Hedepy, platforma de psihoterapie online, a încheiat 2023 cu o investiție de 3.9 milioane de euro

 


Lukáš Krčil
București, 09aprilie 2024. Hedepy, platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume, a finalizat la sfârșitul anului trecut cea mai mare investiție de până acum, 3.9 milioane de euro. Compania a finalizat rundele de investiții din 2023 atât prin intermediul investitorilor străini existenți, cât și al celor noi. 


Nation 1 Fund și angel investor-ul Leoš Navrátil au investit în Hedepy, care a reușit să își dubleze valoarea estimată față de ultima rundă de investiții, pentru a treia oară. Fondul maghiar Impact Ventures, care a condus această rundă, este, de asemenea, un nou investitor, iar unul dintre clienții corporate actuali ai platformei, AspectWorks, completează cvartetul de investitori. Platforma va folosi finanțarea pentru a-și dezvolta aplicația utilizată pentru îngrijirea preventivă a sănătății mintale și pentru a extinde sprijinul acordat clienților business care folosesc Hedepy pentru angajații lor.

În România, platforma s-a lansat în 2021, are peste 40 de psihoterapeuți și mai bine de 3250 de clienți, care anul trecut au participat la peste 10.000 de sesiuni de terapie.

Hedepy funcționează pe piața cehă din 2020, iar până în prezent platforma s-a extins în alte nouă  piețe europene, printre care Polonia, România, Ucraina, Grecia și Ungaria. În cinci dintre aceste țări, Hedepy este lider de piață iar, în prezent, peste 60% din ședințele de terapie se desfășoară în afara țării de origine. Comunitatea de peste 450 de terapeuți Hedepy cuprinde diferite școli și direcții terapeutice, care își împărtășesc cunoștințele și pasiunea pentru terapie ca mod de îmbunătățire a vieții.

Îngrijirea sănătății mintale este un subiect din ce în ce mai important, lucru evidențiat de creșterea platformei cu mai bine de 200% de la an la an, ceea ce se traduce în peste 100.000 de ședințe de terapie realizate anul trecut. 

Pe lângă sesiunile de terapie online, Hedepy oferă clienților săi din aproape toate tările o zonă avansată de self-help, care își propune să creeze un spațiu în care oamenii să se concentreze atât pe rezolvarea problemelor acute, cât și pe prevenție. Pe lângă conținutul video educativ, aceștia pot face teste orientative care le oferă informații despre originea problemei sau a nesiguranței lor sau pot deschide o discuție cu psihoterapeutul ales. Hedepy oferă astfel utilizatorilor posibilitatea de a-și îngriji în mod cuprinzător bunăstarea mintală într-un singur loc, în orice moment și oriunde din lume. Prevenția este un factor-cheie în sănătatea mintală, deoarece intervenția promptă poate fie să prevină direct problema, fie cel puțin să accelereze semnificativ rezolvarea acesteia.

"Piața a evoluat, s-a înțeles de ce este important să avem grijă de sănătatea noastră mintală, astfel că am găsit multă deschidere și interes pentru acest gen de servicii. Iar asta se întâmplă inclusiv la nivel corporate. Suntem contactați de furnizori de asigurări, companii și chiar școli care se preocupă de bunăstarea angajaților lor și care, în același timp, își dau seama că prevenția este cheia succesului", explică Lukáš Krčil, CEO și co-fondator al Hedepy. 

Pe lângă terapia pentru persoane fizice, platforma oferă terapie și companiilor, ca beneficiu. Numărul de clienți corporate s-a dublat în ultimul an. Este vorba despre companii precum Havel and Partners, Ford, Multisport, Oktagon și Unicredit Bank.

Terapia online este potrivită atât pentru clienți, cât și pentru terapeuți

Anul trecut, platforma a lansat și servicii de psihiatrie online în Cehia, pe care le oferă prin intermediul unor psihiatri verificați și calificați, în colaborare cu Unicare Medical. Fiecare dintre profesioniștii cu care colaborează, fie că este vorba de terapeuți sau psihiatri, trebuie să îndeplinească standardele stricte necesare, ceea ce nu duce însă la o lipsă de candidați - Hedepy are în prezent peste 1.500 de persoane pe lista de așteptare în toate țările în care operează. Astfel, terapia online nu este populară doar în rândul clienților, ci și în rândul terapeuților. Ea le oferă acestora flexibilitate în ceea ce privește timpul, posibilitatea de a lucra de aproape oriunde și oportunitatea de a aborda cu clienții probleme diferite de cele cu care se confruntă în practica lor obișnuită.Despre Hedepy

Platformă de terapie on-line, Hedepy, s-a lansat în Cehia în 2020 și în doar 3 ani s-a extins în alte 9 țări, activând în prezent în prezent în Slovacia, Ucraina, Italia, Polonia, Ungaria, România, Lituania, Slovenia,și Grecia, fiind disponibilă în 11 limbi. În toată Europa, Hedepy are astăzi afiliați peste 450 de psihoterapeuți calificați, prin intermediul cărora facilitează sute de sesiuni zilnic.  

Pentru mai multe informații, accesați www.hedepy.ro  

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu