Iulian Constantin este primul roman desemnat Japanese Cuisine Goodwill Ambassador

 
București, 26 februarie 2024 - În cadrul ceremoniei organizate la Ambasada Japoniei în România, Excelența Sa, Domnul Ambasador Takashi Katae, i-a conferit titlul de Japanese Cuisine Goodwill Ambassador lui Iulian Constantin, pentru promovarea alimentelor japoneze, marcând astfel o recunoaștere a contribuției sale semnificative la popularizarea și îmbunătățirea gastronomiei japoneze în țara noastră.


„ Sunt profund onorat de acest tiltu, care nu este doar o recunoaștere a dedicării și pasiunii mele pentru mâncarea japoneză, ci și un angajament de a promova arta culinară japoneză atât în România, cât și peste tot în lume.”, a declarat Iulian Constantin, cofondator Zen Sushi si organizator Romanian Sushi Cup

Titlul "Japanese Cuisine Goodwill Ambassador" se referă la o distincție acordată persoanelor care sunt recunoscute pentru promovarea și protejarea gastronomiei japoneze în afara Japoniei. Acești ambasadori sunt responsabili pentru sprijinirea și încurajarea înțelegerii și aprecierii culturale a gastronomiei japoneze în diferite țări și comunități. Prin intermediul activităților lor, ei contribuie la consolidarea relațiilor culturale și diplomatice între Japonia și alte țări, promovând diversitatea bucătăriei japoneze în întreaga lume.

În iunie 2022, Iulian Constantin a organizat prima ediție a "Romanian Sushi Cup", contribuind la răspândirea și îmbunătățirea tehnicilor culinare japoneze nu doar în restaurantul său Zen Sushi, ci și în întreaga țară. 

În cadrul competiției World Sushi Cup din Tokyo, Zaharia Sorin a obținut locul 1 la categoria "Creative Sushi Open Competition", ocupând în același timp locul 3, în clasamentul general, iar Iulian Constantin a obținut al doilea Dan în sushi.

Anul acesta, a doua ediție a „Romanian Sushi Cup” , organizata in perioada 6-8 iuniem reunește cei mai buni specialiști din domeniul sushi-ului din România, oferindu-le o platformă pentru a-și demonstra abilitățile și creativitatea în fața unei audiențe internaționale. Competiția va servi ca un catalizator pentru inovație și excelență în arta culinară japoneză, consolidând în același timp legăturile culturale dintre România si Japonia.


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu