Mariș Made to Measure - rafinamentul absolut!




Intr-o seara de octombrie, destul de friguroasa, am raspuns invitatiei unei Doamne dragi sufletului meu de participa la un altfel de eveniment! Cu totul altfel, va asigur!

Intotdeauna cand este vorba despre stil, imi place sa fiu acolo, sa vad cu ochii mei, sa admir pe indelete tot ceea ce maini iscusite si imaginatie debordanta au creat!

Joi seara, Reședința Ambasadorului Italiei la București- Diego Brasioli a fost gazda unei serate italiene, organizată de Mariș Made to Measure. Nu va pot descrie in cuvinte spatiul elegant, deosebit de rafinat in care am pasit!




Serata a purtat semnătura Made in Italy și a făcut cunoștință invitaților cu spiritul italian autentic și cu conceptul La Bella Figura.

Ambasadori, personalități din sport, oameni politici, vedete, jurnaliști de top, blogeri și key-people au dat curs invitației, lăsându-se seduși de atmosfera tipic italiană, unde preparatele culinare specifice zonei Biella, vinurile cu caracter, Proprietà Sperino și muzica au făcut seara desprinsă dintr-un film de Fellini.




Momentul artistic susținut de pianistul Tudor Scripcariu și de soprana Margarita Antoniadou a stârnit aplauzele invitaților, cei doi interpretând compoziții celebre: Aria Norina de Donizetti, I could have dance all night de Frederick Loewe, Quando M’En Vo de Puccini sau Fantaisie-Improptu op 66 de Chopin.

Și pentru că atunci când vorbim de Italia nu putem să nu facem referire la modă, în cadrul evenimentului a fost prezentată noua linie de costume de sezon, realizată de Mariș Made to Measure, din țesături fine, italiene, Drago SpA.




Invitatul serii a fost Paolo Drago- CEO Drago SpA care a împărtășit cu invitatii câteva dintre secretele savoir-faire-ului italian.

Mariș Made to Measure este o companie de nișă, 100% românească, fondată în 2012 de Vlad Mariş, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai respectaţi consultanţi de profil. Maris Made to Measure duce conceptul made-to-measure la un alt nivel, prin preocuparea pentru detalii, calitatea țesăturilor și regulile bine definite de realizare a unui costum, ce datează de la începuturile secolului XVII și care au rămas la fel de actuale până în zilele noastre.




De la țesături cu fir de aur marca Harrisons, pentru barbații extravaganți, până la țesături clasice pentru cei sobri, Mariș Made to Measure pune la dispoziție peste 8000 de materiale ale unor case de tradiție în domeniul țesăturilor. În exclusivitate în România, în showroom-ul MTM, veți putea alege branduri cu istorie și expertiză în industrie precum: Drago, Harissons, Bateman Ogden, W Bill, Lesser. Fiecare costum comandat de către client este executat pe baza unei schițe ( fashion illustration) realizată de talentatul consilier de stil Robert Ciobanu, cel care, de altfel, pictează manual și butonii pe care îi puteti găsi în showroom. Monogramele pot fi cusute nu doar în varianta clasică, ci și cu fir de mătase, iar cravatele sunt realizate 100% din mătase de dud.

“Eu am absolvit Politehnica, sunt inginer. După aceea, m-am înscris la doctorat, iar pe durata lui am mers la stagii în Franţa şi Italia. Acolo am remarcat că bărbaţii se îmbracă elegant si poarta haine de calitate, bine croite. Atunci mi-am cumpărat şi primul sacou“, declara Vlad Maris.




Apoi, a început să poarte tot mai des sacou şi cravată şi totodată a început să studieze domeniul modei masculine şi să se informeze despre arta costumelor made-to-measure. A fost cucerit de acest nou domeniu pe care îl descoperea și a hotărât ca pasiunea să se tranforme într-un business.

Piesele vestimentare create de MTM sunt unice datorită selecției ce cuprinde aproape 8000 de materiale disponibile, de la producători de renume la nivel mondial (Harrisons of Edinburgh, Holland & Sherry, Cerruti, Monti, Bateman Ogden sau Lanificio Drago) și oferă posibilități de personalizare completă, până la cel mai mic detaliu.

Mariș Made to Measure și-a câștigat, în timp, o clientelă exclusivistă, datorită savoir-faire-ului,  execuției impecabile a costumelor, simțului estetic și personalizării în detaliu a oricărui produs, în funcție de dorințele clientului.

„Procesul realizării unui costum este unul foarte complex, începând cu întâlnirea cu clientul și consilierea acestuia în vederea alegerii materialului , luarea măsurilor, un aspect foarte important și delicat, până la personalizarea fiecărui item în parte, în funcție de preferințele clientului. Apoi urmează partea de producție și finisare a obiectului vestimentar în atelierul nostru, după care livrarea către client“, spune Vlad.

Lanificio Drago este una dintre cele mai mari companii italiene din întreaga lume, cu o istorie ce începe la 1973. Tradițiile regăsite în istoria Italiei reprezintă sursa de inspirație a casei. Producția țesăturilor se face în Biella, Lessona și Verona, iar materia primă este obținută din Australia și Noua Zeelanda, aceasta pornind de la o finețe de 130 extra și potentându-se în fabricile Drago al maximum, ajungând la 210. Printre țesăturile Drago se numără cașmirul, mătasea și inul.




Printre invitații de seamă ce au încântat prin eleganta prezență s-au numărat: Livia Graur, Adina Halas Hugeanu, Camelia Baltoi, Simona Elena Taranu, Cristina Stanciulescu, Monica Colceriu, Catalin si Cristina Soloc, Horia Ghibutiu, Ovidiu Muresanu, Ilie Nastase, Petre Roman si Silvia Chifiriuc, Ramona Badescu, Tiberiu Capudean, Andrew Le Poidevin, Raluca Hagiu, Diana Tofan, Alina Aliman, Elena Perseil, Laura Lazar si Vicentiu Oktavianus, Andrei Nourescu etc
Sponsor : Vector Watch

Vreau sa o felicit pe minunata Tatiana pentru o seara in care m-am bucurat sa regasesc spiritul italian, eleganta si rafinamentul maxim la ele acasa!

KISSES!



CONVERSATION

2 comentarii: