„Istoria Biblica a Noului Testament”, de Prof. A. P. Lopuhin - o lucrare de referinta si o resursa valoroasa despre evenimentele si invataturile din Noul Testament

 

istoria biblica



Editura Paul Editions lanseaza in luna aprilie "Istoria Biblica a Noului Testament", o serie de 3 volume de referinta dedicata celor interesati de studiul Noului Testament si nu numai. Lucrarea ampla si valoroasa in traducerea Patriarhului Nicodim, exploreaza evenimentele si invataturile din Noul Testament. Lucrarea de cercetare academica reprezinta in acelasi timp o contributie valoroasa la intelegerea si interpretarea textului sacru si a traditiilor crestine si prezinta lumii contemporane bogatia si profunzimea intelepciunii biblice.


„Istoria Biblica a Noului Testament” aduce in fata cititorilor, trei lucrari remarcabile si cuprinzatoare, care imbina expertiza academica si spiritualitatea crestina intr-o sinteza semnificativa si inspirata. Seria beneficiaza de cercetarea profesorului A. P. Lopuhin, recunoscut pentru contributiile sale majore in domeniul studiilor biblice si teologice, iar aceasta este o alta dovada a experientei si pasiunii sale pentru intelegerea textelor sacre.


istoria biblica


Cele 3 volume se remarca prin detaliile bogate si interpretarile precise, oferind cititorilor o intelegere profunda a textului biblic si a semnificatiei sale in contextul istoric si teologic al vremii. Traducerea realizata de Patriarhul Nicodim confera autenticitate si incredere acestor lucrari, aducand in lumina cunoasterii moderne un text stravechi, dar mereu actual.

Primul volum aduce in prim-plan evenimentele si invataturile esentiale din perioada care cuprinde nasterea lui Hristos pana la botezul Domnului. Cele 26 de capitole incluse in acest volum ofera o perspectiva ampla asupra contextului istoric si religios in care s-au petrecut aceste evenimente fundamentale pentru crestinism. 

„Cu volumul de fata incepem Noul Testament al Istoriei Biblice. Nu ne vom apuca sa spunem cata vreme ne-a cerut aceasta editie si cata munca, pentru ca vremea este dar de la Dumnezeu, iar munca este datoria noastra.... terminand aceasta opera a noastra, noi dorim numai un singur lucru, ca toti cititorii nostri, si cei binedispusi, si cei dusmanosi, sa se refere catre ea cu acel duh crestinesc de indulgenta si sinceritate, care este conditia prima si indispensabila de pretuire dreapta a muncii altuia.” A.L. 11 iunie, 1894 S.Peterzburg.


istoria biblica


Celelalte doua volume ale lucrarii vor explora si detalia alte aspecte majore ale Noului Testament, oferind cititorilor o perspectiva comprehensiva asupra intregii vieti a Fiului lui Dumnezeu.

„In alcatuirea acestor doua tomuri, ca si a celorlalte patru, noi ne-am folosit liber de studiile celor mai buni bibleisti moderni si sub forma de suplemente am inserat in traducere cunoscuta opera a bibleistului francez F. Vigourou, „Noul Testament” si descoperirile arheologice in care cititorii pot gasi o multime de 6 date uimitoare pentru combaterea atentatelor criticii negative la demnitatea istorica a cartilor Noului Testament. Deci, cu Dumnezeu inainte? Intentia noastra a fost sa dam societatii noastre culte o astfel de carte, in care ea, cunoscand intr-o expunere accesibila pentru toti, cele mai bune rezultate ale cercetarilor si descoperirilor biblico-apologetice, ar putea gasi pentru sine sprijinul cuvenit in lupta cu rationalismul si negarea, ce dau navala la noi din toate partile, si sa se intareasca in convingerea, ca orice furtuni ar starni spiritul necredintei moderne, acesta e neputincios de a zdruncina stanca cea neclintita, pe care se reazama adevarul etern al Sf. Scripturi. Pe cat am putut izbuti a realiza aceasta intentie, nu ne e dat noua sa judecam; dar noi ne mangaiem cu credinta dulce, ca Judecatorul Rasplatitor, in nesfarsita indurare si indulgenta catre neputinta noastra, si intentiile cele bune le pretuieste.” A.L. 11 iunie, 1894 S.Peterzburg

"Istoria Biblica a Noului Testament" este mai mult decat o simpla lucrare de referinta, este o calatorie in timp plina de intelepciune, care ne ajuta sa intelegem mai bine traditiile, valorile si invataturile care au fundamentat crestinismul de-a lungul secolelor. Autorul impartaseste cunostintele si perspectivele sale acumulate de-a lungul unei cariere bogate si dedicate studiului Bibliei si a teologiei. Lucrarea sa aduce o abordare riguroasa si academica, completata de o intelegere profunda si respect pentru textul si traditiile crestine.

Profesorul Lopuhin a contribuit semnificativ la domeniul studiului Bibliei, intelegerea textelor sacre si la transmiterea invataturilor sale catre generatii succesive.  Opera lui aduce o perspectiva noua si profunda asupra Noului Testament, evidentiind aspectele istorice, culturale si teologice ale perioadei si evenimentelor tratate in scrierile biblice. Cele 3 volume ofera o intelegere holistica a textului biblic si a semnificatiei sale pentru credinta crestina.

De-a lungul carierei sale, Profesorul Lopuhin a publicat numeroase lucrari care au contribuit la intelegerea mai profunda a Bibliei si a traditiilor religioase. Istoria Biblica a Noului Testament este una dintre cele mai valoroase si importante contributii ale sale, aduce lumii academice si crestine o lucrare de referinta si o resursa valoroasa pentru studiul si interpretarea textelor sacre.

Primul volum din seria „Istoria Biblica a Noului Testament” apare luni, 8 aprilie la chioscurile de presa, pe site-ul editurii pauleditions.ro si in curand in magazine online (Libris.ro, Elefant.ro, Librarie.net, Bookzone.ro, Librex.ro, LibrariaDelfin.ro, Carturesti.ro), in librariile din toata tara ( Compania de Librarii Bucuresti, Carturesti, Sedcom Libris Iasi, Pravalia cu carti), pe rafturile librariilor Sedcomlibris Suceava (Librariile Alexandria) si Compact Brasov (Librariile Bookcity). Volumele 2 si 3 din serie vor fi disponibile incepand cu 15, respectiv 22 aprilie. Pret recomandat per volum: 40 de lei.

Despre Editura Paul Editions

Editura Paul Editions a fost infiintata in anul 2016. Cartile publicate acopera domenii diverse precum istorie, memorialistica, jurnale, biografii etc. Printre autorii de renume ai editurii se numara: Nicolae Iorga, I. G. Duca, Alexandru Marghiloman, Alexandru Tzigara-Samurcas, Cristian Troncota, Paul Niculescu-Mizil, Constantin Argetoianu (Seria „Memorii pentru cei de maine"); Constantin Dimitrescu-Severeanu (Volumele „Din amintirile mele. Intimitati din cercul palatului regal”) si multi altii. Printre cele mai recente apartii se numara: „Inegalabilul Davila” - Povestea legendara a parintelui medicinei romanesti; „Grigoras Dinicu si Bucurestii lautarilor de altadata", de George Sbarcea; "Cafeneaua cu Poeti si Amintiri", de George Sbarcea; “Scurta istorie a lumii”, de Herbert George Wells; volumele „Mari Romani – La rascruce de veacuri”, de Nicolae Petrascu.

CONVERSATION

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu