Elis Pavaje susține învăţământul profesional dual

 

elis pavaje


Elis Pavaje, lider pe piața românească a prefabricatelor de beton, se implică în dezvoltarea învăţământului profesional dual prin inițierea unui parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” din Alba Iulia. 

 

Sistemul de învățământ dual presupune formarea profesională atât prin cunoștințele dobândite în clasă, cât și prin "ucenicia" într-o companie de profil. Astfel, se urmărește creșterea interesului pentru această formă de învățământ preuniversitar, dar și o mai bună pregătire teoretică și practică.


Tinerii au nevoie de forme de învățământ mai atractive, care să le ofere cunoștințe profunde și să îi aducă lângă profesioniștii din domeniu. Iar noi, companiile, avem nevoie de forță de muncă specializată. Meseria de pavator este bine plătită și compania noastră își asumă să angajeze și să formeze noi profesioniști. Speram că implicarea noastră și a altor companii în sistemul de învățământ dual să îmbunătățească percepția specializării în diverse meserii, a declarat Vasile Goța, Director Executiv Elis Pavaje. 


Începând cu anul 2023,  Elis Pavaje în parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” Alba Iulia vor forma o clasă de zidar - pietrar - tencuitor şi dulgher - tâmplar – parchetar.  Absolvenții unei forme de învățământ gimnazial sunt așteptați să se înscrie pentru anul şcolar 2023-2024, având posibilitatea să îşi formeze cunoştinţe practice într-un mediu profesionist şi cu tehnologie modernă. Elevii vor beneficia de 200 de lei pe lună de la stat și 200 de lei asigurați de Elis Pavaje. Cei mai buni elevi vor beneficia de burse speciale. La finalul celor 3 ani de studiu, absolvenţii învăţământului profesional dual pot opta pentru angajare sau îşi pot continua studiile în clasa a XI-a învăţământ liceal, în vederea obţinerii diplomei de bacalaureat.


"Elis Pavaje are un angajament către comunitate de a contribui la sprijinirea sa în toate palierele importante: educație, sănătate, infrastructură. Dintre acestea, educația credem că stă la baza unei dezvoltări puternice a societății. Elis Pavaje începe un parteneriat cu Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” asigurând elevilor finanțarea burselor pe durata studiilor, dar şi posibilitatea de a efectua stagiile de practică în cadrul companiei. Cel mai mare beneficiu este că, după parcurgerea celor trei ani de instruire teoretică şi practică şi promovarea examenului de certificare profesională, elevii pot să obțină un loc de muncă în cadrul companiei Elis Pavaje," a declarat Bianka Dobre, Director Marketing Elis Pavaje. 


Liceul Tehnologic ,,Dorin Pavel” din Alba Iulia încheie, în fiecare an şcolar, parteneriate cu agenţi economici care doresc să promoveze şi să susţină învăţământul profesional dual al acestei instituţii de învăţământ. 


Elis Pavaje este o companie privată 100% românească și un business de familie fondat în 1991 în Petrești, jud. Alba, de Elisiu Goța. Compania comercializează prefabricate din beton vibropresat precum dale, elemente de pavaj, borduri, rigole, elemente pentru gard și oferă servicii profesionale pre și post vânzare. Ajunsă liderul pieței din România, compania are peste 150 de parteneri în întreaga țară și o capacitate de 20.000 mp pavaj/zi în cele 4 unități de producție de la Petrești și Vintu de Jos (județul Alba), Stoenești (Prahova) și Secuienii Noi (Neamț). Cea de-a cincea fabrică de la Arad se află în teste de producție. 
CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu