Sunt femeie si...





Si nimic nu se compara cu asta...cel putin din punctul meu de vedere! Chiar astazi ne intreba Beatrice ce ne-am dori sa aiba ea cand va fi mare, fetita sau baiat...Instinctual am spus fetita, pentru ca sunt atat de obisnuita cu a avea o fetita ca nu pot sa imi imaginez cum ar fi sa am un baietel...Sigur, mamele de baieti gandesc fix la fel despre baiatul lor...





Toate lucrurile mici, dragute, "rozosenii", "pufosenii", toate, mie imi fac viata mai frumosa! Zeci de rujuri, parfumuri, creme, toate sunt atribute ale unei feminitati care nu va apune niciodata, sunt sigura de asta!




Voi toate, cele care ma cititi sunt sigura ca sunteti mandre ca sunteti femei! Chiar daca de-a lungul timpului am avut si ezitari, nesigutanta, momente mai putin bune, cumva, cu multa ambitie si determinare, am reusit sa trec peste ele.




Nu prea pot sa descriu la modul poetic ce inseamna viata mea, pentru ca de cele mai multe ori nu este nimic poetic, traiesc rutina pe care o traieste orice alt om. Diferenta este poate ca imi place rutina mea, ca ma simt bine printre lucrurile mele, ca sunt multumita si impacata cu mine. Desigur, am momente in care imi doresc o vacanta, obosesc si as vrea sa evadez undeva, dar de cele mai multe ori realizez ca sunt o femeie norocoasa...




Iar alteori ma gandesc ca norocul mi l-am facut si cu mana mea, ca niciodata nu mi-a fost frica sa iau decizii radicale, care mi-au schimbat complet cursul vietii si m-au adus in punctul in care sunt astazi!

Sunt femeie si nu sunt o fiinta plapanda si angelica, sunt mai degraba o luptatoare, o ambitioasa, nimic din ceea ce mi-am propus nu am abandonat si am indeplinit pana la urma. Cu toate ca sunt rac ca si zodie, nascuta chiar la mijlocul intervalului respectiv, nu am mers niciodata inapoi...Nu traiesc in trecut, nu ma gandesc niciodata la ce ar fi fost daca... nu am regrete inutile...Nu pot sa fac compromisuri, sunt directa si onesta, prefer sa spun lucrurilor pe nume, chiar daca nu intotdeauna pare cea mai indicata solutie, iar unii oameni se pot supara. Prefer o confruntare directa, sa cer si sa ofer explicatii si sa reusesc sa trec peste moment, decat sa stau sa ma gandesc ce a vrut sa zica sau sa fac o anumita persoana.




Nu cumpar niciodata un lucru de proasta calitate, mai bine nu cumpar si mai astept pana am banii necesari, nu imi plac surogatele in nici un domeniu. Mai bine stau fara perdele la geamuri pana imi iau ce imi doresc, decat sa dau banii pe ceva ce nu se potiveste stilului meu...E doar un exemplu, dar se aplica in tot ceea ce fac, in tot ceea ce cumpar. Sigur ca evolutia asta a fost graduala, daca la 18 ani dezideratul meu in ceea ce priveste crema de fata il contituia Oil Of Olaz, astazi la aproape 40, nu mai este cu siguranta acelasi. Am crescut, am evoluat pe toate planurile, inclusiv cel financiar in care sa imi pot permite sa imi satisfac toate micile capricii singura.




Desigur ca primesc si cadouri foarte frumoase de la sotul meu...Intotdeauna am fost o norocoasa si o rasfatata din punctul acesta de vedere si am primit tot ceea ce am visat, dar nu imi place genul acela de dependenta in care sa ceri bani sotului pentru orice. Dar este atat de bine sa stii ca esti apreciata, ca dorintele tale nu trec neobservate, ca de fapt contezi si se tine seama de persoana ta!




Sunt femeie si imi place sa ajut, sa dau neconditionat, probabil face parte din structura mea. Sigur, am avut de-a lungul vietii si persoane care ...m-au dezamagit, poate e mult spus, care au ingrosat randurile exceptiilor care confirma regula...Inca mai cred in oameni, in prietenii adevarate, in acel ceva care e al tau...Viata mi-a dat si cativa bobarnaci, ca sa imi demonstreze ca e mai bine sa fii rezervat in aprecieri, ca uneori poti sa fii dezamagit daca pui prea mult suflet, dar am reusit intotdeauna sa ma remontez! Chiar cred ca daca esti sanatos si ai familia aproape de tine, restul chiar nu mai conteaza.




Ce ma mai face pe mine fericita? Imi plac parfumurile, imi plac hainele colorate, cu imprimeu floral, imi plac florile, imi place sa imi ingrijesc gradina, imi plac pantofii, imi plac gentile, imi plac plimbarile! Imi plac schimbarile de peisaj, sa ma urc in masina si sa ajungem undeva, sa exploram, sa stam la o terasa, sa mancam ceva bun! Imi place ciocolata, o ador, imi plac bijuteriile, colierele mari si inelele cu pietre, fardurile, spectacolele de teatru, filmele! Ohhh, imi plac atat de muuuuuulte! Si toate ma definesc si ma implinesc ca femeie!




Dar cel mai mult ma simt femeie atunci cand sunt acasa, cu familia mea, cu fetita mea minunata...Nu stiu cum am trait fara ea pana sa o am, nu imi mai pot imagina viata fara copii...Nu sunt feminista, nu cred ca femeile sunt mai bune ca barbatii, cred doar ca suntem altfel construiti, dar stiu ca daca o femeie isi propune chiar poate face orice, vorba proverbului poate muta si muntii...




Despre ce inseamna sa fii femeie puteti citi si la alte blogger-ite dragi mie: Ana-Maria, Alexandra, Ioana, Ira, CameliaDana si Monica.

Eu va astept si pe voi sa imi spuneti cum ati continua aceasta sintagma: Sunt femeie si...

KISSES!

CONVERSATION

4 comentarii:

  1. Reiese din tot ceea ce ne prezinti zi de zi ca esti asa cum te-ai caracteriat si imi place cum esti, ca esti femeie. Multe ne regasim probabil in motivele pe care le-ai invocat tu, de ce ne place ca suntem femei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, iti multumesc tare mult pentru feedback-ul tau constant! Te pup, cu drag!

      Ștergere
  2. Și eu sunt Rac născut la mijlocul zodie și ma regăsesc în descrierea ta. Nu știu d ce exista concepția asta greșită, conform căreia Racii dau înapoi și trăiesc în trecut. Ființă mai directa, onesta și razbatatoare decat mine nu am întâlnit :)
    Și eu iubesc sa fiu femeie și sa fiu înconjurată de frumos, culori și lumina.
    Anca

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anca, sa stii ca ma bucur sa citesc ca te regasesti in ceea ce am scris. Si eu ma regasesc in descrierea ta! Te pup, cu mare drag si te mai astept pe blogul meu!

      Ștergere