OOTD - Green Dress and Majorica Pearls


Astazi va prezint o tinuta office dar cu accente jucause. Rochia simpla, clasica, sacoul cu o linie usor indulcita de taietura "pe bie". Si, ca o curiozitate, acest tip de taietura a fost introdus in moda de catre Madeleine Vionnet, o creatoare de moda de la inceputul secolului xx, care a devenit celebra si datorita rochiilor cu drapaje pe care le-a creat, a rochiei cu colturi ( tip batista ) sau a celei care se prinde dupa gat. Ce oameni revolutionari, acum totul pare atat de simplu...
Revenind la tinuta mea, ciorapii ii consider intr-un fel pata de culoare, iar sobrietatea este atenuata de catre colierul in diverse tonuri perlate.


























Am purtat:
-rochie: - Zara
-sacou: - Mango
-pantofi: - Musette
-geanta: - Musette
-colier si cercei: - Avon
-inel: - Majorica
-curea: - Motivi
-ciorapi: - Gatta

Si inelul are o poveste speciala, a fost cumparat din Majorca, din atelierele Majorica in care se creaza aceste perle. Practic din baghete de sticla de diverse dimensiuni, se taie bucatele care iau forma unor perle regulate, ca cea din imagini sau cu niste santuri micute, acestea fiind mai alungite. Sunt introduse in bai succesive de sidef si ulterior lustruite pentru a fi cat mai aproape de aspectul unei perle naturale. Culorile sunt foarte variate, dar cat mai asemanatoare cu cele naturale, iar garantia perlelelor este de zece ani. Si pentru ca perlele sunt realizate manual iar procedura este destul de migaloasa si pretul lor este pe masura. Eu am acest inel de vreo 7 ani deja si arata foarte bine in continuare. De cativa ani gasiti acest brand fondat in 1890 si in Romania.

V-ati intersectat vreodata cu acest brand, v-a sarit "in ochi" pana acum?




CONVERSATION

16 comentarii:

  1. îmi place mult ținuta, mai ales fără sacou. Sacoul ascunde aproape în întregime frumusețea rochiei. Ciorapii și centura sunt fix de acolo. Suuuper!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, mult, esti tare draguta cu mine! Ma bucura daca iti place tinuta mea!

      Ștergere
  2. Sacoul in aceasta tinuta este perfect pentru birou,pentru acea sobrietate impusa. Prin aceasta tinuta vedem un exemplu de tinuta prin care poti transforma o tinuta sobra intr-una vesela in cativa pasi si nu ai nevoie de o garderoba uriasa.
    Superbe accesoriile, tinuta imi place foarte mult, sacoul feminin!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha, merci mult, sincer nu am crezut ca va fi o tinuta foarte apreciata, dar mie mi-a placut. Pana la urma este vorba de alegerea fiecaruia dintre noi, suntem cu totii personalitati diferite!
      Intr-adevar conditia esentiala este sa poti jongla cu piesele care le ai la dispozitie.

      Ștergere
  3. In ultimele poze se vede mai clar cat de bine completeaza curelusa si ciorapii tinuta ta! E tare frumoasa rochita!
    Inelusul e superb si am citit cu placere povestea lui! Acum aflu despre brandul mentionat.

    Mi-a placut cum ai jonglat cu piesele vestimentare, schimband aerul tinutei!

    Te pup cu drag, Camelia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ilda iti multumesc din suflet pentru ca esti mereu alaturi de mine cu asa cuvinte frumoase. Ma bucura aprecierea ta, ca intotdeauna.
      Pupici draga mea!

      Ștergere
  4. Frumoasa rochita, inelul si colierul! Peisajul este superb! Observ in poza 10 ca si parul este mai intins, imi place!

    RăspundețiȘtergere
  5. Rochita are o culoare foarte frumoasa. Imi place!

    Te invit la concurs: http://lorenamarchis.wordpress.com/2013/12/06/its-giveaway-time/

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumoasa e rochita, minunata, iar ciorapii mi-am dat seama imediat ca sunt Gatta, foarte frumos se completeaza.
    Perlele le-am vazut si eu in Mallorca cand am fost, chiar am vrut sa-mi cumpar un inel cu o perla micuta, mult mai mica decat a ta, dar nu prea mai aveam banuti si am renuntat, acum imi pare tare rau ca nu mi-am cumparat ceva totusi, chiar vorbeam cu logodnicul meu acum vreo luna despre treaba asta.
    E foarte frumos, sa-l porti cu mare drag!
    Si evident ca nu pot sa nu remarc geanta superba, tu ai cele mai frumoase genti din blogosfera :P
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simo, iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase si pentru toate aprecierile. Eu sa stii ca am ramas cu gandul la geanta plic de crocodil pe care am vazut-o la tine.
      Eu incerc sa-mi iau cate ceva reprezentativ de pe unde merg, pentru ca probabil nu merg de doua ori in acelasi loc.
      Te pup draga mea!

      Ștergere