Arsenalul protectiei solare!

 

protectie solara



Vine vacantaaaaaaaaaa! Pregatiti armeleeeee! Glumesc, evident, pregatiti lotiunile de ptrotectie solara! Si asta nu mai e o gluma, e realitatea zilelor noastre!

Mereu ma minunez cand inca mai vad persoane care nu folosesc lotiuni de protectie solara la plaja! Se stie, se vorbeste peste tot despre importanta protectiei solare si totusi! Pot sa spun doar ca eu, am iesit intr-o zi in gradina, ca na, nu am gradinar si singura ma ocup de flori dar si de smuls buruienile si din buruiana in buruiana am ajuns sa stiau cateva ore afara, fara sa fiu data cu nicio crema de protectie solara. Ca asa fac, plec sa duc gunoiul si ma trezesc smulgand buruienile crescute dupa ploile astea ! Acestea fiind spuse, pe toata zona expusa a bratelor m-am ales cu o alergie solara de toata frumusetea, care, si acum, la mai bine de o luna de la incident, inca imi da batai de cap. Si daaaa, acum am si in masina un spary cu factor de protectie, ca sa nu ma prinda soarele cand conduc nepregatita.


Dar ce este acest tip de alergie?

Alergia solara, este o afectiune destul de des intalnita, studiile spun ca aproximativ 15% dintre persoane sufera de acest tip alergie, care se manifesta prin aparitia unei eruptii  in zona decolteului, pe fata si pe toata suprafata tegumentara expusa razelor solare. Mancarimi, usturimi, uneori chiar flictene, toate pot insoti acest tip de alergie. 

De obicei se confrunta cu acest tip de alergie cei cu tegumentul deschis la culoare, dar si cei care sunt alergici la diverse alte substante, detergenti, parfumuri, creme  se pot „bucura” de un astfel de „cadou”. In plus, modificarile care au aparut in stratul de ozon, au crescut alarmant cantitatea de radiatie care se poate absorbi la nivel cutanat, asa ca fiecare dintre noi poate fi un potential candidat la alergia solara.

Mi se pare extrem de important faptul ca protectia solara bebelusi trebuie sa fie obligatorie, este vorba despre sanatatea copiilor nostri mai presus de orice! Sub nicio forma nu trebuie scosi la plimbare fara a fi complet protejati!

Pentru ca este foarte important si cu riscul de a deveni ca o placa stricata, reiau cateva notiuni despre tipurile de raze ultraviolete existente!

Asadar, UVA sunt cele care patrund in straturile profunde, accelereaza procesul de imbatranire si dezorganizare la nivelul tegumentului, putand provoca arsuri sau alergii solare


UVB ajung in straturile superficiale ale pielii si determina arsurile solare.

Ambele tipuri determina degradarea fibrelor de colagen si elastina, responsabile pentru aparitia ridurilor si imbatranire prematura! Dar pot ajunge pana la temutul cancer de piele!

Radiatia UVC nu trece prin stratul de ozon, asa ca momentan nu ne batem capul si cu ea!

Asadar singura solutie viabila ar fi sa ne protejam cat mai eficient si sa reducem pe cat se poate expunerea la soare!


Am aici o sumedenie de produse cu care am experienta si care ma ajuta in lupta mea cu radiatiile solare.

Lancaster este unul dintre brand-urile cele mai iubite de mine. Am ales anul acesta o lotiune in format mare, de familie, ca tot trebuie sa ne protejam cat mai mult, cat mai bine. E super usoara ca si densitate, foarte fluida si intra instantaneu in piele, fara sa o lase lipicioasa sau alba. Este perfecta spun eu. Am mai folosit-o in trecut si este una dintre cele mai misto lotiuni intalnite de mine!

Contine:

-Tan Activator Complex – stimulează producÈ›ia de melanină, ajutând astfel pielea să obÈ›ină un bronz mai intens, mai uniform È™i mai durabil

-Full Light Technology – protejează 100 % împotriva radiaÈ›iilor solare (UVA, UVB, lumină vizibilă È™i radiaÈ›ii infraroÈ™ii), care pot cauza arsuri solare sau îmbătrânirea prematură a pielii


lancaster

Un alt produs pe care il iubesc este uleiul uscat de la Bioderma cu factor de protectie 50+. Aluneca pur si simplu pe piele, obtii cel mai frumos si uniform bronz, nu lasa pielea uleioasa deloc si in principiu te vei indragosti de el de la prima utilizare! 


bioderma

Cu Avene am o relatie luuuunga de iubire, folosesc produsele lor constant de 13 ani de cand s-a nascut Beatrice. Eu am aici un produs pentru fata, dar si cele pentru corp sunt senzationale.

Sunt fotostabile și rezistente la apă, au textură catifelată, cu absorbție rapidă, lasă senzația unei atingeri uscate pe piele.

In plus le gasiti la un pret imbatabil pe Notino! Pe toate de altfel ! Chiar trebuie sa aruncati o privire, au foarte, foarte multe brand-uri si variante disponibile la cel mai bun pret!


avene


avene

 La Roche Posay, este un brand foarte iubit de mine, folosesc multe produse de la ei, iar cele din gama la roche posay anthelios spf 50 sunt preferatele mele. Au mai multe prezentari: crema matifianta, crema hidratanta, crema-gel sau spray.  Spray-ul mi se pare extrem de util pentru ca poate fi aplicat si peste machiaj si il poti reaplica foarte usor, oriunde ai fi. 

De ce sa alegi spray-ul cu protectie solara de la Roche Posay?

Iata cateva motive:

-oferă o protecție de spectru larg foarte ridicată, împotriva radiațiilor UVA

-se absoarbe rapid, lăsând o senzație plăcută la nivelul pielii

-se poate aplica în orice moment al zilei, inclusiv peste fondul de ten

-potrivit pentru tenul sensibil și pentru tenul cu intoleranță la soare

-hipoalergenic și non-comedogenic

-este testat sub control dermatologic


la roche posay


la roche posay

Uriage, ca si gama pentru protectia solara, este intrata de putin timp in rutina mea. Desi cunosc brand-ul de foarte multi ani si de-a lungul timpului am folosit mai multe produse de la ei, pentru protectia solara nu incercasem inca nimic.

L-am ales pentru ca:

protejează pielea față de radiațiile UVA și UVB

previne uscarea pielii

acționează preventiv împotriva îmbătrânirii

protejează pielea de acțiunea negativă a radiațiilor UV

se aplică ușor și nu lasă o peliculă grasă

se absoarbe rapid

preparatul este non-comedogenic

produsul este prietenos cu pielea și cu mediul înconjurător


Exista foarte multe alte produse in aceasta gama, dar eu, de aceasta data, am optat pentru crema pentru fata . Toate produsele au si celebra apa minerala in compozitie, apa pe care o am mereu in baie in ultima perioada si care imi place extrem de mult.


uriage

Ultimul produs, dar nu cel din urma, evident, este uleiul de la Nivea! Dupa cum lesne se poate observa imi plac uleiurile pentru ca se aplica usor , sunt extrem de fine si lasa in urma pielea super satinata. 

Uleiul-Spray conține extract de Pro-melanină din plante ce accelerează procesul natural de bronzare al pielii prin stimularea producției de melanină proprie pielii (teste in vitro).


nivea


Arsenalul meu de zile calde este gata! Mi-ar placea sa imi spuneti si voi care sunt produsele pe care le-ati folosit dintre cele mentionate sau sa impartasiti cu mine alte experiente cu alte minunate produse! Va astept cu drag parerile!


KISSES!



CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu