Salatele care dau... tonul dietelor

 

eva tonPerioada de glorie a cărnii roșii s-a încheiat odată cu trecerea Sărbătorilor de iarnă. E vremea să ne reîntoarcem la... viața normală și, dacă se poate, să dăm cât mai repede jos kilogramele acumulate. Dar nu prin înfometare, pentru că asta nu e o soluție. Ne-am propus să slăbim, nu să ne îmbolnăvim!


Dintotdeauna, în orice dietă, salatele au fost prezente. De ce? O dată pentru că în legume, cereale și leguminoase se găsesc aproape toți nutrienții de care organismul are nevoie. Apoi, pentru că ele conțin și fibre, iar fibrele sunt esențiale pentru obținerea senzației de sațietate dar și pentru un tranzit intestinal normal. Bineînțeles, pe lângă legume, este nevoie și de proteine de calitate, cea mai sănătoasă sursă fiind de departe peștele. Și cel mai potrivit într-o dietă, tonul. 

Salata verde cu porumb și ton este una clasică. Dar oricât de gustoasă și de sățioasă este ea, mai trebuie schimbat meniul, pentru a nu deveni plictisitor. De aceea am făcut pentru tine o selecție și am ales trei salate delicioase cu ton, foarte ușor de preparat, numai bune atunci când vrei să mănânci ceva ușor și totodată hrănitor.


eva ton


Salată de ton cu avocado

Ai nevoie de: o conservă EVA Ton întreg în suc propriu (scursă), un avocado tăiat cubulețe, 5-6 roșii cherry tăiate în jumătate, câteva frunze de salată Iceberg, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

Cum se prepară

Așează frunzele de salată într-un bol mare, adaugă tonul, avocado și roșiile cherry. Stropește cu zeamă de lămâie și ulei de măsline, apoi asezonează cu sare și piper după gust.

Salată de ton cu năut 

Ai nevoie de: o conservă EVA Ton întreg în ulei de măsline, 150 g de năut fiert, un castravete proaspăt tăiat cubulețe, pătrunjel proaspăt tocat, sare și piper.

Cum se prepară

Se amestecă tonul cu năutul și castraveții într-un bol mare, se asezonează cu sare și piper după gust și se presară pătrunjel proaspăt, tocat fin.

Salată de ton cu quinoa

Ai nevoie de: o conservă EVA Ton întreg în ulei vegetal (scursă), 150 g quinoa fiartă, câteva buchete de broccoli fiert, 3-4 roșii uscate (tocate), 100 g de brânză feta (sfărâmată), ulei de măsline și oțet balsamic.

Cum se prepară

Într-un bol se amestecă tonul, quinoa, broccoli, roșiile uscate și brânza feta. Se stropește cu ulei de măsline și oțet balsamic și se amestecă astfel încât toate ingredientele să fie scăldate în dressing.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu