De ce racesc tot timpul?

 




Iar ai racit? A cata oara in acest sezon rece? Ei bine, daca si tu esti mai mereu racit, fii cu bagare de seama ce masuri poti lua ca sa treci cu bine peste iarna.

Stii deja: in majoritatea cazurilor, racelile apar ocazional si dureaza doar cateva zile. Daca insa esti racit mai tot timpul, atunci poate fi vorba despre o raceala cronica, numita si rinita cronica.

Racelile pot deveni cronice, adica persista in timp si revin foarte regulat. In acest caz, raceala poate avea mai multe origini, cum ar fi o alergie sau o maladie subiacenta care o genereaza.

Ce este guturaiul cronic?

Raceala sau guturaiul reprezinta o infectie virala a tractului respirator superior, care afecteaza in special nasul si gatul. Poti recunoaste o raceala dupa urmatoarele simptome:

nasul este infundat si curge;

stranut;

iritatia gatului;

tuse usoara;

febra usoara;

oboseala neobisnuita.

De obicei, o raceala se vindeca spontan dupa cateva zile sau chiar o saptamana. O raceala poate fi numita cronica sau rinita cronica, atunci cand dureaza cateva luni. 




Care sunt cauzele unei raceli cronice?

Cand simti ca esti racit tot timpul sau ca suferi de raceli recurente, exista mai multe cauze:

a) O infectie virala: un virus poate provoca o raceala care ulterior se va transforma intr-o raceala cronica, deoarece infectia virala va persista.

b) Alergiile la polen, acarieni, mucegai sau chiar par de animale pot provoca o raceala cronica

c) Substante iritante din mediul ambiant: fumul de tutun, parfumul, fumul sau chiar particulele prezente in aer pot favoriza dezvoltarea unei raceli cronice.

d) Tratamentul medicamentos: efectele secundare pot contribui la aparitia simptomelor legate de raceli

e) Un dezechilibru al sistemului nervos sau chiar stresul. Anumiti factori pot provoca rinita vasomotorie, respectiv congestionarea vasculara intermitenta a mucoasei nazale.

f) Subtierea mucoasei nazale prin modificarea determinata de varsta sau de anumite patologii.




Cum sa vindeci o raceala?

Cand o persoana sufera de o simpla raceala este indicat sa se odihneasca, sa isi curate in profunzime nasul, sa se hidrateze bine si sa mizeze pe ajutorul pretios acordat de aromoterapie. Aceasta este o stiinta care isi ia resursele si forta din natura ca sa ne ajute si sa ne sustina corpul.


De ce aromoterapia?

De ce oare apelam azi la aromoterapie? In principal, pentru a ne ameliora stare fizica, dar si cea psihica. Iar Puressentiel stie cel mai bine cum si ce fel de uleiuri esentiale sa mixeze pentru a crea produse benefice sanatatii respiratorii si sustinerii imunitare.

In laboratorul propriu, Puressentiel® reinventeaza si inoveaza modul in care este abordata aromoterapia, pornind de la trei valori fundamentale: angajament, performanta si respect fata de natura din care suntem toti parte. 


Toate produsele Puressential contin:

- 0% parabeni, fenoxietanol, polietilenglicol, coloranti, OMG, compusi petrochimici sau substante de origine animala, parfumuri sintetice, isobutan; mai mult, nu sunt continute ingrediente testate pe animale

- 100% ingrediente naturale, uleiuri esentiale pure si naturale, cunoasterea tuturor surselor de plante in conformitate cu carta calitatii Puressentiel®

Cum sa previi racelile cu ajutorul uleiurilor esentiale?

Sezonul rece ne-a coplesit si, odata cu el a venit si cortegiul aferent de virusuri. Totusi, azi poti sa previi atacul acestora folosind uleiurile esentiale si produsele Puressentiel®. Iata cateva dintre uleiurile esentiale care intra in componenta gamei Respiratory, cea mai potrivita pentru a raspunde nevoilor sezonului rece:




Ulei esential organic de Eucalyptus radiata – este un sustinator natural al imunitatii organismului. Decongestioneaza caile respiratorii, curata bronhiile si combate infectiile, fiind foarte util in cazul infectiilor ORL.

Ulei esential de Ravintsara - are un efect puternic antiviral, eficient impotriva racelilor, rinofaringitei, sinuzitei, gripei, dar si impotriva herpesului, zonei zoster sau hepatitelor virale. Ajuta la protejarea impotriva afectiunilor ORL, deoarece elimina rapid mucusul. 

Ulei esential de Niaouli - este deosebit de eficient impotriva infectiilor respiratorii bacteriene sau virale (bronsite, raceli, sinuzite, faringite), dar si la debutul tusei productive, deoarece va elibera rapid caile aeriene.

Ulei esential de brad balsamic – este foarte eficient prin efectul sau antiseptic care curata tractul respirator. Este folosit in special pentru a invinge o raceala, sinuzita, bronsita sau o tuse puternica.

Ulei esential de Palmarosa - este arma ideala in timpul unei infectii virale urmate de o infectie bacteriana: nas congestionat, sinuzita, bronsita, rinofaringita sau otita. Are si avantajul de a combate oboseala si stresul.


Kitul de invins raceala si iarna de la Puressentiel contine produsele vedeta ale gamei Respiratory.

Spray nazal decongestionant, pe baza de ulei esential organic de Eucalyptus radiata. Spray-ul nazal decongestionant este un spray  hipertonic, care curata nasul si ii ofera confort la doar cateva minute dupa utilizare. Acesta este util in tratarea infectiilor respiratorii si alergiilor, in cazul racelilor, rinitelor (cronice sau alergice), dar si a sinuzitelor si rinofaringitelor. Ingredientele de baza ale spray-ului nazal decongestionant Puressentiel sunt 4 uleiuri esentiale: Geranium,  Niaouli,  Ravintsara, Eucalyptus radiata, la care se adauga apa de mare hipertonica, extract apicol de Propolis, distilat aromatic de Rozmarin organic si extract vegetal de Echinacea. 

Spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gat este un bun analgezic si anticongestionant, cu actiune expectoranta si antiseptica. Cu o formula bazata pe patru uleiuri esentiale Eucalyptus radiata, Menta,  Rozmarin si Cimbru, completata de extract apicol de Propolis si extractul vegetal de Echinacea, spray-ul oral pentru calmarea durerilor de gat este solutia potrivita pentru adultii care sufera de guturai, dar si pentru copiii cu varste de peste 7 ani.

Pastile gumate pentru calmarea durerilor de gat sunt alegerea optima pentru neplacerile cauzate de raguseala si raceala. Acestea au un efect antiinflamator, antiseptic, expectorant si decongestionant si vin sa ajute regenerarea mucoasei bucale. Atuurile lor constau in ingredientele simple, dar eficiente, de cea mai buna calitate: uleiurile esentiale de Eucalipt, Menta, extractul de guma Acacia si Stevia. Au gust placut, proaspat si pot fi consumate si de catre diabetici, deoarece nu contin zahar.

Puressentiel Roll-on sinus express cu 6 uleiuri esentiale decongestioneaza sinusurile si usureaza respiratia. Formula are la baza uleiuri esentiale organice si Aloe vera pentru un efect hidratant. De asemenea, are si un efect proaspat si datorita bilei asigura un masaj pe punctele de presopunctura ale fetei. Roll-on-ul Sinus ofera un efect hidratant, regenerator si calmant, amelioreaza congestia sinusurilor si elibereaza respiratia. Poate sustine, de asemenea,  scaderea inflamatiei sinusurilor, cauzata de patogeni, alergeni sau poluare. 

Spray aerian pentru calmarea cailor nazale cu 19 uleiuri esentiale este sustinatorul respiratiei. Cele 19 uleiuri esentiale continute te scapa de neplacerile sezonului rece si sustine sanatatea respiratorie. Acesta este bogat in ingrediente active precum uleiurile esentiale de anason, dafin de St. Thomas, cajeput, cedru Atlas, lamaie, cuisoare, chiparos, lavanda, lavandin, menta, niaouli, oregano, pin, ravintsara, rozmarin, salvie, arbore de ceai.  Gratie virtutilor calmante si emoliente ale uleiurilor esentiale pe care le contine, acest spray te ajuta sa respiri in voie. Poate fi utilizat pe un servetel sau pulverizat in aer, pentru inhalatii uscate sau pulverizat intr-un castron cu apa fierbinte, pentru inhalatii calde.

Produsele Puressentiel se gasesc in farmaciile fizice si online. Preturi  recomandate: de la 20 de lei.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu