By Ionela Bran, o poveste romaneasca de succes!
De-a lungul timpului am avut norocul sa intalnesc oameni minunati, care mi-au devenit prieteni si care stiu sigur ca vor ramane acolo, in suflet, pentru totdeauna. Cel mai tare regret atunci cand, dintr-un motiv sau altul nu reusesc sa fac tot ceea ce am promis...in cazul de fata, sa ajung la intalnirea cu Ionela Bran! Da, stiu exact ce am pierdut si de aceea, vreau ca alaturi de voi sa reiau momentele deosebit de frumoase ale acestei povesti romanesti!Marți, 24 Ianuarie, restaurantul La Mama Ateneu a găzduit un inedit atelier interactiv de artă tradițională și modernă, susținut de Ionela Bran. Evenimentul a facut parte din suita celor organizate frecvent de către lanțul de restaurante sub egida "Iubesc ia românească", drept simbol de recunoaștere a valorilor autentice românești.
Restaurantul La Mama Ateneu a sărbătorit în mod inedit ziua de 24 Ianuarie, prin înființarea în incintă, a unui atelier interactiv de artă tradițională și modernă. Pentru inspirație au fost aduse vechi costume populare autentice, dar și piese vestimentare noi, realizate de Ionela Bran, în atelierul său de creație. Aceasta a lansat o provocare invitaților: de a participa la crearea unui mic obiect de artă, cu ajutorul materialelor moderne și sigure, dar folosind tehnici și motive tradiționale.

Astfel, o piesă banală din lemn, ceramică sau sticlă a fost decorată, căpătând o nouă viață sub îndrumarea Ionelei, iar rezultatul, dar mai ales procesul de creație, a încântat participanții.
Atmosfera de sărbătoare a fost completată de simbolurile tricolore, selecția de șlagăre românești și nu în ultimul rând, de preparatele savuroase, care țin pasul cu tendințele și pun în valoare gustul autentic al bucatelor "ca la mama acasă".
Doctorand în etnologie și pasionată de folclor, Ionela Bran deține în Atelierul de Creație by Ionela Bran (aflat în comuna Bran, sat Sohodol), o impresionantă colecție, de peste 60 de costume populare vechi. La acestea se adaugă piesele vestimentare care prind viață în atelierul ei, multe dintre acestea fiind destinate ansamblurilor populare din țară, sau de peste hotare. Tot în acest loc se realizează mobilier din lemn masiv, pictat sau sculptat cu motive tradiționale, toate piesele fiind executate cu respect pentru artă și valorile autentice.
Mai multe informații despre Atelierul de Creație by Ionela Bran pe: www.byionelabran.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/www.AtelierCreatie.ro/

Doar timpul poate spune daca voi mai avea ocazia de a participa la un astfel de eveniment minunat alaturi de Ionela Bran, insa va spun ca nu imi pierd speranta. Si voi stiti, ai grija ce iti doresti!

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu