Tu ce ştii despre sporturile de iarnă?

Dragile mele, iarna este anotimpul în care devenim mai interesaţi de sporturile de sezon, mai ales pentru că vremea ne permite. Ski, snowboarding, patinaj, toate acestea pot înlocui cu succes o sesiune de mişcare la sala de sport. Mai mult, sporturile de iarnă sunt benefice atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mentală.



Cele mai practicate sporturi de iarnă sunt ski-ul, snowboarding-ul şi patinajul. Beneficiile comune ale acestor sporturi sunt întărirea musculaturii, reducerea riscului bolilor de inimă şi a infarctului miocardic şi reducerea stresului. Un alt beneficiu al sporturilor de iarnă îl reprezintă arderea de calorii. O singură oră pe pârtie sau pe gheaţă te poate ajuta să scapi de 500 de calorii. Dacă nu te-ai decis încă asupra destinaţiei de vacanţă, este bine de ştiut faptul că cele mai lungi pârtii de ski din România se află în Poiana Braşov (Drumul Roşu: 4,7 km, urmată de Sulinar: 3,3 km).

Indiferent de sportul pe care îl practici, nu ignora siguranţa! Costul unui echipament adecvat pentru ski sau snowboarding se poate ridica la 3.000 - 3.500 lei. Preţul te poate speria în prima instanţă, dar nu şi atunci când este vorba de sănătatea ta şi a celor dragi. În anotimpul rece, aproximativ 40% dintre leziuni sunt la genunchi, 7% sunt identificate la nivelul ligamentului colateral ulnar al articulaţiei cotului, iar 5% sunt identificate la nivelul craniului. Purtând un echipament de calitate poţi evita neplăcerile ulterioare.

Amatorii de adrenalină şi senzatii tari se vor simţi ca-n rai, vitezele atinse prin practicarea sporturilor de iarnă fiind ameţitoare. O săritură cu skiurile poate atinge viteza de 95 km/oră, o coborâre cu skiurile 80 km/oră, sau chiar 145 km/oră în cazul unei coborâri cu sania. Nu ţi se pare suficient? Gândeşte-te atunci că viteza medie a unui autovehicol pe autostradă în condiţii de iarnă este de 72 km/oră.

Preda Publishing a realizat un infografic în care a adunat toate aceste date.




Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondată în 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promovează un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, dietă echilibrată şi respect pentru natură. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

iRun, colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colecţie dedicată ciclismului
iTri, colecţie dedicată triatlonului, sport ce capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în Romania
iBall, colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
iClimb, colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
iLegend, colecţie dedicată legendelor sportului.

Trebuie sa recunosc ca eu nu sunt o fire sportiva desi ar trebui sa imi reanalizez aceste optiuni. Nu practic nici un sport de iarna, poate datul cu sania. Si eventual patinajul, o data la 10 ani, haha!

Voi ce sporturi de iarna practicati? Daca practicati, evident!

Va astept cu pareri, opinii, comentarii!

KISSES!

CONVERSATION

2 comentarii: