Sfaturi pentru gestionarea stresului în timpul pandemiei COVID-19 #Stămacasă


herbalife


 În timpul pandemiei COVID-19, mulți oameni urmăresc constant o avalanșă de știri tulburătoare și se confruntă cu o oboseală emoțională, fizică și mintală, în timp ce stau acasă și practică distanțarea socială. Conform unui sondaj recent, 88% dintre organizații au încurajat sau au solicitat personalului să lucreze de acasă, iar izolarea socială rezultată poate ridica nivelul de stres.


Acum, mai mult ca oricând, sănătatea noastră mintală ar trebui să fie o prioritate. Recunoașterea stresului și gestionarea acestuia sunt deosebit de importante astăzi, deoarece stresul cronic ne amenință starea de bine și slăbește capacitatea sistemului imunitar de a combate infecțiile. De asemenea, stresul poate avea un impact negativ și asupra sănătății fizice și psihice.

Poți să îți influențezi starea de spirit

De-a lungul timpului, oamenii au evoluat în ființe sociale fiind înconjurați de familie, prieteni și grupuri cu interese comune care îi ajută să facă față factorilor de stres ce pot să apară și să-și gestioneze sănătatea mintală. Deși acum suntem în era digitală, unde tehnologia ne permite să rămânem conectați, ne dorim în continuare interacțiunea umană prin contact (îmbrățișare, strângere de mână) și întâlniri cu alte persoane, pentru a ne menține psihicul sănătos.

Trăim timpuri incerte și mulți oameni simt mai mult stres și îngrijorare, deoarece crește rata șomajului, iar preocupările pentru sănătate devin mai mari. Un sondaj Gallup din 2018 a dezvăluit că 55% dintre americani au declarat că au suferit din cauza stresului, aproape 45% au raportat că s-au îngrijorat foarte mult, iar 22% au declarat că au experimentat furie. Astăzi, stăm acasă, încercând să înțelegem multe informații provenite de la diverse autorități și organizații medicale. Nu este surprinzător că mulți dintre noi se confruntă cu anxietate, depresie și alte probleme de sănătate mintală. Deși este important să rămânem conectați și la zi cu evenimentele actuale, acest lucru poate crea un sentiment mai mare de teamă și anxietate. Cu toate acestea, există modalități de a face față stresului care te vor ajuta pe tine și pe cei din jur să gestionați mai bine astfel de sentimente și să reduceți grijile.

Toată lumea reacționează diferit la stres, așa că este important să ne amintim că ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru alta. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să gestionezi nivelul de stres în timpul perioadei #stămacasă:
Identifică indiciile de stres. Scrâșnitul dinților, creșterea în greutate, durerile de cap, modificări ale dispoziției, dureri de spate și de gât, nopțile nedormite sunt semnale că te confrunți cu o stare de stres. Identificarea acestor indicii te va ajuta să știi când este timpul să adopți anumite strategii pentru a-ți reduce stresul.

Cunoaște factorii declanșatori. Dacă lucrezi de acasă sau urmărești știrile și te simți anxios, iritat sau întâmpini dureri de cap sau dureri de gât, este timpul să te ridici și să te deconectezi. Plimbă-te, ascultă muzică sau găsește un loc liniștit de relaxare. Toate acestea te pot ajuta să îți resetezi starea mintală și să te întorci la rezolvarea sarcinilor zilei.

Deconectează-te zilnic. Planifică pe tot parcursul zilei pauzele de la muncă sau de la calculator, citirea sau ascultarea de știri, inclusiv din social media. A fi conectat la tot ce se întâmplă în jurul nostru 24 de ore pe zi poate duce la încordare mintală și anxietate. Fă-ți timp să te relaxezi participând la activități pentru a rupe monotonia zilei. Interacțiunea cu oamenii în care ai încredere pentru a vorbi despre sentimentele tale poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea stării de spirit.
Găsește o activitate creativă. Petrece timp reconectându-te cu distracțiile care îți făceau plăcere sau găsește o nouă activitate sau hobby. Concentrarea pe ceva inedit te poate ajuta să te relaxezi și să te energizezi. Ia în considerare încercarea unei rețete noi pentru gătit, mersul pe jos, curățenia de primăvară sau participarea la un antrenament online pentru a reduce stresul și pentru a te ajuta să te simți mai revigorat.

Respiră pentru relaxare. Respirația naturală implică diafragma. Când respirăm folosind diafragma, stomacul nostru se extinde pe măsură ce inspirăm și se aplatizează când expirăm. După un timp, uităm să respirăm corect și tindem să ne folosim pieptul și umerii, ceea ce poate duce la respirații scurte și superficiale și crește astfel stresul și anxietatea. Nu există un timp mai bun ca cel prezent pentru a începe să lucrezi la respirația ta. Pentru început, găsește un loc liniștit unde să te întinzi. Pune o mână pe piept și cealaltă pe stomac. Când ești gata, inspiră încet. Ar trebui să simți stomacul că se extinde, iar când expiri, pieptul ar trebui să coboare. Exersează respirația de relaxare timp de 20-30 de minute zilnic pentru a-ți reduce nivelul de anxietate și a susține o stare de calm.

Mișcă-ți corpul. Menține-te activ. Găsește o activitate de recreere care îți place. Exercițiul fizic îmbunătățește starea generală de sănătate și starea de bine și este o modalitate foarte bună de a combate stresul. Atunci când faci exerciții fizice, se eliberează endorfine, substanțe chimice care ajută la reducerea percepției durerii și la îmbunătățirea stării de spirit. Exercițiile fizice regulate ajută, de asemenea, la îmbunătățirea calității somnului, ceea ce la rândul său reduce stresul și oboseala. Dacă ai o brățară fitness, stabilește-ți zilnic un obiectiv de 10.000 de pași. Acesta te va ajuta să te menții motivat și îți va da un sentiment de împlinire.

Rămâi conectat. Menținerea legăturii cu familia și prietenii este esențială. S-ar putea să fii izolat fizic, dar asta nu înseamnă că trebuie să pierzi legătura cu ceilalți. Încearcă să contactezi zilnic persoanele care sunt importante pentru tine folosind social media și videoconferințe sau telefonând.
Păstrează rutina. În mijlocul schimbărilor pe care nu le poți controla, rămâi consecvent cu activitățile de care te ocupi. Dacă lucrezi de acasă, stabilește-ți o rutină zilnică. Acționează ca și cum mergi la serviciu. Trezește-te la ora la care o făceai în mod normal și îmbrăcă-te în haine în care să te simți bine. Nu trebuie să porți un costum clasic, ci ținute casual. De asemenea, alege un spațiu de birou unde să nu fii deranjat pentru a putea să rămâi concentrat și nu uita să iei pauze regulate pe tot parcursul zilei pentru a te relaxa. Multe persoane care lucrează de acasă tind să rămână lipite de birourile lor și sunt mai puțin active. A lua pauze pe tot parcursul zilei așa cum ai face în mod normal la serviciu îți va oferi un sentiment de control și normalitate.

Este important să ne amintim că stresul este comun, reduce productivitatea și amenință starea de bine fizică și psihică. Informarea și dezvoltarea tehnicilor de combatere a stresului te vor ajuta să gestionezi și să ieși mai puternic la finalul acestei perioade.

KISSES!CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu