Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat

 

eva intima


În mod cert, pentru a susține în permanență dinamica microbiomului din zona intimă, pH-ul nu trebuie să depășească valoarea de 4.5. Mediul acid neutralizează agenții patogeni din flora vaginală, precum bacterii sau ciuperci, așadar o scădere accelerată va destabiliza cu siguranță echilibrul acestei zone vulnerabile.


eva intima


Se vorbește tot mai des despre felul în care flora microbiană din intestinul gros asigură echilibrul digestiv și imunitar al întregului organism. Mai puțin cunoscut este un alt fapt, la fel de important și anume că vaginul, spre deosebire de colon, comunică direct cu exteriorul, deci este mai vulnerabil și mai expus.


Bacteriile benefice mențin echilibrul florei 
Știai că și vaginul are o floră bacteriană specifică, exact la fel cum are și intestinul? Pentru a-și menține echilibrul și funcționalitatea, pentru a se feri în mod natural de infecții, dureri și neplăceri și implicit pentru a ne permite să rămânem într-o stare de bine, vaginul trebuie să rămână la flora sa microbiană naturală, care reușește să neutralizeze eventualii agenți patogeni (odată instalați, pot declanșa vaginite, prurit, scurgeri și dureri). Însă, la fel ca și flora microbiană din intestin, flora vaginală este extrem de sensibilă la stimuli chimici și fizici, de aceea, este foarte importantă ca îngrijirea să fie realizată corespunzător.

Microbiomul vaginal natural este susținut de Dordelein Lactobacilus. Aceasta este o bacterie care se dezvoltă în flora vaginală și este capabilă să transforme zaharurile în acid lactic, ceea ce produce în mediul vaginal un pH acid. 

Uneori, însă, mediul acestor lactobacili care populează vaginul interferează cu o serie de factori care afectează pH-ul vaginal, reducând aciditatea:

- tratamente antibiotice și antimicotice;

- vaginite de orice etiologie;

- chimioterapie sau tratament cu radiații;

-  menstruație;

- modificări hormonale (sarcină, menopauză, folosirea contraceptivelor hormonale orale); 

- perioadele de stres prelungit (acestea induc, la rândul lor, modificări hormonale).


Când flora vaginală este dezechilibrată din cauza unor astfel de agenți patogeni, putem să îi venim în ajutor în mod blând, prin administrarea de probiotice, respectiv bacterii producatoare de acid lactic: Bacillus coagulans. Ovulele EVA INTIMA® BIOLACT ajută la restabilirea echilibrului florei vaginale prin repopulare cu lactobacili benefici (1 miliard UFC/doză).

Ovule pentru o floră vaginală echilibrată

Ovulele EVA INTIMA® BIOLACT se administrează intravaginal.  Lactobacilii cu spori pătrund în interiorul vaginului și, fiind susținuți, aceștia încep să se dezvolte. Se fixează pe mucoasa vaginală și încep să consume hrana existentă (glicogen), ca mai apoi să elibereze acid lactic. În același timp, începe proliferarea. Odată cu recolonizarea vaginului cu bacterii producătoare de acid lactic, bacilii se dezvoltă și produc acid lactic (acesta menține pH-ul vaginal la un nivel normal pentru o perioadă mai lungă de timp - în mod complet natural, fără nicio acțiune farmacologică, pur și simplu, favorizând flora vaginală naturală). Beneficiile au fost confirmate de numeroase studii clinice, din care vom cita aici doar două.

Un studiu clinic privind eficacitatea bacillus coagulans la femeile cu vaginită atipică (Sankholkar, P.C. and Sali, M.S. Clinical study report from B.J. Medical College, Pune, India) arată că, la un tratament de 7-14 zile, 99% din femei s-au recuperat total, iar 9% din femei s-au recuperat parțial.

Un studiu recent realizat la Clinica de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Aretaio (Grecia) și publicat în revista Beneficial Microbes, intitulat „Reducerea simptomelor vulvovaginitei: pot probioticele să conducă planul de tratament?" a sugerat că administrarea intravaginală a bacteriei producatoare de acid lactic, Bacillus coagulans (oferită de pildă de EVA INTIMA® BIOLACT, înainte de administrarea oricărui tratament antimicrobial) reduce semnificativ cele 4 simptome principale pe care le resimt femeile cu vulvovaginită, cum ar fi pruritul, senzația de arsură, iritația și secrețiile vaginale și, în același timp, prezintă o îmbunătățire importantă a valorii pH-ului vaginal în doar 4 zile. 

EVA INTIMA® BIOLACT nu conține hormoni, parfum, conservanți sau coloranți sintetici. 

Produsele din gama EVA INTIMA sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele EVA INTIMA® BIOLACT și optează pentru cele care ți se potrivesc.

Eva Intima are grijă ca tu să ai grijă de tine!

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu