Fior di Latte - THE BEST!!!!!




Cum ar fi daca toate diminetile ar incepe ca cea despre care tocmai vreau sa va povestesc?! Hmmmm, cu siguranta as reinvata sa apreciez micul dejun...

Dar povestea incepe cu o invitatie din partea Tatianei, cea care nu stiu cum face, dar reuseste sa organizeze cele mai savuroase brunch-uri...

Imi propusesem de muuuulta vreme sa trec pragul celebrei locatii Fior di Latte, dar nu stiu cum si in ce fel, mult prea aglomerata fiind, inca nu ajunsesem sa le testez bunatatile, asa ca o dimineata de joi (ahhh, iubesc joi-a), m-a adus acolo unde visasem sa ajung!

Doar ca acum  visul meu a capatat noi valente...trebuie neaparat sa-mi duc si fetita si sotul la Fior di Latte, pentru ca DAAAA, este MI-NU-NAT!!!!




Fior Di Latte este un adevărat hostpost pe harta restaurantelor pentru bonvivants, din capitală, cu un concept inedit, aÅŸa cum este ÅŸi sloganul “gelateria, cucina e poesia”.

Într-o atmosfera senzorială, nuanţele calde şi pastelate de alb, nude, galben-pai, verde-fistic sau roz-bonbon se împletesc perfect cu gustul desăvărşit al prăjiturilor de casă ce joacă rolul de madlenă proustiană şi cu mirosul de lapte, vanilie şi cafea proaspăt-măcinată.

Totul scăldat într-o lumină lipsită de stridenţe, o lumină caldă şi reconfortantă, ce se modelează după ora din zi şi care transformă restaurantul într-un spaţiu amprentat de optimism şi stare de bine.




Decorul restaurantul te duce cu mintea la un cappucino perfect, prin degradeurile ce pornesc de la un alb laptos şi ajung treptat, până la brun, culoarea cafelei.

Interiorul este elegant, cu mese şi scaune din lemn în culoarea laptelui şi perne roz-bonbon, cu corpuri de iluminat ce au forma unor sticle brumate şi completat de obiecte de décor atent alese şi într-o concordanţă deplină cu conceptul restaurantului.

Cărţi, vase cu flori, lumânări albe şi vocea melodioasa a lui Frank Sinatra, ce se aude în surdină, sunt detalii care transmit emoţie, fior.






Preparatele poartă semnătura Oanei Pleşan, Chef Gelatier, o personalitate creativă, pentru care inovaţia este elementul esenţial în gastronomie.










Vedeta a fost gelato-ul pregătit de Chef Gelatier- Oana Pleşan, cea care a urmat prestigiosul curs de gelatier, la Sorbetteria di Castiglione din Bologna, avându-l ca mentor pe cunoscutul Chef Giacomo Schiavon.

A învatat în patria gelato-ului cum se prepară o îngheţată autentică, după reţete tradiţionale italiene , iar apoi a lăsat ca inspiraţia să o conducă.

A creat gelato de mascarpone cu coulis de zmeură, gelato de parmezan cu reducţie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucăţi de curmale ţinute peste noapte în lichior de portocale, sortimente ce pot fi servite atât în restaurant, cât şi în gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.




Printre preparatele savuroase, pe care Fior di Latte vi le propune, se regăsesc : piadinele- Caesar, Caprese sau Marinara ( un produs tipic italian, pe care nu îl mai întălneÅŸti în BucureÅŸti), Tartar de creveÅ£i roÅŸii de Sicilia, Papardele de Casă cu ciuperci, Isle Flotante, King Crab Alaska cu Cognac ÅŸi mousse de avocado, Salata Vegana,  Piept de Raţă pe pat de piure de păstârnac.

Dejunul de tip continental este reprezentat de produse de patiserie, pregătite din ingrediente de calitate: croissante, pain au chocolat, pâine de casă, dar şi de preparate calde de tipul Oua Benedict cu somon (THE BEST!), Omletă cu pancetta şi brânză Fontina, Omletă cu Legume.





Salata cu caracatiţă, gelato de fistic şi pesto a fost preparatul star, care a primit aprecierile tuturor.




Oana este o maestră a gustului şi a savoir-faire-ului şi nu s-a temut să testeze combinaţii pe care doar imaginaţia unui maestru le poate face.




Nu stiu ce mi-a placut mai mult, atmosfera calda, prietenoasa dar atat de eleganta sau preparatele absolut delicioase...Inca ma gandesc la ele si va recomand cu tot dragul sa le treceti pragul cat mai curand. Veti avea ca si mine, doar motive sa va intoarceti impreuna cu cei dragi!

Voi ati fost la Fior di Latte? Sunt tare curioasa ce ati incercat si daca v-a placut tot atat de mult cum mi-a placut mie! Va astept cu drag impresiile!

KISSES!


CONVERSATION

5 comentarii:

  1. sincer, eu am fost in weekend si mi-au spus ca pe terasa se servesc doar bauturi. Adicatelea nu puteau trece pragul cu un croissant. n-am mai primit un asemenea raspuns in viata mea, si cum inauntru era cam aglomerat si cald, am plecat la urmatoarea carciuma.
    chiar dezamagitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu aveam de aceasta regula a lor, chiar nu stiu ce sa zic! Dar poate daca gasesti o zi mai putin aglomerata, merita sa le dai o a doua sansa, crede-ma ca merita! Te pup draguta mea!

      Ștergere