Endorfinele și starea de bine pot fi atrase ca un magnet

 




      Sportul face parte din rutina ta zilnică? Nu chiar, așa-i? Păi, sincer, bănuiam. Deci, faci parte și tu din tabăra celor care se confruntă adesea cu durere, inflamație, indispoziție, imobilitate... Uite așa,  corpul ne trimite rând pe rând semnale, cărora ar fi bine să le acordăm atenție. Însă, așa cum apar noi condiții de sănătate, tot așa știința și tehnica țin pasul cu acestea și vin în întâmpinarea noastră cu cele mai smart și eficiente soluții.


       Nu ești în cea mai bună stare de sănătate? Spatele te supără, articulațiile îți răpesc bucuria de a trăi, nu dormi bine și nici nu ești în cea mai bună formă fizică? 

Soluția e chiar aici: Magnetoterapia!

       Magnetoterapia este o tehnică terapeutică non-invazivă care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite patologii, în special în fizioterapie, ortopedie și traumatologie. Tratamentul se bazează pe ideea că expunerea corpului la câmpuri magnetice de joasă frecvență poate stimula procesele naturale de vindecare ale organismului și poate îmbunătăți sănătatea generală.

       Astăzi, magnetoterapia este adesea recomandată în căile de recuperare datorită invazivității sale foarte scăzute și absenței aproape totale a efectelor secundare. De altfel, acesta e și marele avantaj al acestei terapii!

Când poate fi folosită magnetoterapia? 

       „Această terapie poate fi utilizată pentru ameliorarea durerii, reducerea inflamației, accelerarea vindecării fracturilor osoase și ale țesuturilor moi, îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului. În plus, magnetoterapia poate fi, de asemenea, utilizată pentru a trata tulburări precum artrita, fibromialgia și neuropatia periferică.”, aflăm de la medicul balneolog Fülöp Nagy Jeremiás Cristina - Ensana Health Spa Hotels Sovata.

       Magnetoterapia este o alegere inteligentă pentru persoanele care doresc să-și trateze patologiile într-un mod natural și neinvaziv. În plus, poate fi combinată cu alte terapii tradiționale pentru a-și spori eficacitatea.

Magnetoterapia te poate ajuta să trăiești o viață fără durere și patologie. 

       Alegerea magnetoterapiei înseamnă alegerea unei soluții sigure și fără efecte secundare. Până în prezent, magnetoterapia reprezintă una dintre cele mai utilizate terapii clinice pentru tratarea atât a problemelor post-traumatice, cât și a celor cronice, cum ar fi durerile de spate. Este adesea indicată în bolile inflamatorii (artroze, flebite, tendinite, nevrite) și reumatice, în patologiile rezultate din traume recente, în repararea ulcerelor de tot felul și în tratamentul osteoporozei.

Beneficiile magnetoterapiei? Multe și recunoscute!

       În primul rând, magnetoterapia ajută la ameliorarea durerii: câmpurile magnetice stimulează producerea de endorfine, substanțe naturale care reduc senzația de durere. În plus, această terapie poate îmbunătăți circulația sanguină și limfatică, promovând recuperarea țesuturilor.

       Magnetoterapia este, de asemenea, utilizată pentru combaterea inflamației, reducerea stresului și anxietății și îmbunătățirea somnului, așa cum am amintit deja. Este o opțiune terapeutică care poate fi utilizată ca o completare a terapiei medicamentoase. Dacă suferi de dureri articulare, probleme musculare sau tulburări de somn, tratamentul cu magnetoterapie poate fi soluția potrivită pentru tine. Nu ezita să ceri sfatul medicului pentru a descoperi toate beneficiile acestei terapii naturale și non-invazive!




Concret, în ce cazuri este recomandată magnetoterapia?

       Fizioterapeuții folosesc pe scară largă câmpurile magnetice, deoarece le oferă un arsenal terapeutic larg, aplicabil bolilor sistemului nervos, locomotor, circulator și al pielii:

       Magnetoterapia este utilizată pentru a accelera procesul de vindecare a fracturilor, în special a fracturilor osteoporotice, fracturilor post-traumatice, fracturilor vertebrale, fracturilor periprotetice, fracturilor încheieturii mâinii (fractura Colles și Goyrand). 

       De asemenea, datorită efectului său antiinflamator și analgezic, magnetoterapia poate fi utilizată pentru a reduce simptomele dureroase legate de prezența osteoartritei, în special gonartroza (osteoartrita localizată la nivelul genunchiului), coxartroza (osteoartrita localizată la șold), rizoartroza (osteoartrita articulației trapez-metacarpiene) și spondilartroza (osteoartrita coloanei vertebrale).

       Această terapie fizică este utilizată, cel mai adesea în asociere cu alte terapii fizice, medicamente și sesiuni de reabilitare motorie, în tratamentul durerilor de spate (lumbago, lombosciatică) și în durerile de col uterin. În plus față de efectele antiinflamatorii și analgezice deja menționate, în acest caz, tratamentul este util mai ales pentru efectul decontracturant, relaxant asupra mușchilor adiacenți zonei dureroase.

       Magnetoterapia are un efect benefic dovedit în tratamentul osteoporozei, în special în formele localizate de osteoporoză (de exemplu, boala Sudek). Stimulează osteogeneza prin inducerea acțiunii osteoblastelor, favorizează mineralizarea osoasă prin depunerea calciului, stimulează producția de colagen și crește vascularizația locală. Rezultatul: o îmbunătățire a compoziției structurale a osului și, în consecință, a rezistenței sale.

       Unde mai pui că magnetoterapia este un instrument terapeutic valoros în tratamentul fasciitei plantare, a bolii călcâiului și a tendinopatiei lui Ahile! Ajută la vindecarea țesuturilor moi, reduce edemul și inflamația locală, oferind ameliorarea durerii.

Magnetoterapia este folosită și în medicina estetică împotriva ridurilor și celulitei

       Această terapie este, de asemenea, destul de eficientă în tratamentul pielii inestetice, cum ar fi celulita și ridurile, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și stimulării producției de colagen.

Când nu este recomandată magnetoterapia?

       Această terapie alternativă care utilizează câmpuri magnetice pentru a trata diferite afecțiuni nu este potrivită pentru toți pacienții. Astfel că, există situații în care poate să nu fie recomandată sau trebuie să se utilizeze cu precauție.

       În primul rând, magnetoterapia nu trebuie utilizată la pacienții cu stimulatoare cardiace sau alte dispozitive medicale implantate, deoarece câmpurile magnetice pot interfera cu funcționarea acestor dispozitive.

       În plus, magnetoterapia nu este recomandată nici în timpul sarcinii, deoarece efectele asupra fetusului nu au fost studiate pe deplin și pot exista riscuri pentru sănătatea copilului.

       În cele din urmă, această terapie nu trebuie utilizată la pacienții cu boli infecțioase sau inflamatorii acute, deoarece câmpurile magnetice pot crește inflamația și pot agrava simptomele.

Discută întotdeauna cu medicul tău, înainte de a începe orice tip de terapie alternativă.

Apelează la profesioniști și alege înțelept!

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu