Acid hialuronic, colagen, retinol- prietenii cei mai buni ai pielii!

 

colagen-retinol-hialuronic-notino.ro


Mi se intampla sa fiu asaltata de tot felul de oferte care imi vin pe mail, dar nu numai, vizual, pe toate canalele media suntem asaltati de atat de multe informatii despre produse, atat de multe noutati, companii nou aparute ca ciupercile dupa ploaie incat la un moment dat devin bulversata de atat informatie.

Ideea este ca informatia este buna si tocmai de aceea trebuie folosita, dar cu cap. Stiinta a avansat , resurse si produse cu ingredienti foarte buni pentru ten sunt parca la tot pasul. Si totusi eu aleg pentru tenul meu un produs de la un brand in care sa am incredere ca are studii in spate, ca nu a aparut peste noapte pe piata doar din dorinta de castig rapid. Va spun toate aceste lucruri pentru ca atunci cand lucram cu ingrediente active este foooooarte important dozajul si procentul care este trecut in prospect sa se regaseasca realmente si in produs, pentru a avea rezultatele asteptate.

Am in vedere sa va vorbesc astazi despre niste super-produse, toate folosite de mine, absolut fabuloase, pe care le gasiti pe Notino!

Si o sa incep cu un produs pe care l-ati mai vazut la mine, care contine acid hialuronic, un produs iconic al casei Clarins, Double Serum!

Acidul hialuronic a fost identificat prima data in anul 1934 de catre doi cercetatori de la Universitatea Columbia (New York).

Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o molecula compusa in mare parte din zaharuri (polizaharida), care se gaseste in mod normal in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. Practic, acidul hialuronic mentine tesuturile hidratate si le protejeaza de striatii/riduri. Un singur gram de acid hialuronic poate sa sustina aproximativ sase litri de apa. Altfel spus, pielea contine in proportie de 50% acid hialuronic pentru ca este cel mai mare organ al corpului uman si tot aici gasim cea mai mare parte din moleculele de apa. 

Totodata, cele mai mai concentratii se gasesc in articulatii si la nivelul ochilor. De asemenea, pielea bebelusilor contine o cantitate mare de acid hialuronic, dar si placenta si cordonul ombilical. Dermatologii au descoperit de asemenea ca pe masura ce inaintam in varsta, cam de pe la 26 de ani, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade cu pana la 60%. 

Clarins vine cu o expertiza de 30 de ani in domeniu, ceea ce nu este putin, iar acest serum este destinat tuturor varstelor sau tipurilor de ten, chiar si celui sensibil. Nu este comedogenic. Se aplica prin tapotare si cu miscari usore dinspre centrul fetei spre exterior.

Cele doua faze ale acestui serum sunt doua emulsii, una pe baza de ulei si cealalta pe baza de apa, pentru ca ingredientele diferite sa poata sa fie transportate catre celule! Partea buna este ca poate fi aplicat atat seara cat si dimineata, pentru ca nu ramane efectul acela uleios pe ten, ci se absoarbe imediat!Are un miros subtil si lejer, nimic pregnant sau deranjant, cat sa iti induca o stare de confort si relaxare!

Nu stiu ce sa va spun despre riduri, eu nu am riduri adanci sau marcante, asa ca nu pot masura efectul asupra lor, pot doar spera ca aceasta ingrijire asidua sa dea roade in continuare si ridurile sa se lase asteptate!

Pot insa sa va confirm ca tenul meu arata foarte bine dupa ce il folosesc, iar senzatia de ten radios, proaspat, odihnit si sanatos este ceea ce caut eu atunci cand masor beneficiile unui produs!

Double serum de la Clarins contine:

-acid hialuronic dublu, rădăcină de brusture și de hibiscus, scoarță de katafray - asigură hidratarea tenului

-extract de kiwi organic, de shiso și de nuci de macadamia - hrănesc pielea, îi conferă energie și strălucire

-extract din scoarță de pin maritim, ulei de măceșe organic și arnică - oxigenează tenul și ameliorează respirația celulară

-extract din frunze de ceai verde și de arbore de fistic - protejează tenul față de influențele negative ale mediului

-extract din banane verzi organice, cimbru citric - regenerează și favorizează producția de colagen

Un cocktail care isi lasa amprenta pe ten in modul cel mai bun cu putinta, vi-l super-recomand!


acid-hialuronic-notino.ro


Pe langa serum, avem insa nevoie si de o crema!

Una dintre cel;e mai bune creme cu retinol este cu siguranta Institut Esthederm Intensive Retinol

Retinolul este unul dintre cele mai bine stdiate ingrediente care se gasesc la ora actuala pe piata. Este un derivat sintetic al vitaminei A, aprobat in anii 70 pentru lupta cu acneea, dar intre timp s-a dovedit ca are multiple beneficii:

- trateaza acneea

- desfunda porii

- amplifica procesul de regenerare celulara

- creste nivelul colagenului, lucru care imbunatateste elasticitatea

- reduce petele hiperpigmentare

- ofera luminozitate pielii

- reduce si previne liniile fine si ridurile

Micile molecule ce compun retinolul  patrund adanc sub epiderm care este stratul exterior al pielii si ajung in derm. Dupa ce ajunge in acest strat mijlociu al pielii, retinolul combate radicalii liberi si stimuleaza productia de colagen si elastina. Astfel, se reduce aspectul liniilor fine, al ridurilor si al porilor dilatati. In plus, retinolul poate actiona ca un exfoliant pe suprafata pielii, lucru care poate imbunatati si mai mult textura acesteia.

Se poate folosi pe toate tipurile de ten, aplicata dimineata sau seara. Daca o aplicati dimineata aveti mare grija sa aplicati suplimentar SPF. Se evita zona ochilor. Daca nu ati mai folosit pana acum o crema cu retinol aplicarea se incepe cu o cantitate mica de crema, urmand sa cresteti cantitatea treptat. 

O sa iubiti crema asta de la Institut Esthederm pentru ca are o textura fondanta care intra instantaneu in piele fara sa o lase grasa sau lipicioasa, doar hranita si foarte foarte fina. V-o super-recomand daca inca nu ati incercat-o!


retinol-notino.ro

Si pentru ca nu vreau sa ma ocup doar de ten, va povestesc acum despre un produs pentru corp. Acord mare importanta si pielii corpului pentru ca este a mea si vreau sa o mentin la potentialul ei maxim si sa o ajut cu ingrediente care sa ii faca bine. Imi plac mult produsele Collistar si daca ma urmariti si pe Instagram vedeti acolo ca tot pun ceea ce folosesc in rutuina mea. Chiar daca nu am vergeturi, zinic , dar absolut zilnic folosesc si o crema impotriva bergeturilor. Aceasta este aproape gata, dar nu va temeti, am una noua care este pe drum.  Contine, colagen, acid hialuronic si elastina, practic un melanj nemaipomenit al tuturor ingredientelor active de care va vorbesc astazi! Nu puteam sincer, sa gasesc un produs mai reprezentativ nici daca as fi cautat! Dar asa, il am pe noptiera si imi este foarte usor sa vi-l arat si sa va povestesc despre el.

Ce spune producatorul despre produs:

-reduce vergeturile noi, dar și pe cele profunde

-protejează pielea în timpul sarcinii

-efect de lifting

-redă elasticitatea naturală a pielii

 Mie imi place maxim si faptul ca am recumparat aceasta crema spune multe, pentru ca intr-o piata suprasaturata de produse de ingrijire, faptul ca dai banii din nou pe acelasi produs inseamna ca te-a multumit. Asa cum spuneam, eu nu am vergeturi de inlaturat dar pielea arata minunat dupa ce o folosesc.

Conține ingrediente naturale. Fără parafine, silicon, coloranți, alcool sau alergeni cunoscuți.


colagen-notino.ro


Acestea au fost produsele mele minune! Mi-ar placea sa imi spuneti daca ati incercat vreunul dintre ele si ce impresie v-a lasat! Astept cu drag parerile voastre!

KISSES!

#NOTINOROMANIA




CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu