Ziua Siguranței Rutiere


siguranta rutiera


 Peste 100 de persoane au participat, joi, 13 octombrie, la Ziua Siguranței Rutiere. Organizat de AIXAM România și Școala de Șoferi ”TEO”, în parteneriat cu Roxana Ciuhulescu, realizator TV și cunoscut pilot offroad și karting, evenimentul a fost gândit cu scopul de a crește nivelul de conștientizare cu privire la beneficiile deprinderii șofatului de la 16 ani și al cumulării experienței la volanul vehiculelor cu putere redusă. 

„Tinerii își doresc libertate de mișcare, iar noi, ca părinți, ne dorim ca ei să fie responsabili și independenți. Punctul de intersecție al acestor dorințe este educația rutieră și susținerea tinerilor în formarea deprinderilor potrivite pentru șofat. Școala de șoferi și obținerea permisului auto reprezintă pași importanți în procesul de maturizare”, a declarat Roxana Ciuhulescu.


roxana ciuhulescu

La eveniment au fost invitați și reprezentanți ai Brigăzii Rutiere București. Aceștia au prezentat dispozitivele de testare toxicologice și au încurajat tinerii să-și formeze un stil de conducere preventivă. 


„Facem educație rutieră în permanență pentru că este nevoie de asta. Brigada Rutieră are un adevărat laborator gândit în acest sens. Este nevoie de conștientizare în ceea ce privește riscul rutier, pentru că, din nefericire, numărul tinerilor implicați în accidente de circulație este încă destul de mare”, a declarat Claudiu Costea, reprezentant al Brigăzii Rutiere București. 


siguranta rutiera

Pe lângă testarea vehiculelor AIXAM, tinerii prezenți au avut ocazia să înțeleagă importanța purtării centurii de siguranță, cu ajutorul simulatorului de impact adus de Napoca Rally Academy. 

„Singura activitate cotidiană care produce victime este mersul cu mașina. Centura de siguranță trebuie purtată atât în timpul conducerii, cât și atunci când stai pe bancheta din spate. Mersul cu mașina ne folosește la deplasarea din punctul A în punctul B și cel mai important lucru este să ajungi acolo în siguranță, iar pentru asta atenția și concentrarea sunt obligatorii”, a declarat Sebastian Itu, reprezentant Napoca Rally Academy. 

Discuțiile au vizat și școlarizarea necesară persoanelor cu dizabilități, Școala de Șoferi TEO având și vehicule, respectiv instructori pregătiți în acest sens. Reprezentantul companiei a prezentat tuturor tinerilor procedura de școlarizare și cele mai importante aspecte de care trebuie să țină cont pe durata pregătirii. 


„Obținerea permisului de la 16 ani îi ajută pe adolescenți să devină mai responsabili, iar pe părinții acestora să-și organizeze mai bine timpul și energia. La Școala de Șoferi TEO, rata de promovare pe 


categoriile eligibile pentru această vârstă, AM și B1, este foarte mare. Asta pentru că vorbim despre tineri foarte dornici, care își doresc multă independență, iar vârsta îi ajută să acumuleze rapid cunoștințele necesare și să facă față cu brio examinărilor ulterioare”, a explicat Marius Teodorescu, fondator al Școlii de Șoferi TEO și co-organizator al evenimentului.  


Organizatorii intenționează să reunească anual posesorii și doritorii de categorii eligibile de la vârsta de 16 ani, într-un efort de informare și educare asupra importanței și beneficiilor deprinderii șofatului și al cumulării experienței la volanul vehiculelor cu putere redusă. 


Despre AIXAM România

Unic importator AIXAM din anul 2013. AIXAM este lider de piață în industria producției de autovehicule ușoare, destinate tinerilor între 16 și 18 ani. Cu o istorie de peste 35 de ani, AIXAM este strâns legată de cele mai importante inovații ale industriei auto, echilibrând partea de estetică și siguranță pentru fiecare vehicul produs.


Despre Școala de Șoferi TEO

Școala de șoferi TEO este lider în domeniul școlilor de pilotaj. Cu o experiență de mai bine de două decenii, Școala de Șoferi TEO a reușit să se impună prin echipa sa de profesioniști, oferind servicii de înaltă calitate cursanților săi. Școala de șoferi TEO oferă servicii profesioniste, realizând rolul esențial pe care îl are în pregătirea generațiilor, rol ce vizează formarea unor șoferi responsabili, capabili să facă față oricăror provocări din traficul cotidian.


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu