Cum imi ingrijesc parul...

Hmmm, buna intrebare...
Cum as putea sa raspund mai bine decat prezentandu-va si produsele de care ma folosesc! Veti face cunostinta in imaginile urmatoare!

Cineva imi spunea de curand ca eu am cam multe povesti cu branduri ...am, nu cu toate, dar cu cele care mi-au placut de-a lungul timpului am scris povestea fila cu fila. Am si o varsta, am incercat multe pana acum...Pe de alta parte sunt convinsa ca toti avem povestile noastre, pe care numai un imbold le scoate uneori la lumina! Asa mi s-a intamplat mie acum...Nu am putut sa nu raspund provocarii lansate de BeautyBarometer aici! Asa ca acest articol reprezinta inscrierea mea la concursul destinat blogger-itelor!

Povestea parului meu...Asa cum ma cunoasteti voi acum, am parul lung si drept, asa l-am avut de cand ma stiu...Evident ca in liceu, m-au apucat si pe mine schimbarile de...stil! Imi puneam parul pe moate, il ondulam cu ondulatorul, dar eu il doream tot timpul ondulat, asa ca ce parere aveti, m-am hotarat (inspirata de personajul April din Dallas, o blonda cu parul lung si cret, nu stiu daca isi mai aminteste cineva de ea) sa imi ondulez si eu parul...Dar nu m-am hotarat doar pe mine, ca sa zic asa, ci si pe prietena mea cea mai buna (actuala mea nasa, pupici Alina daca citesti). Zis si facut, am chemat o prietena coafeza acasa care ne-a satisfacut dorinta. Mie imi statea cum imi statea, ca aveam firul subtire si putin par, dar Alina cand s-a vazut cu parul ei bogat facut cret...nu va zic, s-a spalat pe cap din nou, ce sa mai faci, drept nu se mai facea, s-a mai si pieptanat, durere maxima...Concluzia e ca am mers la ea acasa sa o conving si pe mama ei ca ii sta bine...Nu va mai zic reactia...

Cand m-a vazut diriginta cu parul cret, au apucat-o pandaliile..."de cand umbli la Bucuresti ti s-a incretit parul, sa nu te mai prind decat cu el strans" (faceam meditatii la Bucuresti pentru facultate, avem 16 ani si eram in clasa a XI-a, dar la Medicina se intra greu...). Dar peste inca sase luni am repetat operatiunea cu parul cret! Mie imi placea asa, toata viata mi l-am dorit cret! Apoi m-am tuns, ca nu mai aveam ce face cu parul meu luuuung si ars...eram studenta in anul I si nici un tratament din lume nu il putea face sa fie din nou un par sanatos!

Mari schimbari nu am mai facut de atunci, doar niste suvite de vreo doua ori si cam atat, am ajuns la concluzia ca imi sta bine asa cum sunt...

Dar in privinta ingrijirii parului, am fost o tipicara tot timpul, chiar si atunci cand nu existau atatea potiuni magice pe piata, mi le preparam singura.

Si pentru ca am parul fin si gras, isi pierde repede din volum, asa ca il spal foarte des! La doua-trei zile pun la lucru armata mea de sampoane si balsamuri si masti si tratamente, dar bineintes si usactorul de par. Nu fac rabat la calitatea produselor in general, nici a uscatorului de par...L-am folosit de cand ma stiu, mama nu ma lasa sub nici o forma cu parul meu lung pana la mijloc pe vremuri fara sa il usuc. Avem si acum uscatorul acela bleu ciel unguresc cumparat de la Felix cand eu aveam trei ani...si mai merge dar ataaaaat de incet, nu il mai foloseste nimeni!

Eu stiu un lucru, ma spal des pe cap, pierd cam o ora cu samponare, balsam, masca, tratament pentru par, ser pentru varfuri asa ca imi doresc un uscator cu putere mare care sa usuce in cateva minute parul si sa nu mai pierd alt timp pretios. Evident, mi se pare extrem de important sa fie un uscator cu ioni, care atrag umezeala fara a deshidrata parul. Sincer nu imi amintesc sa mai fi citit pana acum despre tehnologia aceasta.

Pe al meu l-am ales in functie de putere si indemnata de sotul meu sa il iau ca e bun.
Bineinteles cel vechi isi daduse sfarsitul dupa vreo 7 ani de utilizare si eram in criza ca nu am cu ce sa ma usuc...Si voiam unul roz, am si gasit unul pe nu stiu ce site, dar cand l-a vazut sotul meu a spus NUUU din start (ceea ce el nu prea face), sa nu ma prostesc sa cumpar jucarii ca nu imi va fi de nici un folos. Asa ca m-am lasat pe mana lui si mi-am luat unul...negru...

Asa ca acum si eu recomand calitate nu culori si floricele, desi poate ati fi tentate ca si mine initial. Mi se par importante treptele de aer cald-rece, si senzorul de caldura, al meu nu cred ca are...Constat citind articolul Anei Maria ca a cam evoluat tehnica, eu chiar sunt in urma la acest capitol, deci uscatorului meu ii lipsesc destul de multe...desi la momentul achizitionarii era de top...se cere unul nou.

Nu fac niciodata rabat la calitate, in nici un domeniu...aleg ce consider eu ca e mai bun la momentul acela pentru mine, bineinteles acum nu vorbim de cele mai scumpe si inutile lucruri, dar de cand ma stiu am preferat sa imi strang banii din bursa, spre exemplu, si sa-mi iau ceva performant, decat orice e mai ieftin. Sigur, in viata sunt situatii si situatii, nu judec pe nimeni, doar ca am ajuns si eu la celebra vorba de duh: "sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine".

Pregatite sa faceti cunostinta cu ajutoarele mele in materie de ingrijire capilara?








 Mai sus aveti imagini cu sampoanele!






Balsamuri de par (scuze, Kerastase este tot sampon, acum am vazut ca l-am pus la balsamuri).




 Masti






Tratamente pentru par (nici eu nu credeam ca am chiar atatea pana le-am scos din dulap)

 


Uscatorul meu este Philips si are 2300W.

Sigur ca pe langa rutina de ingrijire, sunt necesari si alti pasi pentru a avea cel mai frumos par posibil.

Eu imi tund varfurile cam o data la trei-patru luni, pentru ca desi folosesc un serum pentru a preveni despicarea firului de par, totusi  nu mai arata asa cum imi doresc, nu se mai aseaza la fel...

Apoi ca si medic recomand mare grija la alimentatie. Probabil devine plictisitor  sa tot auzi astfel de recomandari, dar sunt esentiale. Acum vorbim despre par, dar tot la acest capitol intra si unghiile, ambele denumite stiintific fanere!

Nu trebuiesc retinute lucruri savante, doar ca vitaminele din grupul B sunt cele care realmente fac minuni pentru par si unghii. Recomandarea mea personala este in acest sens, cel mai bogat produs in acest tip de vitamine si anume drojdia de bere. O bucatica mica de drojdie de bere proaspata este minunata pentru par, unghii si multe altele. Daca nu va place gustul puteti incerca pastilele de drojdie de la Plafar, dar sincer va spun ca nu e acelasi lucru.
Un alt aliment pe care il recomand este oul, considerat cel mai complet si echilibrat aliment, este o sursa minunata de vitamine din grupul B si nu numai.
Vitaminele din grupul B se gasesc de asemenea in cereale.

Fierul este esential daca ne dorim un par puternic. Este necesar pentru sinteza cheratinei. Il gasim in general in proteinele din carne sau in alimente precum fasolea sau lintea. Atentie la spanac, desi contine o cantitate mare de fier se afla intr-o stare in care nu poate fi absorbit de corpul uman deci NU este utilizabil!!!

As mai aminti doar vitamina C, esentiala pentru sinteza colagenului.Sunt sigura ca stiti in ce alimente se gaseste vitamina C: patrunjel, ardei iute, citrice (cele mai bogate).

Da, stiu, m-am cam lungit, dar tot mai vreau sa zic ceva....mi se pare ingrozitor sa vezi o duduie aranjata, parfumata, machiata, cu unghii impecabil lacuite si cu parul...suvite, suvite, gras, imbacsit, slinos! Nu, nu, nu pot concepe asa ceva...In doua minute te dai cu sampon si in alte doua te usuci daca chiar e nevoie, fara alte artificii si cu par curat!

Acum evident astept si parerile voastre...Experiente, ce folositi, ce va face bine, ce tip de uscator folositi, sau poate nu va uscati parul decat natural?

KISSES!

CONVERSATION

20 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Thank you Pear in Fashion, I'm glad that you like L'Oreal.

      I'll visit you!

      Kisses!

      Ștergere
  2. Sincer, tare mult as vrea sa vad cateva poze cu tine din perioadele descrise. Hmmm, chiar as vrea! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu stiu pe unde mai sunt acele poze. Din liceu cel putin stiu ca sunt alb-negru! Cand am sa am putin timp le voi cauta, poate reusesc sa le fotografieze pe unele! Merci de interes!

      Ștergere
  3. Dar Marocanoil nu cred ca e pt. par gras...am avut eu si imi ingrasa mult parul :) La fiecare spalare folosesti sampon, balsam, tratament, masca si ser sau ultimele trei doar o data pe saptamana? eu nu folosesc uscator, doar piere rotativa Rowenta dar parca m-ai convins .....:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Moroccan Oil pe care il am eu este pentru volum. Sincer iti spun ca mie imi usuca groaznic parul si il pot spala si la cinci zile, singura problema este ca imi usuca si scalpul si fac matreata. De aceea, ca sa nu il arunc pentru ca am dat o gramada de bani pe el il folosesc exclusiv pe lungimea parului, iar radacina o spal cu alt sampon.
      In general le folosesc pe toate, sa zicem in 70-80% din cazuri, dar am si zile foarte grabite in care trebuie sa fiu gata urgent si folosesc doar sampon si imi usuc parul.
      Am si eu o perie rotativa cu mai multe capete de dimensiuni diferite, dar nu am folosit-o in mai bine de 10 ani de cand o am decat de doua ori. E in cutie si acum.
      Pupicei Amalia si merci de feedback!

      Ștergere
    2. Pupicei! Multumesc si eu pentru raspuns :)

      Ștergere
  4. Am avut și eu gama aceea Superstar de la Tigi, pentru volum. Cel mai tare mi-a plăcut serul ce dădea volum părului, mi s-a părut fantastic pentru părul fin. Însă nu mirosea la fel de plăcut precum șamponul și balsamul, cel puțin așa am perceput eu mirosul, ca fiind mai artificial.
    Numă surprinde faptul că ți-ai dorit un uscător roz :D. Negru este și al meu, dar mi-ar fi plăcut mult unul colorat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, ai mare dreptate Aurora! Mirosul si mie mi se pare foarte artificial la serumul pentru volum, dar macar e eficace! Cu balsamul si samponul ma inteleg bine, avand in vedere scalpul meu destul de sensibil.

      Nu a fost sa fie roz, ce sa-i faci...poate totusi se mai gandesc producatorii si la noi, sa faca si ceva mai puternic dar si girly in acelasi timp. Te pup, cu drag!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Draga mea Dana, lasa ca nici tu nu esti mai prejos! In plus sunt sigura ca ma bati la make-up! Pupicei draga mea!

      Ștergere
  6. Cate produse pentru par ai!!! Mi-ar placea sa faci un fel de top al lor. Ma intereseaza cel mai mult balsamuri, masti si serum-uri.
    Multumesc.
    O zi frumoasa!
    Aura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Aura, nu prea pot sa fac acum un top pentru ca nu le folosesc pe toate. Balsamuri acum folosesc doar Tigi si Moroccan Oil, iar masca Kerastase. Nu vreau sa le incep pe toate ca nu am unde sa le pun in baie si isi pierd proprietatile daca le deschid. Dintre cele doua balsamuri pe care le folosesc acum, prefer clar Moroccanoil, de fapt cred ca e cel mai bun balsam incercat de mine pana acum. Nu la fel sta treaba cu samponul, cum am spus si mai sus, imi face matreata.
      O masca despre care am citit numai lucruri bune si de aceea am cumparat-o este cea Alterna cu caviar, dar inca nu am folosit-o.
      Dintre serumuri momentan folosesc Bed Head de la Tigi, si ofera un volum frumos parului dar nu ma omor dupa miros, iar pe varfuri CHI Silk , care e minunat. Daca mai ai intrebari iti raspund cu mare drag! Te pup!

      Ștergere
  7. Thank you Honey, you are so kind! Kisses, my dear!

    RăspundețiȘtergere
  8. offf, Maroccan Oil nu am incercat inca si tare imi doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu reusesc sa stau in baie vreo ora, pentru ingrijirea parului. Folosesc masca cu ulei natural inainte spalare, samponez de 2 ori, balsam, masca, serum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow. Cate produse misto. Am scris si eu pe blog mai multe despre ingrijirea parului cret, pentru cele care il aveti asa… https://parfrumosblog.wordpress.com/2016/05/13/cum-sa-ai-un-par-cret-sanatos-si-frumos/

    RăspundețiȘtergere