Obiecte vechi, ghivece noi

Eu locuiesc la curte si trebuie sa recunosc ca suntem inca in proces de amenajare, asa ca orice sursa buna de inspiratie pe care o descopar imi place sa o salvez undeva, ca sa ma pot intoarce la ea mai tarziu si sa o studiez pe indelete!

Si pentru ca nu vreau sa pastrez doar pentru mine ceea ce descopar, impartasesc si cu voi informatiile, pentru ca sunt sigura ca pot deveni o sursa de inspiratie si pentru unii dintre voi!

Grădina este un spațiu incitant, în care, dacă investim atenție și dedicare, nu vom conteni sa inovăm. Pentru a intensifica farmecul ei și a valorifica anumite obiecte, ce aparent ne-au ieșit din uz, putem înlocui ghivecele clasice de lut cu propriile creații, iar rezultatele vor uimi!
Este minunat să reciclezi obiectele uitate de timp și să le poți da o viața nouă, amenajându-ți, cu costuri reduse, o grădină unică. Spațiul verde din fața casei sau cel din balcon se vor revigora cu puțină creativitate, prin reinventarea și reintegrarea acelor obiecte de care nici nu mai știai că există. FamousRoses.eu îmbogățește lumea florilor cu game variate de trandafiri în ghivece ce de-abia așteaptă să fie reinventate. Fie că ești un iubitor al stilului retro, romantic, industrial sau eco, obiectele demne de muzeu te așteaptă să le aduci chiar tu în scenă!
De multe ori, o roabă ponosită este sortită grămezii de fiare vechi din magazie. Ar fi cazul să o cureți de rugină, să o vopsești și să o repui în circuit ca suport de flori. Se potrivește perfect trandafirilor, fiind suficient de încăpătoare încât aceștia să creasca și să se dezvolte sub razele soarelui și sub privirea ta. Trandafirul Claude Brasseur  de pe FamousRoses.eu are o superbă culoare violet-purpuriu, o formă perfectă, într-un frunziș dens, verde închis, semi-mat. Florile au aproximativ 75 de petale, un diametru de 14cm și un parfum de Verbena si lămâie. În plus, trandafirul Claude Brasseur este deosebit de rezistent la maladii.
Păstrează amintirea vacanței de vară într-o cutie metalică mare de măsline grecești, în care poți transplanta Carte D’Or, un trandafir de culoare galben aprins, cu o înflorire foarte abundentă, o vegetație compactă și o rezistență bună la maladii. Cromatica sa înviorătoare îți va aduce soarele în gradină și te va înmiresma cu parfumul său. Cutiile pot fi revopsite sau înfășurate cu funie. Culorile sunt la alegerea ta! De la flori parfumate la ierburi aromate sau răsaduri, tuturor plantelor le va sta bine în aceste suporturi ingenioase. În plus, poți umple un perete gol din balcon cu ghivece cu flori din cutii metalice sau să obții un un gard viu, folosindu-te de suporturi din lemn.
Surprinde-i și pe cei mai tineri vizitatori ai grădinii tale: plantează câteva flori într-o mașinuța de jucărie! Nu mică le va fi mirarea că, aceste vehicule sunt alimentate cu un alt fel de combustibil. Tot pentru distracția celor mici, nu arunca pet-urile! Vei face un bine mediului înconjurător și îți vei putea bucura copiii când le vei cere ajutorul în crearea unor suporturi de ghivece în formă de pisicuțe, bufnițe, iepuri sau căței. Sunt de preferat sticlele din plastic cu ’piciorușe’ cărora să le tai partea superioară astfel încât să obții forma unor urechi. Cere-le ajutorul copiilor și pictați împreună ochii, nasul și gura animăluțelor, așezați în interior ghivece cu flori deja plantate și aranjați noile suporturi pe balustrada balconului sau a terasei, ori chiar direct pe iarba din grădină! Cu siguranță îi vei face pe cei mici, dar și pe vecini să zâmbească la vederea acestor suporturi de efect.
Pasionaților de călătorie le propunem transformarea vechilor valize și coșurilor de nuiele în suporturi pline de personalitate. Nu necesită eforturi mari de adaptare, dar este important ca pământul să îl pui înainte într-o pungă de plastic sau coșul să fie căptușit cu folie de plastic pentru a nu permite pământului să se împrăștie.
Pentru un asemenea aranjament, trandafirul Tineke, cu flori albe imense cu peste 50 de petale, se potrivește mănușă. Inițial el a fost introdus pentru industria de flori tăiate, rezistând peste 10 zile in vază. Mult mai bine, însă, ar înnobila grădina, fiind un trandafir foarte rezistent la intemperii și boli. Inflorește bine indiferent că vremea este ploioasă, prea călduroasă sau dimpotrivă, friguroasă.
Amenajarea grădinii visurilor tale poate fi o experiența plină de creativitate. Ea te va antrena să cauți resurse noi permanent, iar spațiul personalizat de tine se va bucura de o reală popularitate, mai ales dacă alegi sa-l îmbogățești cu trandafirii celebri de pe http://www.famousroses.eu/.

Ce spuneti? V-am dat si voua cateva idei de amenajare a gradinii sau balconului? Mi-ar placea sa aflu daca voi refolositi anumite obiecte care zac uitate prin casa...Va astept cu mare drag parerile, experientele!

KISSES!CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu