Cand acul indicator este la jumătatea zonei verzi, se oprește sursa și se lasă 15 minute cu capacul pus.

4. Ouă colorate cu hârtie creponatăCooking Class by Zepter România


Ouă
Apă
Oțet
Hârtie creponată

Apa și oțetul se toarnă într-un vas Zepter. Deasupra vasului se așază un alt vas perforat în care se pun ouă albe degresate. Se pune capacul și se lasă să se fiarbă în aburi timp de 10 minute.
Hârtia creponată de taie în pătrate de 15x15 cm și se umezește ușor. Fiecare ou se împăturește complet în hârtie și rămâne așa timp de aproximativ 3 minute, până se usucă hârtia. Se desfac ouăle și se ung cu ulei.


Cooking Class by Zepter România


5. Friptură de vită cu sos de ciuperci, piper verde, mascarpone și ricotta Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Se încinge un vas grill la sursa medie până când acul indicator intră în zona verde a termocontrolului cadran dry. Se așază friptura în vas, se presează ușor cu furculița, se pune capacul și se lasă 1,5 minute. Se întoarce pe partea cealaltă și se lasă tot 1,5 minute. Se oprește sursa și se mai lasă cu capacul pus timp de 5 minute. Apoi se scoate friptura și se lasă la odihnit.


Cooking Class by Zepter România


În acest timp se pun în vas ciupercile tăiate felii subțiri și piperul verde și se dă drumul la sursa de căldura timp de 5 minute. Se adaugă 2 linguri de ricotta și 4 de mascarpone, se amestecă și se oprește sursa.  Se mai lasă 2-3 minute.

6. Miel în cupolăCooking Class by Zepter România


O pulpă de miel sau spată (lamb knuckle)
4 cepe roșii
500 g morcovi
1 kg cartofi
Mix de plante mediteraneene - cimbru, rozmarin
Mix de condimente – după gust (boia, tumeric,ardei iute/chili, chimen, fenicul)
Piper mozaic
Opțional – puțin vin rose


Cooking Class by Zepter România


Se asezonează bine mielul cu mix-ul mediteraneean, apoi se așază în vas, fără a adăuga niciun fel de grăsime. Se pun lângă miel legumele curățate, spălate și tăiate în bucăți mari, se acoperă și se lasă 5 minute la temperatură medie. Apoi se reduce sursa la temperatura minimă pentru ca totul să se pregătească încet, în suc propriu 75 min. Din când în când se agită vasul. După 75 min, se ridică vasul de pe sursa de caldură și se lasă acoperit încă 15 min. În ultimele 15 minute de pregătire, se poate turna ușor și puțin vin rose (nu este neapărat necesar deoarece în vasele Zepter totul se poate găti fără adaos de lichide, în suc propriu). Se servește cu ceapă verde și ridichi.

Despre Zepter International Cooking Class by Zepter România


Zepter International este o companie multibrand care produce, vinde şi distribuie în întreaga lume bunuri de consum exclusive şi de cea mai bună calitate, în principal prin propria reţea de consultanţi de vânzări, dar şi prin magazine exclusiviste.


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Domnul Philip Zepter nu este doar fondatorul companiei, ci şi fondatorul filosofiei Zepter – o filosofie a stilului de viaţă sănătos şi a perfecţiunii orientate către menţinerea sănătăţii generaţiilor actuale şi viitoare şi către soluţionarea problemelor ecologice.


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Gama largă de produse Zepter cuprinde: produse medicale, produse cosmetice, accesorii artistice pentru casă, produse pentru igienizarea locuinţei şi securitatea casei, servicii bancare, asigurări şi telecomunicaţii, precum şi produse de lux.


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Cooking Class by Zepter România


Mai multe detalii despre produsele și filosofia Zepter regăsiți pe www.zepter.ro și pe www.wawromania.ro.

Pofta buna tuturor si Sarbatori Luminate alaturi de toti cei dragi!

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu