Soare, mare si....protectie solara!



Protectie-solara-1-Notino.ro


Voi constientizati ca a venit vaaaaaaara????? Va spun cu mana pe inima ca eu inca nu...Ma simt obosita si astept vacanta lui Beatrice, pentru ca astfel ma simt si eu un pic mai relaxata!

Am asteptat tare mult zilele astea mai insorite si trebuie sa recunosc ca recent, intr-o excursie la Busteni am plecat nepregatita pentru expunerea la soare. Se anuntau ploi torentiale si furtuni, am plecat cu pelerina de ploaie si toate cele necesare pentru o astfel de vreme si fara protectie solara.

Si ce sa vezi, vremea a fost perfecta, o ploaie scurta cand am ajuns si apoi soareeee si m-am parlit pe brate. Mi-am dat seama abia seara, cand am ajuns acasa de dimensiunea dezastrului. Asadar nu faceti ca mine, fiti precaute, puneti in bagaj si o lotiune de protectie solara, chiar daca vremea nu pare sa fie favorabila.

De ce sa folosim protectia solara? Este un subiect despre care am scris mereu, dar uite ca este de actualitate si intotdeauna trebuie sa ne reamintim cateva reguli.

Dar inainte de toate vreau sa va spun si voua ca cei de la Notino au o promotie super misto in perioada 3-9 iunie la produsele de ingrijire impotriva radiatiilor solare.


Protectie-solara-2-Notino.ro

In acest moment eu folosesc pentru fata Crema de la La Roche-Posay Anthelios XL, care mi se pare excelenta, pentru ca intra rapid in piele si nu lasa urme albe. Pe de alta parte este evident ca are SPF 50 +.

In aceasta perioada cei de la Notino au si multe oferte, spre exemplu daca veti cumpara produse Lancaster pentru protectie solara in valoare de 95 Ron, veti primi o geanta de plaja gratuit. Va asigur ca veti iubi produsele Lancaster, si eu am o crema pentru fata.


Protectie-solara-3-Notino.ro


Nu uitati ca la cumpararea produselor in valoare de 145 Ron din gamele de protectie solara, aveti livrarea gratuita.


Protectie-solara-4-Notino.ro


In geanta mea veti mai gasi si acest spray care se pulverizeaza usor, este ca o boare fina, dar la fel de protector. Si pentru corp am inceput acest spray de la A-derma care si el imi place tare, tare mult.


Protectie-solara-5-Notino.ro


Dar pe Notino gasiti absolut tot ceea ce va trece prin cap, asa ca aveti cu siguranta de unde alege!!!

Si pentru ca niciodata nu strica sa ne reamintim cateva din efectele soarelui, am zis ca e bine sa le descriu in cateva cuvinte.

Radiatiile solare sunt extrem de periculoase si pe langa imbatranirea cutanata care este vizibila la cei care se expun la soare fara protectie solara, cel mai mare dusman este de fapt cancerul de piele. Un studiu recent arata ca in urmatorii ani 1 din 5 persoane cu varsta de 70 de ani vor prezenta o forma de cancer de piele! Este de-a dreptul infricosator si eu cred ca trebuie sa ne trezim la realitate!

Da, frumusete, piele ciocolatie, dar sanatatea este mai presus de toate! Structura pielii este distrusa de catre radiatia ultravioleta. Tipurile de radiatie cunoscute sunt UVA, UVB si UVC.

Razele UVA sunt cele care patrund in straturile profunde, accelereaza procesul de imbatranire si dezorganizare la nivelul tegumentului, putand provoca arsuri sau alergii solare.

UVB ajung in straturile superficiale ale pielii si determina arsurile solare.

Ambele tipuri determina degradarea fibrelor de colagen si elastina, responsabile pentru aparitia ridurilor si imbatranire prematura! Dar pot ajunge pana la temutul cancer de piele!

Radiatia UVC nu trece prin stratul de ozon, asa ca momentan nu ne mai gandim si la ea!

Sa nu uitam si de cateva reguli de baza:

-SPF adaptat tipului de piele. Eu folosesc SPF 50 pentru inceput, ulterior pot sa mai scad la 30, pentru ca am pielea destul de inchisa la culoare. Pentru copil, regula este clara, 50+.

-lotiunea trebuie reaplicata constant, mai ales la iesirea din apa

-nu uitati ca pe nas, gat, urechi, in jurul ochilor, pe umeri este indicata o crema cu SPF cat mai ridicat, zonele fiiind usor predispuse arsurilor!

-nu trebuie sa ne expunem in orele critice, intre 10-16.

- trebuie sa ne protejam cu palarie, ochelari de soare, haine deschise la culoare vara

-hidratare, hidratare si din nou... hidratare

-anumite materiale reflecta radiatia gen: apa, beton, nisip, deci protectia solara este necesara si in oras!

Eu sunt hotarata sa mentin pielea intr-o forma buna, prin urmare incerc sa matin de regula de aur a folosirii cremelor de protectie solara!

Mi-ar placea sa aflu care este brandul vostru preferat si va astept cu mare drag parerile!

KISSES!

#notinoromania

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu