Lactatele de Ibanesti - deliciu desavarsit!

 

lactate de Ibanesti


Povestea produselor Mirdatod Prod SRL È™i a brandului Lactate de IbăneÈ™ti, o afacere de familie la a doua generaÈ›ie, ce funcÈ›ionează cu capital privat 100% românesc de aproape trei decenii își are izvorul în reÈ›ete cu veche tradiÈ›ie pentru producÈ›ia de lactate naturale, produse din lapte crud. Portofoliul de produse Lactate de IbăneÈ™ti include: Telemeua de IbăneÈ™ti, varietăți de caÈ™caval de la reÈ›eta clasică, la caÈ™caval afumat sau ruladă de caÈ™caval cu boia È™i piper, urdă, brânză de burduf păstrată în bășică naturală de porc, smântână, mozzarella, iaurt, chefir, sana È™i chiar Unt de IbăneÈ™ti. Pe lângă produsele de bază, gama premium include produse cu nume autentic româneÈ™ti, desprinse din basmele È™i legendele populare, pentru a onora tradiÈ›iile de la care a pornit totul: Ileana – Telemea de poveste, Specialitate din caÈ™ maturat Nelia, CaÈ™caval boieresc MitruÈ›.


Afacerea familiei Todoran își propune să revoluÈ›ioneze modul în care românii aleg să consume produsele lactate È™i să ducă mai departe reÈ›etele din bătrâni chiar È™i către export. FraÈ›ii Mircea È™i David Todoran au continuat È™i extins afacerea începută de părinÈ›ii lor de la 50 de litri de lapte pe zi, iar astăzi, în fabrica de lactate Mirdatod Prod se procesează zilnic aproape 100.000 litri lapte. Analiza calității laptelui este un proces riguros È™i complex, fabrica dispune de un adevărat sistem de colectare a laptelui prin centrele de colectare proprie, dar primeÈ™te È™i laptele colectat de intermediari. Laptele este achiziÈ›ionat zilnic de la producătorii de pe Valea Gurghiului, coagulând, însă, È™i producÈ›ia din alte zone ale judeÈ›elor MureÈ™, Harghita, Alba È™i Cluj. 

”Cu multe obstacole am reuÈ™it să obÈ›inem de la Uniunea Europeană certificatul de produs cu denumire de origine protejată (DOP) pentru Telemeaua de IbăneÈ™ti. Dosarul pentru obÈ›inerea acestei certificări a însumat peste 400 de file, dar argumentul suprem a fost mostra de Telemea de IbăneÈ™ti pusa pe masă la Bruxelles.”, a punctat domnul David Todoran, proprietarul MIRDATOD Prod, deÈ›inător brand Lactate de IbăneÈ™ti.


lactate de Ibanesti


Telemeaua de Ibănești, recunoscută la nivel european prin acordarea titlului Denumire de Origine Protejată (DOP), se fabrică din laptele obținut de la vacile ce pășunează pe un areal bogat, reprezentat de pășuni cu floră spontană, al celor trei comune: Ibănești, Gurghiu și Hodac. Mirdatod Prod a înființat în 2010 Asociația de Promovare a Produselor Tradiționale de pe Valea Gurghiului. Pentru conservarea brânzei telemea, Asociația folosește apa sărată dintr-un izvor natural, vechi de sute de ani din localitatea Orșova, comuna Gurghiu, apă care are o concentrație de sare de peste 25% și pe care, de sute de ani, oamenii care locuiesc în valea Gurghiului, o folosesc atunci când pun murăturile și își sărează ciorba.

„Pentru anul 2023 ne dorim să diversificăm canalele de distribuÈ›ie pentru produsele noastre către consumatorul direct. ÃŽn acest sens, la finalul acestui an am identificat, negociat È™i încheiat o serie de contracte cu societăți de mare notorietate în domeniul HoReCa, È™i suntem convinÈ™i că aceste parteneriate vor avea longevitate datorită calității produselor Lactate de IbăneÈ™ti, obiectiv strategic al societății noastre de la care noi nu am făcut niciodată rabat. De asemenea, am diversificat portofoliul de produse 


ca urmare a cererii din piaÈ›a de retail, unde suntem prezenÈ›i de câțiva ani buni.” a declarat domnul Mircea Todoran, proprietarul MIRDATOD Prod, deÈ›inător brand Lactate de IbăneÈ™ti.

Industria noastră este, din păcate, direct afectată de creÈ™terea preÈ›urilor la energia electrică È™i a combustibililor, care se reflectă în creÈ™terea preÈ›urile cartoanelor folosite la ambalarea produselor, a etichetelor, a lăzilor de transport etc. De asemenea, preÈ›ul de achiziÈ›ie a laptelui de la crescătorii de animale urcă zilnic din cauza creÈ™terii preÈ›ului furajelor destinate hranei animalelor. ÃŽn acest moment fabrica lucrează cu lapte produs 100% de către producători români de la sate din judeÈ›ele menÈ›ionate, lapte pe care îl achiziÈ›ionează cu preÈ›uri de până la 2,95 lei/litru. Trebuie amintit È™i faptul că sunt necesari 10,8 litri de lapte pentru obÈ›inerea unui kilogram de caÈ™caval, respectiv 8,2 litri lapte pentru obÈ›inerea unui kilogram de brânză telemea. 

ÃŽn acest moment Lactatele de IbăneÈ™ti sunt produse în două locaÈ›ii: manufactura de la IbăneÈ™ti È™i noua fabrică de la Reghin. 

“Fabrica noastră de la Reghin este o investiÈ›ie de 9 milioane euro în care astăzi lucrează un număr de 198 de angajaÈ›i, iar generarea acestor locuri de muncă pentru comunitatea locală este o formă de sprijin pentru familii întregi. Ne bucurăm că putem contribui la bunăstarea comunității din care s-a născut afacerea Mirdatod. ÃŽnsă toate aceste scumpirile din lanÈ› despre care vorbeam mai devreme se regăsesc, evident, în preÈ›ul produsului la raft, locul în care Lactatele de IbăneÈ™ti se întâlnesc cu produse lactate similare care provin din alte țări. Aici sperăm că în decizia de cumpărare a clientului final va prima nu doar preÈ›ul, ci È™i povestea din spatele brandului, tradiÈ›ia È™i procesul curat de prelucrare a laptelui cu care ne mândrim.”, a subliniat domnul Nicu Aurel Bumb, directorul fabricii de Lactate de IbăneÈ™ti, MIRDATOD Prod.




CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu