10 trucuri pentru colorarea părului acasă


vopsea par


Colorarea părului acasă este o soluție confortabilă, prin care economisești bani și timp. Poți stăpâni procesul de colorare a părului și rezultatul final să fie cel pe care ți-l dorești cât timp înveți câteva trucuri esențiale pentru a obține o culoare spectaculoasă!



1. Hidratează părul înainte

Colorantul se comportă cel mai bine pe un păr hidratat și sănătos, așa că nu exclude tratamentele de hidratare din rutina ta de îngrijire, în special înainte de vopsirea părului.

2. Testează pe o șuviță

Ca să te asiguri că ai ales nuanța corectă, încearcă colorantul mai întâi pe o șuviță de păr din dreptul urechii, unde se poate pierde ușor. După 15 minunte cu colorantul aplicat, verifică culoarea la lumina naturală.

3. Mai deschis vs. mai întunecat

Când nu ești sigură ce variantă să alegi, mergi pe nuanța mai deschisă. Va fi mai simplu să închizi culoarea părului gradual, dacă asta îți dorești.

4. Regula celor două cutii

Dacă lungimea părului tău trece de umeri și, pe deasupra, are și tendința de a se usca, asigură-te ca ai două cutii de colorant în casă. Dacă rămâne una în plus, te va aștepta cuminte pe raft pentru data viitoare.

5. Vaselină, ulei de măsline sau pastă de dinți

Sunt trei produse pe care le ai acasă cu siguranță și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă vrei să folosești un colorant de păr închis la culoare. Aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și la ceafă, pentru a preveni pătarea. Cu atenție, însă, fără să atingi părul, altfel procesul de colorare nu va funcționa în zonele respective. În cazul în care apar pete, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și curăță cu o dischetă demachiantă.
Bonus: poți folosi balsam de buze simplu în locul vaselinei.

6. Secționează, secționează și iar secționează

Împărțirea corectă a părului este cheia prevenirii unui rezultat inconsecvent din punct de vedere al culorii și al acoperirii. Cea mai bună modalitate de secționare este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală dinspre o ureche spre alta. Astfel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă și lucrează înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.

7. Folosește două oglinzi

Un truc simplu, dar foarte eficient. Ține aproape o oglindă cu mâner pentru a verifica secțiunile din spatele capului, ca să te asiguri că ai acoperit toate secțiunile.

8. Cronometru 

Să te bazezi că verifici ora la timp este un mod care poate duce la rezultate nedorite. Ia-ți o măsură de siguranță astfel încât orice îți va distrage atenția, nu vei rata momentul exact când trebuie să speli părul.

9. Nu arunca mănușile după colorarea părului

Păstrează-le și pentru spălarea părului, când, în funcție de culoarea folosită, există riscul să te pătezi.

10. Ulei pentru protecția părului

Unul dintre factorii care afectează culoarea părului este apa cu un conținut ridicat de clor. Protejează-ți părul înainte.

Pentru păr uscat Gliss Color (preț recomdant 25,27 lei) cu complex de acid hialuronic care previne degradarea și îngrijește părul în timpul vopsirii, dar și după.


vopsea par


Pentru culoare în tendințe Palette Intensive Color Creme Elle Favorites (preț recomandat 12,91 lei) cu o nouă formulă care hrănește părul mai bine, având la bază un sistem complex de îngrijire cu cheratină, panthenol și ulei nutritiv. Mai mult, oferă o protecție cu 20% mai mare părului.


vopsea par


Pentru fire albePalette Deluxe Oil Care Color (preț recomandat 15,89 lei) cu o nouă formulă cu ulei natural de marula, pentru o culoare intensă, a cărei strălucire rezistă până la 10 săptămâni. Formula este mai delicată, conține cu 10% mai puțin amoniac, pentru o experiență de colorare mai blândă, păstrând totodată performanța de culoare.


vopsea par


Pentru culori pastelateSchwarzkopf LIVE Ultra Brights Pretty Pastels (preț recomandat 23,26 lei), noul colorant semi-permanent care oferă o colorare pastel la modă, un păr sănătos cu aspect moale și fin și care rezistă până la 8 spălări. Pentru a obține un rezultat ideal, are nevoie de o bază cu culoare deschisă.


vopsea par


Pentru păr închis la culoareSyoss Color (preț recomandat 18,9 lei), cu o nouă tehnologie SalonPlex care asigură 10 săptămâni de strălucire metalică intensă și cu 70% mai puține fire rupte datorită noului sistem împotriva deteriorării părului vopsit.

Voi ce folositi pentru colorarea parului? Va astept cu mare drag parerile!

KISSES!


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu