Alpecin, un ajutor nepretuit in alopecie!

Dragilor, am noutati pentru barbati! Un sampon cu rezultate remarcabile si un studiu facut chiar pe un lot de barbati romani! Rezultatele le puteti citi si voi mai jos!

Eu trebuie sa va spun ca nu sunt la primul contact cu acest brand. L-am cunoscut cu 7 ani in urma la un Congres de Dermatologie, dar va spun ca nu mi-a ramas in cap ideea ca ar fi pentru barbati, asa incat atunci cand m-am lovit de problema caderii parului, care la mine se cam intampla toamna, l-am folosit, ce credeti! Cu rezulatate foarte bune, as adauga!
Dar sa vedem ce spune studiul efectuat!

 Căderea părului afectează 47% dintre bărbații români, potrivit unui studiu realizat la nivel național de către compania de cercetare de piață GfK România, pentru Alpecin Caffeine Shampoo.
În mod surprinzător, 1 din 2 bărbați care se confruntă cu această problemă nu este dispus să cheltuiască bani pentru a o preveni. Mai mult, românii sunt destul de mulțumiți în ceea ce privește aspectul lor fizic – 7 din 10 bărbați consideră că pierderea părului nu le afectează viața socială.

Studiul Alpecin a fost efectuat în mediul urban, pe un eșantion reprezentativ.
Rezultatele cercetării arată că bărbații români cred că stresul este principala cauză a căderii părului. În același timp, ei consideră locul de muncă și condițiile economice generale ca fiind principalele generatoare de stres.
Cei mai stresați sunt bărbații căsătoriți, 47% dintre ei afirmând că sunt stresați destul de des sau în majoritatea timpului. De asemenea, 1 din 5 bărbați căsătoriți se confruntă cu probleme serioase legate de căderea părului sau este aproape chel.

Bărbații din București sunt mai stresați decât cei din alte orașe

Peste 55% dintre bărbații bucureșteni s-au confruntat cu probleme legate de căderea părului și sunt mai îngrijorați de acest aspect decât cei din celelalte orașe mari din România. Peste jumătate dintre cei care locuiesc în Capitală admit că au fost expuși unor niveluri ridicate de stres.
Căderea părului a generat diverse mituri în cultura populară.

Cauzele căderii părului au fost, de-a lungul timpului, puțin cunoscute de către mulți bărbați. Acest lucru a dat naștere unor credințe populare încă răspândite printre bărbații români. Astfel, 44% dintre respondenți cred că purtatul pălăriilor prea des poate duce la căderea părului, în timp ce doar 32% dintre ei consideră că acest lucru poate fi generat de cauze genetice.

“Pierderea părului din cauze ereditare, în rândul bărbaților, cunoscută sub denumirea de alopecie androgenetică, este cea mai răspândită. La baza ei stă efectul dihidrotestosteronului (DHT) asupra foliculilor de păr predispuși genetic. În timp ce alopecia androgenetică se manifestă absolut la fel în rândul tuturor indivizilor, acest proces poate fi însă influențat, în diverse condiții, de către alți factori care pot duce mai devreme și mai rapid la căderea părului. Factori precum stresul, pierderea în greutate, medicația (steroizi anabolici), deficiența de vitamina D nu ar trebui subestimați”, a explicat doctorul Adolf Klenk, om de știință care conduce Dr. Wolff Research în Bielefeld (Germania), compania care produce Alpecin Caffeine Shampoo.

Cafeina previne căderea părului

Cafeina este binecunoscută în lumea științifică, ea fiind ingredient activ în procesul de combatere a căderii părului. “Datorită cafeinei, rădăcinile firelor de păr primesc energia necesară pentru a asigura creșterea acestora”, a mai explicat Dr. Adolf Klenk.

Cu toate acestea, studiul arată că peste 50% dintre respondenți consideră cafeina ca fiind în principal o sursă de energie suplimentară pentru organism pe parcursul zilei, în timp ce doar 7% au auzit că ea poate avea un rol și în stimularea celulelor.

“Utilizarea șamponului pe bază de cafeină, încă de la o vârstă tânără, va contribui la păstrarea rădăcinilor firelor de păr în stare activă. Este deci vital să acționăm imediat ce observăm și cel mai mic semn de cădere a părului sau dacă suntem predispuși genetic la acest lucru. În același timp, un lucru este foarte important: cafeina nu ajută la creșterea firelor de păr noi pe un scalp chel”, a adăugat Dr. Adolf Klenk.

Despre Alpecin

Alpecin este marca de referință a Dr. Wolff Group, companie germană de familie care activează în domeniile farmaceutic și cosmetice, în peste 40 de țări.

În 1930, Dr. August Wolff și Prof. Dr. C. Bruck au creat Alpecin, primul tonic cosmeceutic pentru păr și scalp. În formula galenică unică a produsului, au fost combinate ingrediente cu efecte benefice dovedite asupra sănătății scalpului. Au fost redefinite astfel categoriile “tonic pentru păr” și “produse împotriva căderii părului”. Numele brandului, Alpecin, derivă din cuvântul latin “alopecia” (“căderea părului”).
La începutul anilor 2000, Alpecin a lansat primul său produs care conține cafeină, Alpecin Caffeine Liquid, un tonic pentru păr. Studii științifice au demonstrat efectul benefic al cafeinei în procesul de combatere a căderii părului din cauze ereditare. Câțiva ani mai târziu, pe piața germană au fost lansate și produsele Alpecin Caffeine Shampoo și Alpecin Double-Effect Caffeine Shampoo. Caracterul inovator al brandului poate fi observat și în noile produse care conțin cafeină, lansate din 2011 până în prezent.

Alpecin este brandul numărul 1 în Germania în rândul șampoanelor împotriva căderii părului la bărbați și printre cele mai cunoscute branduri în rândul consumatorilor germani. Este lider de piață în categoria produselor împotriva căderii părului (tonic și șampon) nu doar în Germania și Austria, ci și în Marea Britanie (din 2011) și Hong Kong (2014).

Pentru mai multe informații despre produs, vizitați: www.alpecin.ro.

Voi cunoasteti Alpecin? S-a regasit printre cumparaturile voastre?

Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!

CONVERSATION

8 comentarii:

 1. Un articol foarte util pentru cei care au probleme cu caderea parului.

  RăspundețiȘtergere
 2. si eu folosesc Alpecin acum dar cel Double Effect cu cafeina si pentru matreata! si e destul de ok

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sa stii ca este extraordinar si pentru scalpul sensibil intr-adevar! Ma bucur sa vad ca exista sustinatori deja ai acestei game!

   Ștergere
 3. Looks really nice, thank you for sharing!
  Have a fab friday !
  http://helenamybeauty.over-blog.com/

  RăspundețiȘtergere
 4. il foloseste sotul,ii place. dar l-am incercat si eu din curiozitate.

  RăspundețiȘtergere