Boostul nebănuit pe care apa termală îl dă corpului tău

 




       Tot pe fugă ești și azi? Câte sarcini ai de îndeplinit sau, mai bine zis, câte ore are, de fapt, ziua ta? Spune stop chiar acum și reflectă puțin la viața ta, la nevoile corpului tău!


       Trăim într-o epocă care ne determină să alergăm continuu, fără să ne amintim să ne mai oprim, să respirăm pur și simplu! Dar, știi și tu: acest stil de viață nu este bun pentru corpul nostru! Prin urmare, este important să-ți faci timp pentru tine, pentru a-ți recâștiga relaxarea și bunăstarea mentală. Vrei o idee? Un sejur la spa este o soluție excelentă pentru a te deconecta de la rutina vieții cotidiene și pentru a te dedica doar ție și astfel să elimini stresul.

Apa termală este un adevărat elixir al stării de bine pentru corp și minte

       Alege Băile Herculane drept următoarea ta destinație pentru starea de bine! De ce să faci asta? Pentru că cei care au încercat apa din Băile Herculane știu că este un adevărat panaceu pentru un număr mare de afecțiuni. Beneficiile apei termale și proprietățile particulare ale acestei ape sulfuroase o fac un prieten al sănătății și bunăstării.

       Apa termală din Herculane este bogată în calciu, magneziu, mangan, siliciu, potasiu, cupru și zinc. Aceste elemente sunt esențiale pentru o piele sănătoasă și ajută la hidratare, regenerare și calmare:

·       Calciul protejează, hidratează și purifică pielea;

·       Magneziul accelerează procesul de vindecare;

·       Manganul are proprietăți antioxidante și stimulează regenerarea celulară;

·       Siliciul tonifică pielea și are un efect anti-îmbătrânire;

·       Potasiul hidratează profund derma;

·       Cuprul ameliorează procesele inflamatorii;

·       Zincul calmează pielea iritată și accelerează rotația celulelor.




Beneficiile apei termale asupra pielii

       Având în vedere bogăția de elemente din compoziția sa, apa termală se dovedește a fi un aliat prețios pentru bunăstarea pielii: efectul său remineralizant este de fapt funcțional pentru toate tipurile de piele. Printre acțiunile cele mai cunoscute și testate științific amintim:

·       oxigenarea și hidratarea profundă a pielii uscate și sensibile; restabilirea tonusului și catifelarea pielii;

·       vindecarea și stimularea mai rapidă a proceselor legate de regenerarea pielii, marcate de agenți externi și timp;

·       efect decongestionant și calmant pentru pielea stresată, grasă și impură.

       Pielea sănătoasă, hidratată, reparată și stimulată corespunzător conferă un aspect mai luminos și mai proaspăt și astfel, un sentiment de bunăstare radiază puternic asupra corpului, atât din interior, cât și la exterior.

Beneficii pentru față

       Datorită bogăției sale de oligoelemente, apa termală este un aliat prețios în formularea produselor faciale, cu următoarele efecte: Calmează și reduce roșeața, oferind tenului un aspect mai luminos, mai proaspăt.

Băile termale sunt o adevărată resursă prețioasă a naturii. De ce este apa din Băile Herculane bună pentru tine?

       Apa termală de la Băile Herculane ascunde o adevărată comoară de beneficii pentru sănătate. Este recunoscută pentru tratamentele diverselor afecțiuni medicale.

       Curios să afli mai multe despre această apă care continuă să facă minuni pentru sănătate?  Hai să explorăm câteva dintre acestea:

Tratamente naturale eficiente

       Apa din băile termale de la Herculane conține o varietate bogată de minerale, inclusiv clorurosodice, calcice, saline și sulfuroase. Aceste ape au efecte deosebite asupra sănătății și pot trata o gamă largă de afecțiuni, de la probleme ale aparatului locomotor și reumatism până la afecțiuni neurologice și stări de convalescență. Mineralele din apa termală netezesc pielea și o hidratează, iar sulful poate diminua probleme precum psoriazisul, eczemele și iritațiile. Prin deschiderea porilor pielii, corpul absoarbe aceste minerale, beneficiind de toate efectele pozitive ale lor.”, punctează dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Reducerea durerii

       Căldura apei termale poate slăbi percepția durerii prin blocarea receptorilor pentru durere din corp. Aceste ape sunt deosebit de utile pentru cei care suferă de artrită reumatică și dureri musculare.

Stare de bine și confort

       Factorii naturali terapeutici din apele termale de la Herculane pot fi folosiți atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic. Băile termale și cele sulfuroase completează starea de bine, diminuând depresia și pesimismul și oferind o senzație de liniște și confort.

Ajutor în afecțiunile respiratorii

       Această apă este, de asemenea, un antiinflamator eficient al tractului respirator superior și asigură o acțiune imunostimulatoare. Vaporii inhalatori sunt utilizați pentru a combate sinuzita, otita și alte patologii.

Acțiune antiinflamatoare

       Sulful și bicarbonatul de sodiu prezente în compoziția apelor termale au o acțiune antiinflamatoare recunoscută asupra cartilajului articular. În plus, apele termale stimulează sistemul imunitar, promovând producerea de imunoglobuline secretoare și circulante.

Proprietăți antiseptice

       Apele termale au, de asemenea, proprietăți antiseptice, legate de prezența sărurilor halogen, cum ar fi iodul și clorul, care permit îmbunătățirea acelor enzime prezente în celulele albe din sânge responsabile de distrugerea elementelor externe corpului, cum ar fi bacteriile.

Pe scurt, apa termală nu numai că oferă beneficii externe, ci contribuie și la bunăstarea interioară a corpului. Un strop de apă termală poate face minuni! Te așteptăm la Băile Herculane!


 


CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu