România apelor minerale

 

herculane


Ape saline. Ape sulfuroase. Ape calcice. Ape bromurate. Mofete. Emanații. Nămol. Ape minerale. România este și țara apelor minerale. Bogația noastră națională numără peste 8.500 de izvoare minerale şi termale, mai precis o treime din resursele vindecătoare ale întregii Europe. România poate și are cu ce să ne vindece pe alese. Țara noastră are ape pe care le putem bea, ape pentru îmbăiere, pentru inhalare, ape pentru frumusețe.


De ce fel de apă minerală ai nevoie?

Îți cunoști corpul? Îi știi nevoile? Vrei să afli ce tip de ape minerale și proceduri balneare pe bază de ape vindecătoare te pot ajuta? Suntem siguri că știi de existența tratamentelor de recuperare medicală care folosec apele minerale, dar și gaze precum dioxidul de carbon sau hidrogenul sulfurat. Să nu pierzi din vedere că, pe Valea Cernei, la Băile Herculane, apele minerale sunt de mai multe tipuri și au mai multe utilizări:


herculane


·       Ape minerale clorurosodice, bicarbonatate și slab sulfuroase 

·       Ape clorosodice, bicarbonatate, calcice 

·       Ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase

·       Ape clorurosodice, bromoiodurate, sulfuroase 

 

Dacă vrei să știi cum și ce poți vindeca grație băilor naturale cu ape minerale sulfuroase, ia aminte la recomandările medicului balenolog Larisa Băloi de la Bacolux Hotels.

”Cura externă cu băi minerale se derulează atât sub formă de băi, la cadă sau la bazine,  la o temperatură de 36-37°C, dar și sub formă de inhalații sau aerosoli. Principala caracteristică a apelor minerale în Băile Herculane constă în concentrația foarte mare de hidrogen sulfurat (un maxim de 60 mg/1), singurul compus al sulfului ce se absoarbe în organism prin piele, plămâni şi cale digestivă. Cum acționează apa sulfuroasă? Sulful din baie pătrunde în organism, prin piele, mucoase și prin respirație. Ca urmare a contactului pielii cu apa minerală sulfuroasă, circulația periferică se activează și generează scăderea tensiunii arteriale, apare cheratoliza și desensibilizarea. Iată și explicația pentru care apele sulfuroase sunt indicate în psoriazis, eczeme cronice, afecțiuni alergice cutanate de tip urticarie. Totodată, e bine să știi că sulful are efecte metabolice manifestate prin scăderea glicemiei și a colesterolului, el intervine în metabolismul cartilajului articular și reface schimburile intraarticulare.

Băile sulfuroase sunt indicate în afecțiuni reumatice  degenerative sau  inflamatorii, afecțiuni abarticulare (tendinite, tenosinovite, periartrite calcare), posttraumatice, neurologice periferice, afecțiuni vasculare periferice arteriale (ischemice), pentru tratamentul arteriopatiei obliterante aterosclerotice, la pacienți cu diabet zaharat echilibrat. 

Hai la vindecare! Ai văzut ofertele celor de la Bacolux Hotels?

 

 


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu