Ingrijirea tenului sensibil si fondul de ten Toleriane Teint La Roche - Posay


Nu stiu cate persoane cunosc faptul ca eu sunt de profesie medic. In prezent nu mai profesez, dar sunt foarte interesata de ceea ce inseamna sanatate, inclusiv sanatatea pielii. 
Am fost norocoasa sa am parte de profesori buni, am acumulat mult, am lucrat cu oameni dedicati si cu profesori recunoscuti la nivel national, unii chiar mondial.

Pielea este un organ extrem de complex, cu functii importante pentru organismul nostru. Nu am sa detaliez aici elemente de biologie celulara sau fiziopatologie, dar cu totii stim ca atunci cand echilibrul in organismul nostru este perturbat, se observa mai devreme sau mai tarziu la nivelul tegumentului.
Si din pacate foarte multi dintre noi ne confruntam tot mai frecvent cu sensibilitatea pielii, care uneori poate evolua catre o dermatita atopica. Nu sunt lucruri care nu ar trebui tratate cu usurinta si cu zicala "mie nu mi se poate intampla"!

Primele semne care apar pot fi:
-roseata
-senzatia de piele care"tine"
-usturimi
-mancarime
-iritatii

Daca factorii ereditari nu pot fi influentati, asupra factorilor externi care declanseaza sau intretin intoleranta la nivelul pielii putem interveni.
Pe langa evitarea alimentelor si bauturilor cu potential iritant (cafea, ciocolata, condimente, alcool) pe care orice medic dermatolog le-ar recomanda, este esentiala folosirea unor produse de ingrijire destinate tenului
sensibil.
Eu sunt extrem de pretentioasa cu produsele cosmetice, mai ales cu cele destinate tenului. Am observat spre exemplu ca daca ma spal pe fata cu apa de la robinet, pielea "ma tine". De aceea de ani buni din baia mea nu lipseste apa termala si ca o coincidenta fericita chiar ma inteleg foarte bine cu apa La Roche-Posay.

Chiar cred ca suntem norocoase ca traim intr-o perioada in care putem alege ce este mai bun pentru tenul nostru si ne putem prelungi frumusetea si sanatatea cu ajutorul celor mai eficiente formule.
Sotului meu nu-i lipseste crema Kerium DS La Roche-Posay, recomandata de unul dintre cei mai buni dermatologi din Timisoara, iar dermatita lui seboreica este sub control.

Experienta mea cu acest brand fiind una extrem de buna, vestea ca s-a lansat fondul de ten Toleriane nu a facut decat sa ma bucure si sa ma faca foarte curioasa in privinta lui.




Exista disponibile doua variante: spuma, Toleriane Teint Mattifying Mousse, destinat tenului mixt sau gras si Toleriane Teint Hydrating Water-Cream Foundation, potrivit tenului normal sau uscat.
Nu conţine conservanţi, parfum, este non-comedogenic si este potrivit tenului sensibil, un mare plus din punctul meu de vedere.Fiecare dintre forme se gaseste in patru variante de culoare. In plus are SPF20 si rezista pana la 12 ore.
Avand in vedere toate aceste aspecte mi-as dori sa pot incerca acest nou fond de ten, in varianta pentru ten uscat.




Cu acest articol ma inscriu in concursul pentru castigarea unui fond de ten pe blogul Sabinei pentru sansa de a incerca un astfel de fond de ten.
Va puteti inscrie si voi, in calitate de cititoare sau de bloggers.

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Tocmai m-am inscris si eu :)
    Bafta!
    Nu stiam ca esti medic, ne poti spune ce specialitate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, bafta si tie!
    Sunt medic de familie ca si specialitate, mi s-a parut la momentul respectiv o alegere foarte buna...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cel putin iti este de ajutor in viata personala.
    Ai un tag de la mine: http://aboutwomenandnotonly.blogspot.com/2013/04/tag-daca-eram.html
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este adevarat, desi de multe ori e rau si sa stii prea multe,ajungi sa te panichezi uneori...
      Multumesc pentru tag, il voi onora cu siguranta!

      Ștergere