The Perfume Tag




Dragile mele, am fost provocata de Dana aici sa raspund la cateva intrebari legate de parfumuri si iata ca vin cu raspunsurile!

Sunt o mare, mare iubitoare de parfumuri, v-am mai aratat de-a lungul timpului imagini cu ele...Ma uit pe masuta pe care le am depozitate si parca nu mai am nimic nou, tot timpul imi doresc altceva dar incerc sa imi infranez aceste porniri pentru ca am foarte multe deja si incerc sa mai termin din ele. V-am spus ca si colectionez sticle goale de parfumuri? Si muuuulte miniaturi?

Asadar sa incepem...


1. Care este primul parfum cumparat vreodata?






Primul parfum cumparat de mine a fost Gloria Vanderbilt pe care l-am cumparat ani si ani la rand, de care m-am saturat atat de tare ca nu ii mai suport deloc mirosul. Mama inca il iubeste si i-l cumpar constant dar stie ca daca se da cu el si eu sunt prin preajma, mi se face brusc rau si incepe sa ma doara capul ingrozitor...



2. Care este parfumul tau semnatura?




Parfumul meu de suflet ramane Samsara de la Guerlain, primul parfum pe care mi l-am dorit maxim si cu care ma identific inca la fel de mult ca si acum 18 ani cand l-am descoperit.


3. Care este cel mai recent parfum al tau?




Cel mai recent parfum este Couleur Kenzo Violet, un parfum pe care l-am primit in decembrie la un eveniment si care imi place tare mult.


4. Ce parfum ai purta pe timp de seara sau la o intalnire?



Parfumul care ma transpune instant, da, asa cum spune si numele lui, intr-o altfel de stare este marca Guerlain, L'Instant! Il iubesc pur si simplu si cred ca nu ai cum sa treci neobservata atunci cand il porti!


5. Care este parfumul preferat pentru primavara / vara?

Aici devine complicat, pentru ca eu diferentiez mai mult de atat parfmurile!

Asadar, pentru primavara preferatele mele in acest moment sunt:




Glamourous Ralph Lauren - un parfum cu acorduri de flori albe, tuberoze, trandafir dar cu o usoara aroma de clementina.

Idylle Duet Guerlain - un parfum floral cu nora predominanta de trandafir dar si patchouli si mosc.

Jardin Precieux Givenchy - un parfum floral fructat, cu aroma de trandafir, iasomie, para si nectarina, hmmm foarte placut!

Miracle Lancome
- floral si el, cu aroma de frezie, magnolie, iasomie dar si un strop de mandarina.

Play For Her Givenchy - floral - fructat, dulce, cu floare de portocal, floare de tiare, orhidee, magnolie dar si bergamota, piper roz sau piersica.

Omnia Amethyste Bvlgari - cu note verzi, iris, trandafir si grapefruit roz.

Pentru vara aleg:




Sweet Sun Dior - un parfum dulce, fara alcool, floral - fructat cu note de portocala, mandarina, ghimbir, floare de tiare si iasomie dar si o nota vanilata.

O de L'Orangerie Lancome
- un parfum pregnant citric, cu note pronuntate de bergamota si portocala, floare de portocal si iasomie, o placere sa il port.

Escale a Portofino Dior
- si el un parfum citric, cu note de bergamota si lamaie, floare de portocal si note verzi. Il iubesc vara, este perfect!

Herba Fresca Guerlain
- un parfum verde, chiar asa il simti. Nu miroase neaparat a iarba, are note de lamaie, trifoi, ceai verde, menta iar la baza se simte o usoara nota de lacramioare! Perfect pentru zilele toride!


6. Ce parfumuri iti plac pentru toamna / iarna?

Pentru toamna




Snow Princess Nina Ricci - un parfum dulce cu vanilie si caramel dar si note de lamaie, lime si mar care sa nu il faca prea greu de tolerat...

Maitress L'agent Provocateur - un parfum floral pudrat cu note lemnoase, cu acorduri de lotus, ylang-ylang, iris, iasomie, frunze de violeta, un parfum nu foarte usor de digerat dar care in functie de moment ma atrage sa-l port!

L'Air du Temps Nina Ricci - un parfum condimentat, floral - lemnos, pudrat, cu aroma de trandafir, neroli, garoafa, gardenie, violeta, rozmarin, ylang-ylang, iasomie, iris, in orice caz un parfum cu o incarcatura aparte, aici intr-o editie limitata!

Oriens Van Cleef &Arpels - dulce, floral - fructat cu note de mandarina, afine, zmeura si acorduri de flori albe, iasomie. Pe final se face simtita si vanilia.

La Petite Robe Noire Guerlain - dulce, floral - fructat, bun sa incalzeasca o zi friguroasa de toamna. Are note de migdale, cirese, coacaze, bergamota, trandafir, iris, vanilie.

Tresor Midnight Rose Lancome - dulce, mai mult floral: trandafir, iasomie, bujor, dar si cu note de zmeura si usor picant de la piperul roz.

Jeu d'Amour Kenzo - atat de placut, cu note de tuzeroza, frezie, rodie, mandarina, ceai verde, lemn de santal si mosc! Un adevarat joc al seductie intr-adevar!

Hypnose Lancome - il port de ani de zile si il am in diferite dimensiuni, pentru ca nu pot ramane fara el in casa. Il ador! Un parfum vanilat, dulce, cu acorduri de flori albe, floarea pasiunii, iasomie si gardenie, avand ca baza vetiverul si vanilia.

Lola Marc Jacobs - un parfum floral, dulce, usor spicy datorita notelor de piper roz. Regasim si note de grapefruit sau para, impletite cu cele de bujor, trandafir si muscata. Ca baza avem vanilia, boabe de tonka si mosc.

Asa cum observati toamna mea este tot florala dar incalzita de vanilie si mosc, usor condimentata de piperul roz.

Pentru iarna am ales:




Pure Poison Dior - un parfum dulce, floral - fructat, cu acorduri de flori albe, iasomie, gardenie si floare de portocal, dar si fructate, portocala, mandarina, bergamota, cu o baza lemnoasa -  lemn de cedru, de santal si ambra.

Alien Thierry Mugler - un adevarat elixir, un parfum floral, dulce si patrunzator, il iubesc la nebunie. Iasomie, iasomie si iarasi iasomie, pare a fi un lait - motiv al parfumurilor mele. Aici se regaseste in cantitati industriale alaturi de note lemnoase si ambra.

Poeme Lancome - floral - fructat, dulce, cu o compozitie bogata, un clasic al parfumeriei dar atat de actual... Vom regasi note de mandarine, bergamota, piersica, afine sau pruna, impletite cu acorduri de narcisa, mimoza, floare de portocal, frezie, iasomie, heliotrop, trandafir sau ylang-ylang. Vanila isi face simtita prezenta si ea, cu acorduri finale de boabe de tonka, mosc, ambra sau lemn de cedru.

Bonbon Viktor&Rolf - dulce, dulce cu acorduri puternice de caramel impletite cu mandarina, portocala, piersica, flori de portocal si iasomie dar si cu o atingere de lemn de cedru, lemn de santal sau ambra. Un parfum minunat, cel putin pentru mine.

Manifesto l'Elixir YSL - vanilat, cu o compozitie floral - fructat - pudrata, perfect pentru acest sezon. Notele de top de bergamota si mandarina, lasa locul rapid tuberozei, iasomiei si heliotropului, incalzite de note de casmir, ambra sau vanile. Delicios parfum , va asigur!

Esprit d'Oscar Oscar de la Renta - si el un parfum floral - fructat cu note de varf de lamaie si bergamota impletite armonios cu violeta, heliotropul, irisul, iasomia, tuberoza sau floarea de portocal. Pe final regasim mosc, boabe de tonka, ambra si vetiver.Un deliciu pentru simturi, ar topi si cea mai rece inima, haha!

Feerie Van Cleef&Arpels - un parfum bijuterie, floral - fructat - pudrat! Cu o sticla desprinsa din povestile cu zane, ascunde o licoare cu miresme de violeta, iris, trandafir, iasomie, afine, coacaze, mandarina si vetiver! Va recomand sa-l incercati cu prima ocazie.

Organza Givenchy - un parfum senzual, cald, cu note puternice de vanilie, gardenie, tuberoza, iasomie, bujor, impletite cu iris, floare de portocal, lemn de cedru si ambra.

Shalimar Parfum Initial L'Eau Guerlain - un parfum iconic,  floral - fructat cu note de neroli, iris, iasomie, zambila, frezie, trandafir, lacramioara, impartind aceeasi sticluta cu aromele de portocala, grapefruit si bergamota, lasand pe final locul vaniliei si boabelor de tonka.

Mai am si altele, dar acestea sunt cele pe care le port cu cel mai mare drag!


7. Care este categoria ta preferata de esente: fructate, florale, fresh, orientale, lemnoase?

Se vede din descrierea mea de mai sus ca prefer parfumurile floral - fructate, nu imi plac cele grele, orientale, si nici cele predominant lemnoase. Vara intotdeauna cele fresh. Pe vremuri obisnuiam sa cumpar un parfum fara sa il miros, doar bazandu-ma pe modelul sticlutei, pentru ca eu am prins perioada duty-free-urilor la trecerea in Ungaria si nu tot timpul erau testere, iar fiecare iesire a mea din tara era insotita de cumpararea unui nou parfum... Iesirile nu erau rare, dar nici cumparaturile mele foarte reusite in acest mod. Am renuntat de mult la astfel de cumparaturi, acum sunt muuuuult mai selectiva!


8. Dupa ce parfum suspini? 

Suspin dupa muuulte parfumuri, care stiu sigur ca mai devreme sau mai tarziu vor fi ale mele. Dintre cele relativ accesibile sunt:

Prima aroma Miu Miu  in care predomina lacramioarele si sunt sigura ca in curand va fi al meu...Il gasiti in exclusivitate la Sephora!




Black Opium YSL 




La Nuit Tresor Lancome




Din categoria deocamdata inaccesibil dar dorit cu ardoare este Muguet de la Guerlain, un parfum de lacramioare care apare in editie limitata in fiecare an de 1 Mai si care are un pret de vreo 450 euro sau avea in anii trecuti. Inca nu stim cum va arata sticla de anul acesta si cat va costa, dar vedeti mai jos o scurta istorie...





Am scris aici si aici despre acest subiect!


9. Ce parfum iti place pe partenerul tau?




Imi place Dior Homme, pe care momentan nu il mai are, i-a fost furat din geanta de cosmetice in aeroport, cand a schimbat avioanele. Dar asta e deja alta poveste...


Dana, m-ai pus la treaba! Voi v-ati plictisit citind? Daca ati ajuns pana aici poate imi spuneti si voi care sunt parfumurile voastre preferate! Mi-ar placea tare mult sa aflu!

Va astept cu drag parerile!

KISSES!


CONVERSATION

26 comentarii:

  1. maaama .da" ai ceva :))) vad ca si tu esti fan Guerlain ca si Anide la beautybarometer. Mie de la guerlain imi place doar Le petite robe noir. Imi plac parfumurile fresh, florale, dar si cele lemnoase. Favoritele mele? The One- Dolce & Gabbana, Coco Mademoiselle Chanel, Issey Miyake, Daisy-Marc Jacobs, L'eau de Sisley,She Wood de la Dsquared2,Hypnotic Poison-Dior,Ellie Saab. hugs ***

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt toate aici, nu as mai fi terminat, daor cele mai iubite dintre ele.Da, sunt mare fan Guerlain, am o colectie frumusica pe care am tot promis ca o voi pune pe blog si nu mai reusesc! Sisley si Dsquared2 nu le stiu dar in rest imi plac si mie favoritele tale! Pupicei draga mea!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Nu am scris despre toate, mai am inca pe atatea, probabil va fi si postarea cu nr. 2 in viitor!

      Ștergere
  3. Oh, cate ai! Adevarul este ca parca am inceput sa fac si eu o pasiune pentru parfumuri, dar ar fi mai bine sa ma abtin, nu am bani de cheltuiala momentan :)))

    Totusi, imi doresc cu ardoare Feerie Van Cleef&Arpels pentru o zi speciala din mai, desi nu stiu cum miroase! Imi place atat de mult sticla, incat trebuie sa fie al meu. In plus, i-am cumparat alui meu Midnight in Paris de la Van Cleef&Arpels si mi se pare genial!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca Feerie este un parfum cu adevarat deosebit! Eu cred ca iti va placea! Am tot vrut si eu sa cumpar ceva de la ei sotului meu dar inca nu am apucat! Pupicei Alina!

      Ștergere
  4. Ce dragute toate. Eu ador organza. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. sa fure parfumul din aeroport e ceva.. doamne fereste. am si eu multe, dar tot la angel si flower bomb ma intorc. mai am cateva preferate si acum recent mi-am luat din beautik un parfum de care m-am indragostit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu iubirea ta pentru Flower Bomb, adevarul este ca e minunat! Sunt curioasa de noul tau parfum! Te pup!

      Ștergere
  6. Wow, dar chiar m-ai surprins.Ma asteptam sa fie multe, dar deja sunt mai mult decat prea multe. Sa le folosesti cu placere si despre Guierlain editia asta de 01 MAi habar nu aveam. Interesant

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt toate aici, mai am inca pe atatea, probabil urmeaza runda a doua, dar trebuie sa imi fac ceva curaj, haha! Te pup draga mea!

      Ștergere
  7. wow, wow, wow, ce de parfumuri pe-aici! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. dar stiu ca ai cevaaa :)
    eu iubesc parfumurile cu citrice, cu grapefruit si vara cele marine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase alegeri. parfumul meu preferat este J`Adore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! J'adore este minunat, si mie imi place! Te pup, draga Claudia!

      Ștergere
  10. Un articol foarte frumos scris. Desi ma consideram cunoscatoare intr-ale parfumurilor, acest articol mi-a demonstrat contrariul. Data viitoare cand voi intra intr-o parfumerie, voi testa cateva dintre parfumurile amintite aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, esti o draguta! Ma bucur daca ai descoperit lucruri noi aici! Te pup si te mai astept!

      Ștergere
  11. Minunata colectie! Sa le folositi cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  12. Aceeasi experienta am avut-o si eu cu Vanderbilt :))) mi-a placut odata, acum mi-e greata de la el. Recunosc ca mai am cateva parfumuri de care m-am saturat si nu prea le mai suport printre care Chanel no 5, J'Adore si Kenzo Flower. Imi place mult La vie est belle, insa mi se pare foarte puternic si ma doare capul de la el :P Nu am avut norocul sa am pana acum un parfum de la Guerlain, insa imi doresc mult si il am pus pe wishlist ;) Am multe parfumuri preferate printre care Poeme, Hypnotic Poison, Euphoria, Prada Candy, Hypnose, Organza, Black Opium si multe, multe altele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi problema o am si eu cu La Vie est Belle. Guerlain este pentru mine un brand de suflet. Ma regasesc in multe din optiunile tale! Te pup draga mea Mihaela!

      Ștergere