Biorepair pentru sanatatea smaltului dentar!

Dragile mele, igiena personala este esentiala, cel putin eu asa o consider. De aceea vreau sa impartasesc cu voi toate noutatile pe care le aflu!Performantele igienei orale avand drept singur reper concentratia de fluor, au ramas neschimbate de-a lungul ultimelor decenii, insa progresele inregistrate de cercetarile medicale, au facut posibila aparitia unor produse cu performante superioare de ingrijire si mentinere a sanatatii danturii si in afara cabinetelor stomatologice. Daca pana nu demult repararea smaltului dentar era considerata imposibila, iar procedurile de albire a dintilor nu puteau fi concepute in afara centrelor specializate, in prezent putem vorbi despre noua generatie, mai performanta, de produse pentru sanatatea cavitatii bucale, care asigura igiena zilnica eficienta, reusind sa mentina calitatile estetice, integritatea smaltului dentar si sa protejeze in acelasi timp gingiile.

Optimashop.ro – cel mai complex boutique de health & beauty din Romania – dezvaluie doua game de igiena orala inalt performante, de ultima generatie cu proprietati reparatorii si estetice de exceptie: Biorepair si BlanX.

Cu sau fara fluor? 

Cercetatorii Laboratoarelor Coswell considera ca nu este necesara prezenta fluorului ci a complexului microRepair in pastele de dinti pentru performante multiple. Cercetarile efectuate in ultimii ani demonstreaza ca fluorurarea duce la formarea fluorapatitei pe suprafata smaltului dentar, care este mai putin rezistenta la atacul mediului acid din cavitatea bucala. Mai mult decat atat, Directiva Europeana 2009/129/EC restrictioneaza consumul de pasta de dinti cu fluor pentru copiii cu varsta de pana la 6 ani (in concentratii de 0.1 pana la 0.15%) la cantitati mici si sub directa supraveghere a unui adult.

Formulele inovatoare, fara fluor, ale pastelor de dinti Biorepair, constituie rezultatul a zeci de ani de cercetare asidua si schimb de experienta intre biologii si chimistii laboratoarelor Coswell Farma si cei ai Departamentului de Studii Biologice si de Mediu din cadrul reputatei Universitati de Chimie Aplicata din Bologna, preocuparea acestora fiind identificarea unei solutii eficiente, menite sa protejeze, sa remineralizeze smaltul dentar, utilizand substanta fiziologica aflata in compozitia smaltului dentar si dentinei – hydroxyapatita. Protejarea gingiilor este de asemenea un obiectiv major.

Smaltul dentar este compus in proportie de 90% din hydroxyapatita (fosfat de calciu) si este supus constant eroziunii de catre substantele cu aciditate ridicata (fructe, sucuri acidulate, legume etc) cu care intra in contact frecvent si care datorita structurii sale majoritar anorganice, nu are capacitatea de a se regenera. Altfel spus, in lipsa unei ingrijiri corespunzatoare, procesul chimic de deteriorare a smaltului dentar, considerat ireversibil inainte de aparitia gamei Biorepair, favorizeaza aparitia unor probleme multiple ce se pot agrava si extinde in timp: fisuri dificil de observat cu ochiul liber, zone demineralizate/sensibilizate, degradarea, diminuarea calitatilor estetice ale smaltului – pierderea stralucirii naturale, aspect opac si o fragilitate a smaltului resimtita mai ales la contactul cu alimente si/sau bauturi reci sau fierbinti, dulci sau acre.

Ce sunt particulele microRepair? 

Inovatia adusa de Biorepair consta in utilizarea complexului exclusiv patentat microRepair (alcatuit din hydroxyapatita si zinc) ale carui proprietati sunt bio-mimetice cu cele ale hydroxyapatitei fiziologice. Nanoparticulele de hydroxyapatita obtinute printr-o tehnologie de ultima generatie (fara de care hydroxyapatita nu ar fi eficienta) au capacitatea sa se lege chimic de hydroxyapatita din compozitia smaltului dentar favorizand remineralizarea, reconstructia smaltului si actionand ca un scut de protectie impotriva acizilor: particulele adera atat la smaltul dentar cat si la dentina expusa accidental datorita cariilor, umpland chiar si cele mai fine fisuri, iar apoi elibereaza mineralele esentiale, de care dintii au nevoie in mod structural – calciul si fosfatii.

Prin folosirea cu regularitate a pastelor de dinti Biorepair ce contin nanoparticule de hydroxyapatita si zinc (rol antibacterian, antiviral, astringent, antiseptic) se cimenteaza eventualele microfisuri de pe suprafata smaltului dentar, se efectueaza remineralizarea fiind prevenita astfel aparitia cariilor iar prin sigilarea dentinei expuse se pot preveni sau calma toate problemele ce pot creea disconfort la nivelul cavitatii bucale (dureri dentare, sensibilitate la consumul unor alimente prea calde sau prea reci etc). Spre deosebire de pastele de dinti traditionale, Biorepair nu contine fluor pentru ca, in acest context, fluorurarea nu este considerata drept o practica eronata, cat mai ales una lipsita de relevanta, incompleta sau chiar fara o utilitate deosebita.


Gama Biorepair contine paste de dinti pentru adulti, adaptate nevoilor specifice de igiena si ingrijire precum si conditiei danturii, precum si o formula special conceputa pentru igiena orala a bebelusilor si copiilor (in prezent, Biorepair Junior este lider mondial de piata):

-Biorepair Protectie Totala – ingrijire completa a intregii cavitati bucale;
-Biorepair Plus Protectie Totala – lupta eficient impotriva placii si a tartrului;
-Biorepair Desensibilizare Rapida – reduce in doar cateva minute sensibilitatea dureroasa datorata dentinei expuse;
-Biorepair Plus Controlul sensibilitatii - formula special creata pentru controlul sensibilitatii dureroase;
-Biorepair pentru noapte –  inhiba bacteriile, in absenta alimentelor din cavitatea bucala ofera  remineralizarea si cimentarea microfisurilor pe parcursul mai multor ore;
-Biorepair Albire – reda dintilor albul natural;
-Biorepair Junior – singura pasta de dinti pe baza complexului de microRepair ce poate fi utilizata in deplina siguranta  de bebelusi si copii (0 -13 ani), recomandata de medicii stomatologi pentru remineralizarea si intarirea smaltului dentar, reducerea sensibilitatii dureroase in cazul cariilor de lapte precum si pentru tonifierea gingiilor (extractul natural de capsune are proprietati tonice si nutritive);
-BioRepair Apa de gura bio-activa cu MicroRepair – fara clorhexidina, alcool sau coloranti (se evita astfel efectul secundar de formare a petelor galbene pe suprafata smaltului si ingalbenirea lui);
-BioRepair Ata Dentara – singurul produs din segmentul sau, impregnat cu un activ - complexul unic microRepair - ce patrunde in spatiile interdentare, indepartand cu pana la 40% mai mult din placa dentara si in plus remineralizeaza.

* Lista preturi Biorepair:

Biorepair Total Protective Repair – 22 lei
Biorepair Plus Total Protection – 23 lei
Biorepair Fast Sensitive Repair – 22 lei
Biorepair Plus Sensitivity Control – 23 lei
Biorepair Intensive Night Repair – 22 lei
Biorepair Whitening – 22 lei
Biorepair Junior – 11 lei
Biorepair Apa de gura bio-activa – 42 lei
Biorepair ata dentara – 19 lei

Voi cunoasteti aceasta pasta de dinti? Eu trebuie sa recunosc ca o folosesc de ceva timp si sunt super incantata de ea! In plus chiar si fetita mea foloseste gama pentru copii, care e minunata, are gust de capsune!

Va astept cu drag parerile! Sunt curioasa sa aflu si parerea voastra!

KISSES!CONVERSATION

1 comentarii: