Conservele EVA au valoare chiar și pe masa de sărbătoare

 

eva


Luna decembrie este acea lună în care toată lumea se gândește la carnea de porc. Pe care, de altfel, preponderent, sub diferite forme, o si consuma. Dupa care fie incepe sa se planga ca nu se mai simte bine sau isi reproșează „slăbiciunea” care i-a adus câteva kile. În plus, bineînțeles.

Înțelegem, suntem români și ne place să mâncăm bine de Sărbători. Avem preparate tradiționale savuroase, toate din carne de porc, dar exagerăm cu cantitățile consumate. Că dacă ar fi numai pe gustate… poate că n-ar exista neplăceri pentru sănătate. Dar există câteva variante. Una dintre ele ar fi să precedăm perioada meselor îmbelșugate de o perioadă în care să mâncăm mai light, să zicem. Să ne construim o dietă bazată pe legume, fructe și pește. Și aici ne sunt aliate conservele de pește EVA, disponibile într-o varietate de sortimente: EVA File de macrou în ulei vegetal și EVA File de macrou în sos tomat, EVA File de hering în ulei vegetal sau EVA Șprot în ulei vegetal și EVA Șprot în sos tomat. Oricare dintre acestea reprezintă o alegere bună și pot fi servite în salate, sandwichuri, cu orez sau cu paste. Ori efectiv ca atare.


eva


Altă variantă este să folosim peștele la gustare pe masa de sărbătoare. Așa mai reducem din „greutatea” meniului festiv, servind ceva mai ușor măcar la aperitiv. În loc de cârnați, șunculiță, lebăr, jumări și șorici, mai bine câteva preparate simple, care nu ne consumă mult timp pentru a le realiza, dar în același timp sunt și mult mai prietenoase cu stomacul, bila și ficatul… Noi avem câteva idei, acum depinde de tine dacă le vrei…

Coșulețe cu macrou și avocado

Ai nevoie de (cantitățile sunt pentru două persoane, multiplici în funcție de numărul de invitați): o conservă de file de macrou în ulei vegetal, un avocado bine copt, 50 gr porumb dulce din conservă, 100 gr fasole roșie fiartă, un sfert de ceapă roșie, trei roșii cherry, suc de lămâie, oregano uscat, chimion, fulgi de chilli, sare, piper, pătrunjel verde.


eva


Cum procedezi

Scurgi fasolea și porumbul, tai roșiile și îndepărtezi pulpa și le pui pe toate într-un castron. Tai avocado în jumătate pe lungime, scoți sâmburele și apoi, cu o lingură, miezul. Ai grijă să rămână coaja intactă, pentru că ea este coșulețul care va primi umplutura. Taie în cuburi mici pulpa de avocado și pune-o în castron peste celalalte ingrediente. Stropește cu suc de lămâie ca să nu oxideze. Adaugă și fileurile de macrou, mărunțite, apoi ceapa tocată fin. Asezonează cu sare și piper, oregano, chilli și pătrunjel verde tocat fin și amestecă cu grijă, urmărind totodată omogenizarea compoziției. Umple cojile de avocado cu această salată și decorează cu frunzulițe de pătrunjel.

Preparatul nu doar că este interesant ca gust și mai ales prezentare, dar și stării tale de bine îi face o favoare. Ca să te poți bucura pe deplin de sărbătoare!CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu