OPPO își ia angajamentul de a livra telefoanele AI accesibile tuturor

 




6 Iunie, 2024, București    

OPPO și-a dezvăluit angajamentul de a produce telefoane AI accesibile tuturor, subliniind revoluția tehnologică completă și restructurarea ecosistemului telefoanelor AI în viitor. Compania pune accent pe transformarea vieții de zi cu zi prin integrarea tehnologiilor AI, făcând telefoanele mai inteligente și mai versatile.

În colaborare cu parteneri de renume precum Google, MediaTek și IDC, OPPO își propune să aducă inovații care să faciliteze accesul la tehnologie avansată pentru un public cât mai larg. 

OPPO se angajează să democratizeze telefoanele AI, aducând inteligență artificială generativă în toate liniile de produse


Cu acoperirea lor globală extinsă, conectivitate avansată și capabilități multimodale, smartphone-urile sunt bine poziționate ca fiind cel mai important dispozitiv personal AI. Cu toate acestea, în ciuda omniprezenței smartphone-urilor, OPPO consideră că inteligența artificială nu ar trebui să rămână exclusivă doar pentru telefoanele emblematice și utilizatorii selectați. Compania subliniază că AI trebuie să fie accesibilă unui număr cât mai mare de utilizatori din întreaga lume, democratizând astfel tehnologia și asigurându-se că toată lumea poate beneficia de inovațiile aduse de inteligența artificială.


„Prin eforturile și angajamentul nostru permanent, OPPO își propune să realizeze telefoanele AI accesibile tuturor”, a declarat Billy Zhang, președintele Overseas MKT, Sales and Service al OPPO. „Pentru prima dată în industrie, OPPO aduce tehnologia AI generativă în toate liniile de produse. Până la sfârșitul acestui an, ne așteptăm să oferim astfel funcții AI generative către aproximativ 50 de milioane de utilizatori”, a completat acesta. 


Cel mai recent raport de cercetare al IDC „E timpul să democratizezi impactul tehnologiei AI” întărește potențialul semnificativ al acestei piețe. Potrivit IDC, livrările de telefoane AI în segmentul sub 1.000 USD sunt așteptate să crească cu 250% în 2024, ajungând la 35 de milioane de unități. Inteligența artificială generativă intră din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi prin intermediul telefoanelor, îmbunătățind experiențele de divertisment, muncă la distanță și multe altele.



Stimularea accesibilității telefoanelor AI prin inovație și colaborare


În ultimul deceniu, OPPO a depus peste 5.000 de brevete legate de invenții AI, dintre care aproximativ 70% sunt legate în mod specific de imagistica AI. Din 2020, OPPO a fost pionier în dezvoltarea propriilor Modele Lingvistice Mari (LLM) și a fost activ în creionarea unei viziuni extinse și a tehnologiei multimodale. Mai important, OPPO este prima companie de smartphone-uri care implementează un LLM cu 7 miliarde de parametri direct pe un dispozitiv. Prin intermediul tehnologiilor AI avansate, OPPO a lansat peste 100 de capabilități AI generative pe telefoanele sale în acest an.

Pe lângă inovația continuă, OPPO lucrează îndeaproape cu alți lideri din industrie pentru a oferi experiențe mai bune prin telefoanele AI, bazate pe o arhitectură AI hibridă – în cloud și hardware. În parteneriat cu Google, seria OPPO Reno12 și următoarea generație Find X Flagship vor include LLM-urile din familia Google Gemini, oferind utilizatorilor OPPO și mai multe funcții AI inovatoare și convenabile, cum ar fi AI Toolbox, inclusiv AI Writer și AI Recording Summary.

În colaborare cu MediaTek, ambele părți reglează cipurile pentru a îmbunătăți spațiul de stocare și eficiența de calcul pe viitoarele modele emblematice OPPO. Iar prin parteneriatul său cu Microsoft, telefoanele OPPO de următoarea generație vor fi echipate cu capabilități Microsoft pentru a oferi o experiență de conversie a vocii și a textului mai eficientă, precisă și naturală, precum și o conectivitate îmbunătățită între AI desktop și telefoane.

Oferirea utilizatorilor de experiențe AI revoluționare 

OPPO a integrat numeroase funcții inovatoare în telefoanele sale echipate cu inteligență artificială pentru a ajuta la creșterea productivității și la stimularea creativității. În ceea ce privește productivitatea, combinația de LLM și tehnologii precum transcrierea rapidă permite utilizatorilor să proceseze mai multe informații și să se bucure de traducere în timp real. În plus, colaborarea pe mai multe dispozitive a adus îmbunătățiri semnificative ale productivității.

În ceea ce privește partea creativă, editarea foto și crearea personalizată au fost, de asemenea, revoluționate prin generarea multimodală și tehnologiile de generare a mișcării. De exemplu, caracteristica OPPO AI Eraser ajută utilizatorii să elimine fără probleme obiectele nedorite și să genereze rapid conținutul lipsă, fiind utilizată în medie de 15 ori pe zi. În același timp, tehnologia multimodală permite utilizatorilor să creeze cu ușurință conținut vizual și text creativ pe rețelele sociale.

Privind spre viitor, tranziția de la smartphone-uri la telefoanele AI va reprezenta o evoluție pe termen lung care va transforma continuu experiența mobilă. „Credem că sistemul de operare inteligent va fi încorporat cu agenți AI și va suporta interacțiunea multimodală, în timp ce serviciile unor terțe părți vor fi furnizate într-un mod mai flexibil. Acest lucru va avea ca rezultat o transformare completă și o restructurare a ecosistemului telefoanelor AI”, a declarat Darren Chen, Director AI Technology Strategy al OPPO.

Cu determinarea de a face telefoanele AI accesibile tuturor, OPPO va continua să dezvolte experiențe optime prin inovarea proprie și colaborare, marcând astfel sosirea noii ere a telefoanelor AI.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu