POFTE BUNE, un podcast despre nutritie si viata sanatoasa

 
Primul podcast despre nutriție, despre ce e bine și ce mai puțin bine, despre alegerile pe care le facem când vine vorba despre viata sănătoasă.


Pofte bune aduce la aceeasi masa un medic nutriționist - Dr. Laura Ene – și o persoană publică, om de radio, pasionată de tot ce înseamnă stil de viață sănătos – Alexandra Gavrilă.

Împreună vor discuta despre toate ingredientele din viața noastră: de la zahăr la grasimi, de la diete și rolul lor, la mâncarea de post, de la sport la sedentarism, despre toate pofte noastre.

Este, practic, un podcast din care fiecare dintre noi are de învățat. A mânca sănătos nu înseamă un stil de viață plin de restrictii. Iar lucrurile acestea sunt explicate și discutate în fiecare episod al podcastului.


Dr. LAURA ENE:

”Întotdeauna am crezut că nutriția și alimentația sănătoasă nu sunt mofturi, ci o dovada de respect, educație și responsabilitate fata de noi și cei apropiați,  spune dr. Laura Ene.

Din păcate nutriția nu se învață la școală, ci de multe ori la scoală vieții și de prea multe ori cu prețul ei. Prin tot ceea ce fac în general și mai ales prin acest proiect îmi doresc să susțin educația nutrițională și să ofer informații și explicații corecte într-o formă ușor de digerat, de înțeles și mai ales de aplicat. Practic să promovez măsură și echilibrul în toate aspectele legate de alegerile de zi cu zi, inclusiv și mai ales în alimentație și stil de viață. Vreau să fac un pic de lumina în aceasta piață suprasaturata de recomandări bombastice, rețete și diete minune, 

Vreau să ajut oamenii să privească stilul de viață sănătos nu că pe o restricție și o încorsetare ci ca pe ceva ușor, firesc, la îndemâna noastră a tuturor, că pe un cadou pe care îl oferă zilnic corpului și stării de bine

Temele pe care le vom dezbate sunt cele de interes general din sfera nutriției, de la alimente bune și rele cu adevărat, la ce înseamnă un stil de viață sănătos cum putem obține echilibrul într-o lume suprasaturata de idei și teorii care mai de care mai revoluționare, dar care iată, nu reușesc sub nicio formă să oprească acest flagel al obezității și supraalimentarii.

Dar mai ales îmi doresc să fie o emisiune din care toată lumea să aibă de învățat, de castigat idei și soluții ușor de aplicat și cu efecte vizibile pe starea generala de bine a fiecăruia.

Fără interdicții, fără restricții, dar cu măsură în toate. Să ne alimentăm firesc, să ne imprietenim cu corpurile noastre, să ne regăsim echilibrul alimentar.”


ALEXANDRA GAVRILĂ

E foarte dificil pentru un om care-și dorește să afle informații veridice legate de nutriție și vrea să aibă un corp sănătos, să mănânce bine, fără să aibă sentimente de vinovăție, să își găsească o sursă bună, pe înțelesul lui, care să îi explice care e treaba dom`le cu corpul nostru și cu mâncarea. Deja știm care-s poftele mai puțin bune.. noi, alături de doamna doctor Laura Ene, încercăm să vă arătăm poftele bune. :) Și evident, vă lăsăm să alegeți ce e mai bun pentru voi.Podcastul va fi difuzat de două ori pe lună, pe canalul de youtube cumvaplace.ro – link https://www.youtube.com/watch?v=klTTEH1KBkE
CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu